Νίκος Κοροβέσης: «Αποτελεί υποχρέωσή μας η στήριξη του Πρωτογενούς τομέα»

125

Κοντά στα προβλήματα και τις ανησυχίες του Αγροτικού κλάδου

Συνάντηση τόσο σε φιλικό όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης με μέλη του Πανηλειακού Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου στο Ρουπάκι. 

Είναι σαφές πως ο δραστήριος Νίκος Κοροβέσης όπως ο ίδιος δηλώνει, είναι πρώτα Περιφερειακός Σύμβουλος και ύστερα Αντιπεριφερειάρχης. Για το λόγο αυτό δέχθηκε την πρόσκληση του Συλλόγου ώστε να ακούσει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του Αγροτικού Κλάδου. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αντιπεριφερειάρχης δέχεται πρόσκληση για Αγροτικά θέματα, μάλιστα κατά το παρελθόν με επιτυχία έχει δώσει λύσεις σε ζητήματα του τομέα ύστερα από στοχευμένες και μεθοδικές παρεμβάσεις.

Επιδιώκει λύσεις με παρεμβάσεις σε όλα τα ζητήματα του τόπου

Είναι γνωστό πως ο κ. Κοροβέσης ενδιαφέρεται για όλους τους κλάδους που αφορούν την οικονομία της Ηλείας. Ο Τουριστικός και ο Αγροτικός τομέας αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της Ηλείας. Οι επιχειρηματίες των κλάδων αυτών θα πρέπει να έχουν στήριξη από την Πολιτεία, κάτι το οποίο αντιλαμβάνεται στο έπακρο ο κ. Κοροβέσης ως άνθρωπος της αγοράς. Τα θέματα που προέκυψαν κατά τη συνάντηση, κέντρισαν την προσοχή του Αντιπεριφερειάρχη. Ήδη, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τις επόμενες ημέρες ο κ. Κοροβέσης έχει προγραμματίσει επαφές για τα προβλήματα με αρμόδιους φορείς στην πρωτεύουσα. Σίγουρα θα υπάρξουν εξελίξεις και θα γίνει προσπάθεια ώστε να δοθούν λύσεις και να αποκατασταθούν αδικίες προς τον πολύπαθο κλάδο.

Με σχέδιο και στόχο

Ο κ. Κοροβέσης δεσμεύθηκε να στηρίξει τα αιτήματα που αφορούν την αγροτική οικονομία. Οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιήσει θα είναι στοχευμένες και το υπόμνημα που θα κατατεθεί θα περιλαμβάνει οικονομικά στοιχεία από τις ζημιές που έχει υποστεί ο κλάδος.