Διαλύεται η δημοτική παράταξη του Τάσου Λάμπρου. Αποχώρησαν 3 από τους 6 συμβούλους του

1137
Τάσος Λάμπρου

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Οι εξελίξεις στα δημοτικά δεδομένα της Ερμιονίδας επιταχύνονται. Μεγάλος χαμένος των εξελίξεων αυτών ο Τάσος Λάμπρου, που βλέπει να σβήνει το όνειρό του για προσφορά προς τους συνδημότες του από την θέση του Δημάρχου.

Το Πρώτο πλήγμα ήρθε από την αδυναμία του Παναγιώτη Αποστόλου να οδηγήσει την ομάδα δημοτικών συμβούλων που συντόνιζε (η υπό διάλυση παράταξη του αείμνηστου Δημήτρη Σφυρή) στην ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ του Τάσου Λάμπρου.

Το Δεύτερο πλήγμα ήρθε από την λογική προϋπόθεση που έθεσαν κορυφαία στελέχη του Τάσου Τόκα που δεν έβλεπαν το λόγο να θανατώσουν μια παράταξη με προσφορά για να μπουν κάτω από την σκέπη της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.

Το Τρίτο (και φαρμακερό) πλήγμα δόθηκε από την απομάκρυνση τριών Δημοτικών Συμβούλων της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. που διαφώνησαν ευθέως και δημοσίως με τις αυθαίρετες και εχθρικές προς τους δημότες επιλογές του Τάσου Λάμπρου.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Με μειωμένη κατά 50% την σύνθεση της ομάδος του στο Δημοτικό Συμβούλιο και με ισχυρή την πιθανότητα να του φύγει και ένας ακόμη (που αμφιταλαντεύεται) δεν είχε πλέον άλλη πολιτική επιλογή από το να προχωρήσει στην διάλυση της δημοτικής του παράταξης.

Με γκριζαρισμένο το κύρος του, λόγω της δυσεξήγητης εμμονής του να παρεμποδίσει το μεγάλο και πολλαπλώς ωφέλιμο έργου του οδοφωτισμού (ολόκληρου του δήμου), επιχειρεί μια “ηρωική έξοδο”, από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Διαλύει την εναπομένουσα παράταξη και αναγγέλλει την προσωπική του πρωτοβουλία για δημιουργία μιας άλλης, υπό την αρχηγία του.

Μόνο που, κάνοντας λάθος εκτίμηση του πολιτικού χρόνου, άργησε. Έδωσε την δυνατότητα στον Γιάννη Μαργέτα να προηγηθεί, να αναγγείλει την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές  και “να καπαρώσει”, το κομμάτι που ο Τάσος Λάμπρου πίστευε ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει από την τέως παράταξη Σφυρή, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας έχει ήδη οδεύσει προς τον Γιάννη Γεωργόπουλο.

Δεν είναι βέβαιο αν ο Τάσος Λάμπρου θα σχηματίσει, τελικώς, ψηφοδέλτιο για να μπορέσει να δώσει την τελευταία του μάχη για την δημαρχία της Ερμιονίδας. Είναι βέβαιο, όμως, πως θα το επιχειρήσει με το νέο κουστούμι που ράβει για τον εαυτό του, διεκδικώντας την θέση της μείζονος αντιπολίτευσης.

Η μη πραγματοποίηση ενός ονείρου, είναι πάντοτε μια εξέλιξη λυπηρή. Ο δημιουργός της υπό διάλυση παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. υπήρξε εργάτης της Αυτοδιοίκησης και έχει προσφέρει στην καταξίωση του θεσμού, ως στέλεχος των δημοτικών αρχών Καμιζή. Εδικαιούτο λοιπόν να φιλοδοξεί. Άλλο όμως το φιλοδοξώ και άλλο το δύναμαι.

Ο Τάσος Λάμπρου δεν στάθηκε ικανός να επιδείξει εικόνα αποφασιστικού ηγέτη κερδίζοντας δίπλα του δυνάμεις που θα συνέβαλαν στην άνοδό του, από το επίπεδο του εργάτη της Αυτοδιοίκησης στο θρόνο της ευθύνης διοίκησης των συνδημοτών του και του Δήμου του.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ  ΕΔΩ