Οι μισές αλήθειες είναι τα μεγαλύτερα ψέματα

243

Μίλησε ο Δήμαρχος Πύργου για Διαφάνεια και γέλασαν και τα βατράχια στο κολυμβητήριο.

Αρχικά ως παράταξη θέλουμε να χαιρετήσουμε την απόφαση του δημάρχου για διαχειριστικό έλεγχο στον Δήμο Πύργου, μόνο που για ακόμα μια φορά ο Δήμαρχος λέει  ΨΕΜΜΑΤΑ.

Άλλα αναγγέλλει στους δημότες και άλλα εισάγει στο Δημοτικό Συμβούλιο..

Είναι γνωστό άλλωστε σε όλους ότι μπορεί να στερείται αποτελεσμάτων σε όποιο θέμα «ανακατεύει» ή «χώνετε», αλλά σε θέματα δημαγωγίας είναι άριστος.

Εξηγούμε ακριβώς στους δημότες μας:

Διαχειριστικός έλεγχος θα γίνει ΜΟΝΟ σε ΔΗΚΕΠ και ΔΕΥΑΠ. Σε ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ-ΔΟΠΠ-ΔΛΤΠ-Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας-Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας, θα γίνει ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ.

Αυτά είναι 2 ΕΝΤΕΛΏΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Θέτουμε λοιπόν δημόσια στον Δήμαρχο Πύργου ορισμένα ερωτήματα:

1) Για ποιό λόγο Δήμαρχε Πύργου, δεν κάνεις διαχειριστικό έλεγχο και στο Λιμενικό Ταμείο, στο οποίο είσαι πρόεδρος εδώ και δυόμιση χρόνια και πολλάκις έχεις καταγγείλει τον προηγούμενο πρόεδρο για κακό-διαχείριση(τον οποίο ύστερα τον έκανες και επίτιμο πρόεδρο!); Τι φοβάσαι;

Η θητεία σου ως πρόεδρος, δεν θέλεις να ελεγχθεί;

Γιατί δήλωσες ψέματα ότι θα κάνεις διαχειριστικό έλεγχο στο Λιμενικό Ταμείο;

2) Για ποιό λόγο ο έλεγχος που πραγματοποιείται στην Δ.Ε.Υ.Α.Π, δεν συμπεριλαμβάνει και το χρονικό διάστημα στο οποίο ήταν πρόεδρος ο σημερινός Γενικός σου Γραμματέας;

Θα ήταν πολύ χρήσιμο να δείς τι γινόταν εκείνη την περίοδο στον Οργανισμό.

3) Για ποιό λόγο Δήμαρχε δεν κάνεις διαχειριστικό έλεγχο στις σχολικές επιτροπές;

4) Με ποιά κριτήρια επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος ορκωτός λογιστής; Είμαστε μικρή πόλη και όλοι ξέρουμε  τι ακριβώς συμβαίνει με τις απευθείας αναθέσεις. Πολλά λέγονται για ποιες/οι προτείνουν και τι…

Γιατί δεν επιλέχθηκε η αξιόπιστη Διεύθυνση Οικονομικού – Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου και να γλυτώσει τα λεφτά ο Δήμος και οι δημότες;

Επίσης πόσο αντικειμενικά μπορεί να κάνει κάποιος την δουλειά του, όταν επιλέγεται με απευθείας ανάθεση;

Η περίπτωση του διαγωνισμού κύριε Δήμαρχε,(Στην χώρα μας έχουμε πάρα πολλούς και αξιόλογους ορκωτούς λογιστές),από την οποία να προέκυπτε κάποιος μειοδότης που μπορεί να μην ήταν της αρεσκείας σας ή της επιρροής σας , γιατί την αποκλείεται;

Ποιος επέτρεψε να γίνει αυτή η ΦΑΝΕΡΗ ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ σε κωδικό;

5) Γιατί άλλα ανακοινώσατε στους δημότες και άλλα θέματα έχετε εισάγει στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Γιατί λέτε για ακόμα μια φορά ΨΕΜΜΑΤΑ στους δημότες;

Διαχειριστικό έλεγχο κάνετε μόνο στην Δ.Ε.Υ.Α.Π και στην Δ.Η.Κ.Ε.Π και σε καμία άλλη Υπηρεσία ή Νομικό Πρόσωπο του Δήμου όπως δημόσια ανακοινώσατε. Και το κάνετε στους χρονικούς περιόδους που πιθανώς βολεύει εσάς και τους δικούς σας συνεργάτες.

