Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΑΡΙΝΗΣ ΙΣΗΜΕΡΙΑΣ

70

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια-αστρολόγος…

Το θέμα με την Εαρινή Ισημερία δεν λήγει τόσο γρήγορα.  Οι δυο ισημερίες του χρόνου και τα δυο ηλιοστάσια, ονομάζονται «φυσικές γιορτές», επειδή αποτελούν τους τέσσερις σταθμούς στον ετήσιο κύκλο της εξέλιξης των ουσιών της Φύσης.

Η στιγμή που ο Ήλιος κάνει την είσοδό του στην 1η μοίρα του Κριού και σηματοδοτεί την έναρξη της νέας χρονιάς είναι ιδιαίτερα σημαντική, πολύ περισσότερο δε την σημερινή εποχή που η ανθρωπότητα παλεύει να ορθοποδήσει, μέσα από πανδημίες, ανέχεια, συγκρούσεις, και πολέμους.

Το ωροσκόπιο της Ισημερίας αλλά και των επόμενων ημερών, μας προετοιμάζουν για γεγονότα που θα ακολουθήσουν, και που θα χαράξουν την πορεία μας για δεκαετίες τουλάχιστον. Μετά από αυτά τα γεγονότα, τίποτα δεν θα θυμίζει τον κόσμο που γνωρίζουμε.

Η ανθρωπότητα θα περάσει από μια μακρά πορεία ανέχειας και στερήσεων, ακόμα και στα βασικότερα είδη για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Τα θέματα υγείας θα εξακολουθούν να απασχολούν τον κόσμο, είτε θα πρόκειται για πραγματικές ασθένειες, είτε για ψεύτικες, που όμως η παραπληροφόρηση θα εμφανίζει ως αληθινές, με σκοπό να σκορπίσει τον φόβο και τον πανικό και να μετατρέψει τις μάζες και πάλι σε όχλο εύκολο στην χειραγώγηση.

Οι σχέσεις ανάμεσα σε λαούς και άτομα εξουσίας θα είναι πολύ εχθρικές, και σε πολλές περιπτώσεις θα υπάρχουν συγκρούσεις ακόμα και αιματηρές. Αυστηρά μέτρα θα επιβάλλονται για την αποκατάσταση της τάξης.

Κάθε φορά που έχουμε Ισημερία, αναζητούμε εκείνον τον πλανήτη που θα θεωρείται κυβερνήτης όλης της χρονιάς και που ανάλογα με την φύση και την θέση του στο ωροσκόπιο, θα ευνοήσει τον κόσμο ή θα τον γεμίσει με προβλήματα. Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός, ότι αυτή τη χρονιά, ο κυβερνήτης θα είναι ο Δίας, δυνατός σε γωνιακό οίκο. Είναι μια αχτίδα φωτός, μια αισιόδοξη νότα, μια ελπίδα πως μετά από μια πορεία γεμάτη προβλήματα, η θεϊκή δικαιοσύνη θα βάλει μια τάξη στη ζωή μας, έτσι ώστε ο καθένας θα λάβει ότι του αξίζει.

Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια, είτε το αντιλαμβανόμαστε, είτε όχι. Το θέμα άρχισε να γίνεται περισσότερο ορατό, στην παρούσα φάση, με τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, που έχει περάσει στο τελικό στάδιο. Πιστεύω πως θα κρατήσει αρκετούς μήνες ακόμα, ίσως και ολόκληρο τον χρόνο. Τόσο αυτός ο πόλεμος, όσο και οι υπόλοιπες ταλαιπωρίες που άρχισαν μόλις να είναι ορατές, θα τελειώσουν επίσημα το 2024 που ο Πλούτων αλλάζει ζώδιο.

Τον επόμενο μήνα τον Απρίλιο, στις 12, έχουμε την ιστορική σύνοδο Δία – Ποσειδώνα στους Ιχθύες, για την οποία θα μιλήσουμε αργότερα. Τον Αύγουστο, ο Άρης, ο Ουρανός και ο Βόρειος Δεσμός συναντώνται στον Ταύρο. Ξέρετε από πότε έχει να γίνει όμοια σύνοδος αυτών των πλανητών στον Ταύρο; Από το 156 π.χ.χ. Και ξέρετε πότε ήταν η προηγούμενη φορά; Το 324π.χ.χ. Ας μελετήσουμε λοιπόν ξανά την ιστορία μας και να θυμηθούμε τα γεγονότα εκείνων των εποχών.

Το 324 π.χ.χ. είχαμε έναν Αλέξανδρο που είχε κατακτήσει σχεδόν ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο. Από τότε και μετά, ο κόσμος άλλαξε. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Μετά από αυτό, τίποτα δεν θα θυμίζει όσα γνωρίσαμε. Η αλήθεια πονάει, αλλά είναι ο μόνος δρόμος.