Το Ναύπλιο ονομάστηκε έτσι από τον πρώτο βασιλιά του τον Ναύπλιο, γιό του Ποσειδώνα και της Δαναΐδος Κλυμένης, θυγατέρας του Δαναού. Ο Παλαμήδης ήταν υιός του Ναύπλιου.
Θεωρείται εφευρέτης και των μέτρων και των σταθμών, των νομισμάτων, της διαιρέσεως του χρόνου σε ώρες ημέρες, μήνες, των στρατιωτικών μονάδων και πολλών άλλων, ακόμη και παιχνιδιών.
Ο Παλαμήδης κατέστη ευεργέτης της ανθρωπότητος με πολλές και σπουδαίες ανακαλύψεις του. Η βασική συνεισφορά του Παλαμήδη η οποία επέδρασε στον εκπολιτισμό της Ευρώπης ήταν ο διαχωρισμός των Φωνηέντων από τα σύμφωνα και η εφεύρεση του αρχαίου ελληνικού φθογγικού αλφαβήτου. Μια μορφή του Φθογγικού αλφαβήτου, αυτή των Χαλκιδαίων, προωθήθηκε στους αρχαίους Λατίνους και από αυτούς σε όλο τον κόσμο που κατέκτησαν. Έτσι όλοι οι λαοί απέκτησαν γραπτό λόγο, του οποίου αποτέλεσμα είναι η σημερινή μεγάλη πολιτιστική πρόοδος σε όλες γενικά τις μορφές της.
Οι τραγικοί ποιητές έγραψαν γι’ αυτόν πολλές σχετικές τραγωδίες. Μεταξύ αυτών και το έπος η «Παλαμήδεια».
Το Δίκτυο Πολιτών Ναυπλίου τιμώντας τον Παλαμήδη ζητά
«ο δήμος να κατασκευάσει άγαλμα του εφευρέτη του Φθογγικού Αλφαβήτου και ευεργέτη της ανθρωπότητας.
Το άγαλμα να τοποθετηθεί στην είσοδο της πόλης από την πλευρά της Νέας Κίου, μέσα σε οριοθετημένο πάρκο που θα πρέπει να είναι εύκολα επισκέψιμο».
Ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας έγινε στα επικίνδυνα σημεία του οδικού…
Όσοι παρακολούθησαν το τελευταίο (δια ζώσης) Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων άκουσαν τον αντιδήμαρχο Οικονομικών…
Αύριο, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024 στις 10 το πρωί στην αίθουσα του Βουλευτικού, θα διεξαχθεί…
Γράφει ο Παναγιώτης Μυργιώτης Ο στρατηγός Ναπολέων Ζέρβας την 11η Ιουνίου 1941 δημιουργεί τις βάσεις…
γράφει η Ντίνα Καλομοίρα Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην παρέμβασή του κατά τη συζήτηση…
Ένα από τα πλέον σημαντικά έργα για την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης και τη βελτίωση…