ΟΕΒΕ: «Οι βουλευτές να αναλογισθούν τις ευθύνες τους»

92

Ανοικτή επιστολή προς τους βουλευτές Αργολίδας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την ΓΣΕΒΕΕ και το Επιμελητήριο Αργολίδας, απέστειλε η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αργολίδας για τις αυξήσεις τιμών σε βασικά αγαθά, ενεργεία και καύσιμα.

Αναλυτικά η επιστολή

«Σε λίγες μέρες ολοκληρώνονται δύο χρόνια από την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. 

Η πολυπόθητη επιστροφή στην κανονικότητα δεν έχει επέλθει ακόμη ενώ η ραγδαία αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας δημιουργεί έντονα αισθήματα ανασφάλειας και αβεβαιότητας σε χιλιάδες επαγγελματίες, έμπορους αλλά και εργαζόμενους. 

Η οικονομική κρίση των προηγούμενων ετών, τα δυο lockdown των περασμένων μηνών, το έντονο κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά, ενέργεια και στα καύσιμα δοκιμάζει για ακόμα μια φορά τις αντοχές των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. 

Οι αυξήσεις σε καύσιμα, λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αέριου δημιουργούν τρομακτικές πιέσεις στις τιμές των βασικών καταναλωτικών αγαθών, στα έξοδα λειτουργίας των επιχειρήσεων αλλά και στο κόστος μετακίνησης ανθρώπων και προϊόντων που εντείνουν ακόμα περισσότερο της επιπτώσεις της ακρίβειας.
Προκειμένου να αποφύγουμε γενικευμένα λουκέτα, πτωχευμένα νοικοκυριά αλλά και μια νέα γενιά οφειλετών είναι απαραίτητο και άμεσης ανάγκης να ληφθούν μέτρα για την διαχείριση και την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων του πληθωρισμού που πλήττει τη χώρα μας.
Αδυνατούμε να σηκώσουμε και αυτό το βάρος
Να αναλογιστείτε τις ευθύνες σας»

 

Σχετική δήλωση του Προέδρου ΟΕΒΕ Αργολίδας, Τάκη Μακρή, στον σύνδεσμο:

https://protagonistes.tv/takis-makris-oi-vouleftes-echoun-efthyni/