Η απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής απαίτησε 13.000 σελίδες

157

Η καταγραφή του καταδικαστικού σκεπτικού του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, καθώς και των ντοκουμέντων της δίκης  της Χρυσής Αυγής χρειάσθηκαν περίπου 13.000 σελίδες και 2 χρόνια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα των Συντακτών  «η ναζιστική ιδεολογία της οργάνωσης αποτυπώνεται σε έγγραφα που υπάρχουν από ιδρύσεως της όπως το κείμενο του Χρήστου Παππά με τίτλο «Χρυσή Αυγή Όρκος 30 Ιουνίου 198», άρθρα του Νίκου Μιχαλολιάκου, η ιδεολογική διακήρυξη, αλλά και μεγάλος αριθμός φωτογραφιών, εγγράφων, βίντεο του Χίτλερ, των SS,  ναζιστικά σύμβολα κτλ.».

«Η εγκληματική τους δράση που σκοπό είχε την διά της βίας αντιμετώπιση των αλλοδαπών, των ιδεολογικών τους αντιπάλων, των αντιφρονούντων εκδηλωνόταν μέσω των τοπικών οργανώσεων και πάντα υπό την καθοδήγηση ανώτερου στην ιεραρχία στελέχους της»

Σύμφωνα πάντοτε με την εφημερίδα «Η δημόσια αυτή ρητορική μίσους του αρχηγού, της ηγετικής ομάδας και υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος απέναντι σε όσους σκέφτονται διαφορετικά, απέναντι σε πολιτικούς αντιπάλους, αντιφρονούντες, μετανάστες απέναντι σε κατηγορίες ανθρώπων που ανήκουν στους χαρακτηρισμένους εχθρούς τους, καλλιεργούσαν την ιδέα και πράξη της φυλετικής υπεροχής, διαμόρφωναν σκόπιμα και όχι τυχαία σε ορισμένους οπαδούς στελέχη και μέλη αντίστοιχη συνείδηση, εξουδετέρωναν τους ενδοιασμούς, ηθικούς φραγμούς και αναστολές τους και εξοικειώνουν αυτούς με τη χρήση βίας και με το έγκλημα» αναφέρουν οι δικαστές στο σκεπτικό της απόφασής τους.

Ειδικότερα, για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, θεωρεί ότι ο Ρουπακιάς «δεν είχε οποιαδήποτε προσωπική σχέση, αντιπαλότητα, αντιδικία η αντιπαράθεση με το θύμα, αλλά η εγκληματική του ενέργεια αποτέλεσε εκτέλεση συγκεκριμένου σχεδίου και εντολής. Συνάγεται αβίαστα ότι το σχέδιο επίθεση σε βάρος του ήταν στοχευμένο και οργανωμένο».

Η ίδια εφημερίδα, στην ηλεκτρονική της έκδοση προαναγγέλλει ότι στο έντυπο φύλλο της 1ης Απριλίου θα δημοσιεύσει αναλυτικό ρεπορτάζ