Όταν το Επιτελικό κράτος δεν μπορεί να μοιράσει τριών γαϊδουριών άχυρα

148

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Ο Δημήτρης Καμπόσος και οι συνεργάτες του, στον Δήμο Άργους Μυκηνών,  κατάφεραν να κρατήσουν τους ορεινούς δρόμους πρόσβασης στα απομονωμένα χωριά καθαρούς και προσβάσιμους.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Ο Παναγιώτης Νίκας και οι συνεργάτες του, κατάφεραν να μην παρεμποδισθεί η κυκλοφορία σε όλο το μήκος και πλάτος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Γιάννης  Τσαμαδός (αντιδήμαρχος Ερμιονίδας) και οι συνεργάτες του κατάφεραν και κράτησαν ανοιχτό το δρόμο –εφιάλτη από τα Δίδυμα προς Καρατζά.

Οι συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη, από την άλλη πλευρά,  κατάφεραν να φράξουν την Αττική Οδό μεταφέροντας εκεί 3.500 αυτοκίνητα παντός είδους, εκτός από εκχιονιστικά και ρυμουλκά.

Ο Πατούλης, αφού πρώτα μας επέδειξε το ερπυστριοφόρο απεγκλωβισμού και παροχής πρώτων βοηθειών, μας χάρισε εκατοντάδες εγκλωβισμένους στην Κατεχάκη, στην Μεσογείων, στην Μαραθώνος και σε πλήθος άλλων κεντρικών αρτηριών. Έμεινε όμως ανοικτή η λεωφόρος Παύλου Φύσσα (τ. Παναγή Τσαλδάρη).

Ο Στυλιανίδης, ξέχασε την βασική αρχή διοίκησης που απαιτεί «όταν μοιράζεις αποστολές, στη συνέχεια επιβλέπεις για την σωστή εφαρμογή τους». Παραμένει όμως υπό την προστασία του πρωθυπουργού, ο οποίος και τον επέλεξε για την θέση που κατέχει.

Ο Οικονόμου κατέφυγε σε πλαστικό χειρουργό για να του κόψη τη μύτη που μεγάλωνε μετά από κάθε δήλωσή του.

Ίσως μου πείτε πως «Δεν είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη». Θα συμφωνήσω διότι… τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.

 

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας στην ορεινή κόλαση του δρόμου Δίδυμα Καρατζά (όσοι τον έχουν περάσει χειμώνα κάνουν τον σταυρό τους) έφερε αποτέλεσμα, έχοντας στη διάθεσή του ένα Γκρέϊντερ, έναν χειριστή, έναν ηλεκτρολόγο και έναν τροχονόμο. Τα κατάφερε κοστίζοντας στο δήμο Ερμιονίδας 5 μεροκάματα και μερικά λίτρα πετρέλαιο.

Οι άνθρωποι του Κυρ. Μητσοτάκη έχοντας στα χέρια τους το κράτος και το παρακράτος, κατάφεραν να κοστίσουν μερικά δις απώλεια στην εθνική οικονομία.

Ο αρμόδιος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άργους Μυκηνών, Γιώργος Δολογιάννης, παρά το γεγονός ότι ο δήμος δεν είχε ούτε ένα εκχιονιστικό, κατάφερε με τσάπες και γκρέιντερ να κρατήσει τους ορεινούς δρόμους ανοικτούς και να απεγκλωβίσει και ανθρώπους που έπρεπε να πάνε στο νοσοκομείο ή κτηνοτρόφους που είχαν αποκλειστεί στα μαντριά τους, εφαρμόζοντας σχέδιο που είχε εκπονηθεί υπό την εποπτεία του Καμπόσου.

Οι αρμόδιοι Πολιτικής Προστασίας (Οικονόμου) και Κλιματικής αλλαγής (Στυλιανίδης), παρά το γεγονός ότι είχαν αφθονία χρόνου, χρημάτων, μηχανημάτων και ανθρώπων, το μόνο που κατάφεραν ήταν να απαιτηθεί η επέμβαση του στρατού (Ευέλπιδες και Ειδικές Δυνάμεις) για να μην έχουμε θανάτους από ψύχος λόγω εγκατάλειψης και αχρηστίας στελεχών και σχεδιασμού.

Ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης και οι συν αυτώ, ψέλλισαν για 5η φορά, μέσα σε δύο χρόνια ένα «Συγνώμη» και -νομίζουν- ότι καθάρισαν.

Από την άλλη πλευρά, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος και οι συνεργάτες του, κάλεσαν τους εκπροσώπους για να απευθύνουν ένα δημόσιο ευχαριστώ στους υπαλλήλους του Δήμου και τους εξωτερικούς συνεργάτες που δούλεψαν -ΟΛΟΙ- σαν καλοκουρδισμένη μηχανή καταφέρνοντας να πετύχουν το λαμπρό αποτέλεσμα που έφεραν.

Κάντε τις συγκρίσεις σας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Εγώ, τα δικά μου, τα έχω βγάλει από καιρό.

(Πρώτη δημοσίευση στην εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ της 28ης Ιανουαρίου 2022)