Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

88

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια-αστρολόγος….

Η Σελήνη ταξιδεύει αδιάκοπα. Κάνει κάθε μήνα το πέρασμα της από όλους τους ζωδιακούς αστερισμούς και γίνεται μάρτυρας διαφόρων αστρονομικών γεγονότων, που καθρεφτίζουν όλα όσα συμβαίνουν στην Γαία.

Μια ματιά στα κυριότερα γεγονότα του Φεβρουαρίου, μας πληροφορεί πως και αυτός ο μήνας που μόλις ξεκίνησε, θα είναι γεμάτος συγκινήσεις και αντιθέσεις.

Ολόκληρος ο μήνας έχει άρωμα επιθετικότητας και απαιτήσεων. Και αυτό δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Υπάρχει μια σημαντική πορεία δυο πλανητών που θα πρέπει να εξεταστεί. Είναι η κοινή πορεία Ηλίου – Κρόνου, στον αστερισμό του Υδροχόου, που διαρκεί εβδομάδες, και η απόλυτη σύνοδος πραγματοποιείται στις 4 του μήνα, στον 5ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου. Από τις 26 Ιανουαρίου, έως τις 11 Φεβρουαρίου, ο Κρόνος κοντά στον Ήλιο θεωρείται «καμένος», δηλαδή, έχει μειωμένη ισχύ. Όταν όμως έρθει σε απόλυτη σύνοδο με τον Ήλιο, βρίσκεται στην θέση Kazimi, στην καρδιά του Ηλίου,  που του δίνει αυξημένη ισχύ.

Ο 5ος οίκος αφορά τα παιδιά, τους πρέσβεις, τις μητέρες που έχουν μικρά παιδιά, την εστίαση, τους μαντατοφόρους, την ενημέρωση, και πολλά άλλα. Θεωρούμε λοιπόν, πως τα γεγονότα που θα συμβούν, θα έχουν στόχο αυτούς τους τομείς, είτε είναι για καλό, είτε για κακό. Ο οίκος αυτός, παρ’ όλο που είναι οίκος χαράς και διασκέδασης, γίνεται κακός και δυσμενής, όταν βρεθούν εκεί είτε ο Άρης, είτε ο Κρόνος.

Ο Ήλιος είναι ο πλανήτης του φωτός και της χαράς. Δίνει ζωή, είναι πύρινος, ακτινοβόλος, είναι η χρυσαφένια φλόγα, το μάτι του κόσμου, ο μεγάλος άρχοντας, ο ηγέτης, ο βασιλιάς, που λαμποκοπάει πάνω απ’ όλον τον κόσμο, και αναζωογονεί όλα τα όντα που έχουν ψυχή (Κορνήλιος Αγρίππας, (Thee books of Occult Philosophy).

Ο Κρόνος στην Αστρολογία θεωρείται ο πλέον δυσμενής πλανήτης. Δεν είναι λαμπερός και δεν φωτίζει, είναι χλωμός, ή με απόχρωση μολυβί ή σταχτί. Είναι πολύ αργός σε κίνηση. Ολοκληρώνει την τροχιά του ανάμεσα από τα δώδεκα ζώδια του ζωδιακού κύκλου σε 29 χρόνια και 157 περίπου ημέρες. Είναι ψυχρός και ξηρός (βρίσκεται πολύ μακριά από τη ζέστη του Ήλιου), μελαγχολικός, γήινος, θηλυκός , θεωρείται ο πιο κακότυχος, και ο πιο μοναχικός, συνδέεται δε με τους κάθε μορφής κυβερνήτες και εξουσιαστές.

Η κοινή πορεία Ηλίου – Κρόνου, φέρνει σε σύγκρουση δυο μορφές εξουσίας: την ορθή, φωτεινή, ειλικρινή, ευνοϊκή διακυβέρνηση, και την υπόγεια, μυστική, βίαιη, σκληρή εξουσία. Ο μήνας αυτός θα φέρει στο προσκήνιο, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά, όλες τις ίντριγκες και τις δολοπλοκίες που εξυφαίνονται σε βάρος μας, αλλά και τις αντιδράσεις, τις προσπάθειες για απελευθέρωση από τα δεσμά, και την δίψα για ζωή και ελεύθερη βούληση, που είναι τα απόλυτα δικαιώματα του ανθρώπου.

Το σκληρό πρόσωπο της κάθε μορφής εξουσίας, θα πλήξει εκ νέου όλα όσα ευχαριστούν την ψυχή και το πνεύμα, όλα όσα προκαλούν ευθυμία, θα πλήξουν την νεολαία και την ενημέρωση. Η εξαπάτηση και η παραπλάνηση αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις να κρατηθούν στο υψηλότερο βάθρο, και να συνεχίσουν να πλήττουν την αλήθεια και την δικαιοσύνη. Όμως η δύναμη τους φαίνεται πως σιγά – σιγά εξαντλείται και είναι θέμα χρόνου το να πραγματοποιηθεί η έλευση του αληθινού φωτός.