Εκεί που ο Κρατικός μηχανισμός παραλύει, ο Στρατός προελαύνει

189

Όπως είδαμε και στο πρόσφατο παράδειγμα-ξεφτίλα της ιδιωτικής Αττικής Οδού, τη λύση σε όλα τα δύσκολα θέματα (φωτιές-πλημμύρες-σεισμούς κλπ) την δίνουν πάντα οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας. Αυτές που τόσο απαξιώνονται και λοιδορούνται από το «προοδευτικό» πολιτικό προσωπικό της Ελλάδος. Αυτές που παράλληλα καλούνται να βγάλουν «το φίδι από τη τρύπα», όταν η Κρατική μηχανή παραλύει (αν και δαπανώνται δισεκατομμύρια ευρώ σε κουμπάρους-εργολάβους-μηχανήματα και άλλα είδη, που μετά τις φωτογραφίσεις και τα μεγάλα λόγια, στη πράξη αποδεικνύονται άχρηστα).

Οι έντονες βροχοπτώσεις οδήγησαν σε κατάρρευση γέφυρα στον ποταμό Άραχθο και συγκεκριμένα στην επαρχιακή οδό Μικρής Γότιστας-Ανατολής Ιωαννίνων στο Μέτσοβο.

Και επειδή γκρεμισμένη θα έμενε η γέφυρα ανέλαβε ο Στρατός να την στήσει ξανά, τοποθετώντας στρατιωτική μεταλλική τύπου Bailey. Το κοινωνικής προσφοράς έργο ανέλαβε η μονάδα μελετών και κατασκευών του ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο 8ος Λόχος Μηχανικού πραγματοποίησε τις εργασίες κάτω από αντίξοες συνθήκες, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, έντονα καιρικά φαινόμενα και συνεχή ροή μεγάλης ποσότητας νερού (σε άλλη περίπτωση οι «συνδικαλιστές» θα έκαναν στάση εργασίας ή απεργία προφανώς για να μην εργασθούν σε τέτοιες συνθήκες).

Όλες οι τεχνικές δυσκολίες λύθηκαν χάρη στο Μηχανικό και πλέον η γέφυρα δόθηκε στην κυκλοφορία και έλυσε ένα πρόβλημα των πολιτών, που αν έμπλεκε στη γραφειοκρατία είναι σίγουρο πως θα χρόνιζε!

Για να μην αναφερθούμε στο τι θα γινόταν στην περίπτωση διαγωνισμών ή αναθέσεων!

ΠΗΓΗ: https://www.newsbreak.gr