Ανακολουθία λόγων και πράξεων από την παράταξη του Τάσου Λάμπρου

118

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον το άρθρο του Δημοτικού Συμβούλου Ερμιονίδος και επικεφαλής της παράταξης της μικρής αντιπολίτευσης, Τάσου Λάμπρου. Είναι ένα εξαιρετικό -θεωρητικό- άρθρο που θα μπορούσε και θα έπρεπε να αποτελεί μπούσουλα για τους αυτοδιοικητικούς της Ελλάδος.

Για όλους όμως. Με πρώτο τον Τάσο Λάμπρου και φυσικά τα μέλη της παράταξής του.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Δυστυχώς όπως φαίνεται, ο φίλος Τάσος Λάμπρου είναι καλός μόνο στα λόγια. Όταν έρχεται η ώρα των έργων επικρατεί (όχι πάντοτε) το μικροπολιτικό συμφέρον. Αυτό φάνηκε σήμερα, για μία ακόμη φορά, με τη θέση που έλαβε ο εκπρόσωπος της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ στην Οικονομική Επιτροπή και στην αρνητική ψήφο που είχε εντολή να ρίξει στην έγκριση του σπουδαίο έργου του Οδοφωτισμού..

Η παράταξη Λάμπρου ψήφισε αρνητικά για ένα έργο:

-που το έχει ανάγκη ο τόπος,

-που αναβαθμίζει την ασφάλεια των Δημοτών και των επισκεπτών,

-που είναι –κατ’ εξοχήν- φιλικό προς το Περιβάλλον,

-που διαχέεται απ’ άκρου σε άκρο, στον δήμο και

-το σπουδαιότερο, δεν επιβαρύνει το ταμείο ούτε με ένα ευρώ. Αντιθέτως… συμβάλλει στην δημιουργία αποθεματικού και πιθανόν στην μείωση των δημοτικών τελών.

Ίσως γι΄ αυτούς τους τελευταίους λόγους, ο κ. Μίζης ψήφισε (κατ’ εντολή) αρνητικά. Για να μη γίνει δηλαδή ένα έργο που όπως ομολόγησε ο εκπρόσωπός της μειοψηφίας «είναι χρήσιμο και αναγκαίο» αλλά (λέω εγώ) γίνεται λίγο πριν τις εκλογές και θα δώσει -ομολογουμένως- πολλούς πόντους στην δημοτική αρχή Γεωργόπουλου.

Το έργο βέβαια θα γίνει, γιατί υπερψηφίσθηκε από την πλειοψηφία αλλά η ρετσινιά της μικροπολιτικής και η αδυναμία ιεράρχησης των αναγκών και των ευκαιριών, θα ακολουθεί τον Τάσο Λάμπρου για καιρό.