Ενός κακού …μύρια έπονται!

706

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Κατηγορούμε τον Άδωνι για χίλια δύο μικρά ή μεγαλύτερα, από αυτά που δηλώνει ή κάνει, και παραβλέπουμε το χειρότερο και το πιο δυσβάστακτο που έκανε.

Είναι η αιτία που φορτώθηκε τον Κυρ. Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία ως Πρόεδρο και όλοι εμείς ως Πρωθυπουργό.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Να θυμίσω ότι ο Άδωνις, ο ακροδεξιός με το μεγάλο κύρος (τότε) στον εθνοπατριωτικό χώρο, είναι αυτός που πρόσφερε υποστήριξη στον διεκδικητή των εσωκομματικών εκλογών και τον έβγαλε δεύτερο (στον πρώτο γύρο) βάζοντάς τον στο παιχνίδι της διεκδίκησης της Προεδρίας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Μιας προεδρίας που κέρδισε (η οικογένεια Μητσοτάκη) μετά από αναβολές λόγο προβλημάτων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής των ψήφων και μιας “ανεξήγητης αδιαφορίας” που επέδειξε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Η αναμενόμενη εκλογική επιλογή του λαού «διώξτε τον Τσίπρα», έκανε τα υπόλοιπα. Έτσι, τρώμε τώρα τον Κυρ. Μητσοτάκη στη μάπα και πληρώνουμε το τίμημα της επιλογής όσων και όποιων τον ψήφισαν.

Το τελευταίο κατόρθωμα του πρωθυπουργού “μας”, όμως, δεν καταπίνεται με τίποτα.

Πρωταγωνίστησε στον αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα διατραπεζικών διακανονισμών SWIFT! Δηλαδή  απέκλεισε τις εξαγωγικές μας εταιρείες από κάθε δυνατότητα πληρωμής τους, τους αγρότες μας επίσης και βέβαια έκλεισε την στρόφιγγα εισόδου Φυσικού αερίου (το 40% των αναγκών μας) με αποτέλεσμα την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας με πλήθος επιπτώσεων στην ζωή μας.

Έκανε όμως και κάτι χειρότερο. Έστειλε «πολεμικό υλικό» στην Ουκρανία επιλεγμένο για να βλάψει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τους Ρώσους στρατιώτες σε πιθανές οδομαχίες (αν υπάρξουν). Το υλικό που έστειλε περιλαμβάνει πυροβόλα όπλα τύπου Καλάσνικοφ, σφαίρες, κράνη, αντιθραυσματικά και αντιβαλλιστικά γιλέκα (Τα είχαμε σε αποθήκες του στρατού από κατασχέσεις σε επιχειρήσεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας). Λέτε αυτό να μας το συγχωρέσουν οι Ρώσοι;

Ήδη ξεκίνησαν και μιλάνε για «Τουρκικό Κράτος της Βόρειας Κύπρου».

Δεν μπορούσε να στείλει αυξημένη ανθρωπιστική βοήθεια και να αναλάβει την φιλοξενία προσφύγων ή το κόστος αποκατάστασης κατεστραμμένων σχολείων; Έπρεπε να κάνει το χειρότερο δυνατόν για να ικανοποιήσει τον Πάιατ και τα αφεντικά του;

Θα το πληρώσουμε! Και βεβαίως, ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης θα φέρει ο Άδωνις που, εν τω μεταξύ, απολαμβάνει τα μεγαλεία και την ασυλία του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης. Αξιώματα που απέκτησε μετά την άνοδο Μητσοτάκη στην Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας και την Πρωθυπουργία της κυβέρνησης.

Υ.Γ. Λέτε, μετά το συνέδριο του Μαΐου ο Άδωνις να παραμείνει αντιπρόεδρος του κόμματος;