ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:Η ΟΔΙΚΗ ΑΡΤΗΡΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΒΥΤΙΝΑΣ – ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑ

94

Ένα από τα μεγαλύτερα οδικά έργα στον τόπο μετά τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο Πύργου – Πατρών, αποτελεί αναμφίβολα η αρτηρία που αυτή τη φορά συνδέει διαφορετικά γεωγραφικά σημεία, φέρνει τους κατοίκους για οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας πολύ πιο κοντά, και συμβάλλει καθοριστικά στην υπόθεση της ανάπτυξης είναι σαφώς ο δρόμος Αρχαίας Ολυμπίας – Βυτίνας – Τρίπολης.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού – Ολυμπισμού και Εθελοντισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, τασσόμενος κάθετα υπέρ της κατασκευής του, για την οποία όπως είπε θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια και ο ίδιος, με σκοπό να πεισθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και πολύ περισσότερο το αρμόδιο Υπουργείο και η Πολιτεία…

Με αφορμή μάλιστα τις τελευταίες κινήσεις που έγιναν, συναινεί στην άποψη που εξέφρασε πρόσφατα και η Δημοτική Αρχή της Ολυμπίας, ότι ο συγκεκριμένος δρόμος, είναι άκρως απαραίτητος για την Ιερή Πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Είναι ωστόσο απαραίτητος και για τη Γορτυνία και τους κατοίκους της πρόσθεσε ο κ. Νικολακόπουλος που παραδοσιακά επιδιώκουν τη διασύνδεσή με την Ηλεία, και αναζητούν καλύτερη πρόσβαση έως τηνν Αρχαία Ολυμπία, όπως τουλάχιστον έχουν πολλές φορές τοποθετηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

ΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, σημείωσε ακόμη ότι με δεδομένο το γεγονός την ώριμη μελέτη και τη χρησιμότητα μιας τέτοιας οδικής αρτηρίας θα πρέπει να υπάρξει κάθε δυνατή πίεση με την ανάλογη συνεργασία για την εξασφάλιση χρηματοδότησης.

Αν μέχρι τώρα είπε ο κ. Νικολακόπουλος δεν έχει προχωρήσει μια τέτοια διαδικασία, τότε υπάρχει ένας ακόμη λόγος να γίνει τώρα. Και αυτό γιατί οι καταστρεπτικές φωτιές τόσο στην Ορεινή και όχι μόνο Ολυμπία, όσο και στη Γορτυνία, επιβάλλουν πλέον την ανάγκη να γίνουν πολλά πράγματα και στις δύο περιοχές που στον τομέα αυτό έχουν κοινές διεκδικήσεις και τα ίδια ή παρόμοια προβλήματα να αντιμετωπίσουν.

Θα είναι λοιπόν προς όφελος των κατοίκων Ηλείας και Αρκαδίας μια καλύτερη πρόσβαση και επικοινωνία μεταξύ τους, πρόκειται δηλαδή για μια «ευκαιρία» που οι συνθήκες θα βοηθήσουν για να γίνει πραγματικότητα.

Μια «ευκαιρία» που αν και υπήρξε δυνατότητα να υλοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια δεν συνέβη, αφού γνωρίζουμε ότι είχαν ολοκληρωθεί μελέτες για να προχωρήσει επί της ουσίας η κατασκευή του δρόμου αλλά το έργο δυστυχώς δεν εντάχθηκε σε κάποιο από τα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Εύχομαι και ελπίζω κατέληξε ο κ. Νικολακόπουλος να εισακουσθεί η φωνή Ηλείων, Αρκάδων και πολύ περισσότερο των Γορτυνίων για να δούμε γρήγορα την πολιτική βούληση και την κεντρική απόφαση που θα πει «ΝΑΙ» στην έγκριση και στην πίστωση για το έργο και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε όσοι κατέχουμε θέσεις ευθύνης και να βοηθήσουμε ώστε αυτό το σημαντικό για τον τόπο μας έργο να μπει σε τροχιά υλοποίησης.