14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ

93
UNMM Batoni Diana

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια-αστρολόγος…

«Άνοιξε το Τριώδιο». Μια φράση που λέμε ή ακούμε κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, και που συμβολίζει την έναρξη μιας μη θρησκευτικής εορτής της σύγχρονης Ελλάδας. Πρόκειται για ένα πανηγύρι χαράς και διασκέδασης, πρόκειται για το κάλεσμα της Άνοιξης που δεν αργεί να έρθει, λίγες μέρες μετά το τέλος των αποκριάτικων εορτών. Οι Απόκριες λοιπόν εορτάζονται μετά το άνοιγμα του Τριωδίου.

Φέτος το Τριώδιο ανοίγει στις 13 Φεβρουαρίου, και την επόμενη μέρα παγκοσμίως τιμάται η ημέρα των ερωτευμένων, στο πρόσωπο του Αγίου Βαλεντίνου. Ενός Ρωμαίου ιερέα που παρανόμως πάντρευε ερωτευμένα ζευγάρια, όπως αναφέρεται στην παράδοση, κρυφά, παραβαίνοντας τις εντολές της εξουσίας. Εκτελέστηκε στις 14 Φεβρουαρίου του 169, και η ημέρα της εκτέλεσης του καθιερώθηκε ως ημέρα των ερωτευμένων. Πρόκειται για έναν καθόλου ερωτικό μύθο, και μια καθόλου ερωτική επέτειο, αφού γιορτάζεται η ημέρα μιας εκτέλεσης ενός ιερέα που τιμούσε τον γάμο, εις βάρος του έρωτα. Μήπως λοιπόν θα πρέπει να τιμήσουμε τον θεό Έρωτα σύμφωνα με την Ελληνική Παράδοση;

Ξημέρωμα 14ης Φεβρουαρίου. Ανατέλλει ο Ήλιος και κοντά του θα βρίσκεται ο Δίας. Οι πλανήτες έχουν μετακινηθεί όλοι στην ανατολική πλευρά του ωροσκοπίου, πράγμα που δείχνει για μια ακόμα φορά, πως ότι είναι προγραμματισμένο να γίνει, επισπεύδεται. Η Γαία φορτώθηκε πολύ, πρέπει να αποβάλλει τα περιττά για να μπορέσει να αναπνεύσει. Βιάζεται. Η Σελήνη θα βρίσκεται στον Καρκίνο, σε όψη αντίθεσης με τον Πλούτωνα, στον 6ο οίκο της Υγιείας. Ο Πλούτων κρύβει μυστικά. Βρίσκεται στον 12ο οίκο, εκεί που όλα τελειώνουν. Τα μυστικά αφορούν τα θέματα Υγιείας. Η Σελήνη απαιτεί διαφάνεια και ειλικρίνεια. Ο Πλούτων αδιαφορεί. Όλα βρίσκονται στο σκοτάδι. Το σχέδιο δεν προβλέπει την ειλικρινή ενημέρωση, η διαδικασία λαμβάνει χώραν στα ανάκτορα του Πλούτωνα, στο υπέδαφος, στο σκοτάδι. Η παραπληροφόρηση και η παραπλάνηση συνεχίζονται.

Το ενεργειακό πρόβλημα μεγαλώνει, η παγκόσμια οικονομία βουλιάζει, το τραπεζικό σύστημα αλλάζει. Η Σελήνη – λαός, έχει αρχίσει να αφυπνίζεται, έστω και σε μικρό ποσοστό, και κινείται με μυστικότητα για να εξασφαλίσει την συνέχιση της ύπαρξης της.

Πίσω τώρα πάλι στην ημέρα των ερωτευμένων. Στις 14 λοιπόν Φεβρουαρίου, η Αφροδίτη, ως κατ’ εξοχήν πλανήτης του έρωτα, μόνον έρωτα δεν αποπνέει. Μέσα στον αστερισμό του αυστηρού συντηρητικού Αιγόκερου, και πολιορκημένη ανάμεσα σε Πλούτωνα και Άρη, το τελευταίο πράγμα που την ενδιαφέρει είναι ο έρωτας. Βέβαια, βλέπουμε πως θα βρίσκεται σε συζυγία με τον Άρη, και ο Άρης με την Αφροδίτη, στην μυθολογία μας είναι το αιώνιο ερωτικό ζευγάρι. Στην αστρολογία όμως, ο Άρης είναι ο ένας από τους δυο δυσμενείς πλανήτες, και καταστρέφει τον πλανήτη που βρίσκεται δίπλα του. Εκτός αυτού, κοντά τους θα βρίσκεται και ο αστέρας Vega, του αστερισμού της Λύρας. Πρόκειται για ήπιο και γλυκό αστερισμό, ο Vega όμως κοντά στην Αφροδίτη, την κάνει σκληρόκαρδη και ψυχρή, και ο Άρης γίνεται φιλοχρήματος και χάνει την δημοτικότητα του.

Ο Έρωτας πρέπει να γιορτάζεται κάθε μέρα και κάθε στιγμή. Είναι η κινητήρια δύναμη, είναι η έμπνευση, είναι η μανία, είναι η γέννηση. Και δεν χρειάζεται ρωμαίους ιερείς για να μας τον θυμίζουν. Ο Έρωτας είναι θεός, και ως θεός πρέπει να τιμάται.