Η Αγγελική Λούμη “χτίζει” την γαστρονομική ταυτότητα της Ερμιονίδας

267
Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου

Μια σημαντική προσπάθεια ξεκίνησε η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ερμιονίδας, Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου. Συγκεντρώνει και καταγράφει παραδοσιακές συνταγές της Ερμιονίδας στηριγμένες στο Ελαιόλαδο Κρανιδίου, Το Ρόδι Ερμιόνης, το Μέλι της Ερμιονίδας, την Πατάτα Διδύμων, το Χαρούπι, το Κρασί, τις Γαρίδες Κοιλάδας…

Στόχος, η δημιουργία γαστρονομικής ταυτότητας της Ερμιονίδας και ένταξή τους στην αντίστοιχη γαστρονομική ταυτότητα της Αργολίδας την οποία καταγράφει το Επιμελητήριο Αργολίδας.

«…Ψάχνουμε συνταγές με πρώτες ύλες από την Ερμιονίδα, ώστε να της εντάξουμε στην γαστρονομική ταυτότητα της Αργολίδας. …» αναφέρει η αντιδήμαρχος Ερμιονίδας και συμπληρώνει

«Θέλουμε συνταγές με βάση το Ελαιόλαδο Κρανιδίου, Το Ρόδι Ερμιόνης, το Μέλι της Ερμιονίδας, την Πατάτα Διδύμων, το Χαρούπι, το Κρασί, τις Γαρίδες Κοιλάδας.

Συνταγές παλιές, παραδοσιακές από την γιαγιά, τη μαμά, τις αγαπημένες θείες. Συνταγές των παιδικών μας χρόνων που μας δημιουργούν αναμνήσεις και μας θυμίζουν το Αρχοντικό Κρανίδι, την γραφική Ερμιόνη, το μοναδικό Πορτοχέλι, το υπέροχο ψαροχώρι της Κοιλάδας, το ενεργειακό χωριό των Διδύμων, το ορεινό Ηλιόκαστρο και Λουκαίτι, το παραθαλάσσιο χωριό της Θερμησίας και το υπέροχο χωριό των Φούρνων. Συνταγές που μας θυμίζουν την έντονη μυρωδιά ενός φαγητού ή ενός γλυκού και που μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα πρωινό ή στο μενού των ξενοδοχείων και των καταστημάτων εστίασης.


Περιμένουμε τις συνταγές σας και με τη πολύτιμη βοήθεια σας θα εξελίξουμε την παράδοση, προσαρμόζοντάς την στα σημερινά δεδομένα του Τουρισμού Γαστρονομίας , προσφέροντας στον επισκέπτη μοναδικές στιγμές να θυμάται και τελικά να επικοινωνεί.

Ας δώσουμε χρώμα στην Ερμιονίδα.

Ας την μετατρέψουμε σε έναν αξέχαστο προορισμό».