Για ποιό λόγο δεν το κάνετε για όλες τις υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου;

6) Γιατί αλλού ζητάς για την περίοδο 2011-2019 και αλλού για τη περίοδο 2014-2022; Έχουμε εκπτώσεις και στους ελέγχους;

Επειδή λοιπόν εμείς όντως είμαστε σύμφωνοι με την διαφάνεια, θα θέλαμε δήμαρχε να κάνεις έλεγχο και στα οικονομικά ποσά του Δήμου, που σπαταλούνται κάθε χρόνο για τις επισκευές των οχημάτων. Άλλωστε στην επιτροπή είναι μέσα και συγγενικό σου πρόσωπο..

Θα ήταν πολύ χρήσιμο τόσο για σένα όσο και για τους δημότες να δώσεις έμφαση δήμαρχε και στο ποσό των επισκευών-συντήρησης των ‘καινούριων απορριμματοφόρων” του Δήμου.

Επιπλέον ενημέρωσε τους δημότες, το οικονομικό ποσό που έχεις δώσει σε απευθείας αναθέσεις και τι έχουν προσφέρει αυτές στον Δήμο μας!!

Για να ξέρουν οι δημότες που πάνε τα χρήματά τους και σε ποιές τσέπες καταλήγουν.

Δήμαρχε της «διαφάνειας» και της «αξιοκρατίας» σε καλούμε για τελευταία φορά, πριν επέμβει η δικαιοσύνη (ως οφείλει), να μας ενημερώσεις για τις θέσεις που απασχολούνται οι προσληφθέντες στον Δήμο Πύργου. Γιατί είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την διαφάνεια οι προσλαμβάνοντες ως εργάτες, να κάθονται στα γραφεία και είναι όλη μέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να υπερασπίζονται το καταστροφικό σου πέρασμα από τον Δήμο μας. Και αυτοί δήμαρχε με τα λεφτά των δημοτών πληρώνονται και επιπλέον καλύπτουν θέσεις ατόμων, που πραγματικά μπορούσαν να βοηθήσουν τον Δήμο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι υπηρεσίες είναι υπό-στελεχωμένες όπως είπες. Τα άτομα που προσέλαβες αντί να απασχολούνται στις θέσεις που προσλήφθηκαν, απουσιάζουν.

Και θα το ξαναπούμε δημόσια: «Θέλουμε να δούμε με πόση ευκολία θα υπογράψουν οι αρμόδιοι διευθυντές των υπηρεσιών για άτομα που δεν είναι καν στην υπηρεσία τους».

Ως Παράταξη θέλουμε διαφάνεια σε όλες τις Υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, από ορκωτό λογιστή (ή από την αντίστοιχη Κρατική Υπηρεσία) που θα προκύψει από διαγωνισμό και όχι με απευθείας ανάθεση από την οποία προκύπτει και κατάτμηση (για ευνόητους λόγους) και η οποία θα αφορά μια χρονική περίοδο 8 χρόνων, συμπεριλαμβανομένων και των δικών σας δυόμιση χρόνων εξουσίας.

Τότε θα το ψηφίσουμε με τεράστιο ΝΑΙ.

Όμως διαφάνεια a la carte στις Υπηρεσίες-Νομικά Πρόσωπα που θέλεις εσύ, αποκλείοντας το Λιμενικό Ταμείο (στο οποίο είσαι πρόεδρος), τις σχολικές επιτροπές και την Δ.Ε.Υ.Α.Π (κατά την χρονική περίοδο που ήταν πρόεδρος, ο σημερινός γενικός σου γραμματέας), πρώτη φορά πραγματοποιείται στα χρονικά σε πανελλαδικό επίπεδο και δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε ένα ακόμα επικοινωνιακό φιάσκο.

Τέλος Δήμαρχε θα σε παρακαλέσουμε να μην επικαλείσαι την λέξη διαφάνεια, γιατί η διαφάνεια προϋποθέτει πράγματα τα οποία κατά τα δυόμιση χρόνια παρουσίας σου στον Δήμο δεν έχεις επ ουδενί τηρήσει.

«Όλα στο Φως» έλεγες και για 2,5 έτη τα Δημοτικά Συμβούλια τα βλέπουν μόνο συγγενείς και φίλοι(ενώ η δαπάνη εισπράττεται κανονικά!)

Αναρωτιόμαστε τι θα προκύψει από έναν δημοσιονομικό έλεγχο από ανεξάρτητη διαχειριστική αρχή κατά το τέλος της θητείας σου…

Θυμίζουμε στον κόσμο ότι εμείς ΔΕΝ διοικήσαμε, αλλά εκπτώσεις δεν κάνουμε στη νομιμότητα.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ….ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