Δελτίο Τύπου-κεραυνός για τις εργασιακές συνθήκες στο Δήμου Πύργου

346

Συνάδελφοι,

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΗΝ 11-2-2022 ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΑΝ  ΜΗΝΥΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΤΗΝ 08-11-2021, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Συνιστά πια συχνό φαινόμενο στο Δήμο Πύργο το λεκτικό μπούλινγκ, η απαξίωση, οι προσβολές, η μείωση προσωπικότητας υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου, σχεδόν υπό καθημερινής βάσης, από τον αξιότιμο κ. Δήμαρχο ή ακόμα και από άμισθους συμβούλους του κατά καιρούς.

Επιπλέον, οι εκτεταμένες αλλαγές χωρίς κανένα προγραμματισμό σε θέσεις Δ/ντών, Προϊσταμένων και Υπαλλήλων, που τουλάχιστον κάποιες από αυτές, μοιάζουν να είναι εκδικητικές για τους ανυπάκουους, «τραυματίζουν» κάθε φορά το βεβαρυμμένο από την υποστελέχωση οργανισμό του Δήμου μας.  

Μάλιστα οι «παρενέργειες» των τελευταίων μετακινήσεων είναι ήδη ορατές, αφού έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στην μισθοδοσία 18 εργαζόμενων προσωπικού καθαριότητας που είχαν προσληφθεί από τις 20/12/2021 και έως σήμερα δεν έχουν πληρωθεί και ούτε γνωρίζουν πότε θα γίνει η πληρωμή τους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι επειδή ο υπάλληλος στις ηλεκτρονικές προμήθειες έχει μετακινηθεί τρείς φορές το τελευταίο τρίμηνο, έχει καθυστερήσει ο διαγωνισμός προμήθειας τροφίμων παιδικών σταθμών και ένα μήνα τώρα δεν υπάρχει δυνατότητα σίτισης των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.

Οι δε συνάδελφοι που ανέλαβαν τίς νέες θέσεις, ενώ πρέπει άμεσα να έχουν αποδοτικότητα στα νέα τους καθήκοντα, εκ των πραγμάτων, έχουν ταυτόχρονα ρόλο εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου. Εκπαιδευτή στους συναδέλφους οι οποίοι τους αντικατέστησαν και εκπαιδευόμενου από τούς συναδέλφους τούς οποίους αντικατέστησαν.

Είναι αυτονόητο ότι σε τέτοιες δυσμενείς συνθήκες εργασίας εξαιτίας φόρτου και έλλειψης προσωπικού, τα αποτελέσματα αποδοτικότητας δεν μπορεί να είναι άμεσα και για κάποιο διάστημα να υπάρξουν δυσλειτουργίες, ακόμα και σε τομείς που η λειτουργία των Υπηρεσιών, πριν τις αλλαγές, ήταν τουλάχιστον ικανοποιητική έως και υποδειγματική.

Κι όμως, το «πρωτόκολλο» του κ. Δημάρχου προκειμένου να πετύχει τον εκφοβισμό, τον πλήρη έλεγχο και χειραγώγηση των υπαλλήλων ώστε να εκτελούν άκριτα και αναντίρρητα  τη θέλησή του, φαίνεται πως περιλαμβάνει και πογκρόμ διώξεων κατά συναδέλφων.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, αξιότιμε κ. Γ.Γ. γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο Δήμος μας λειτουργεί με το 50% περίπου του προβλεπόμενου από τον Ο.Ε.Υ. μόνιμο προσωπικό του.

Όσον αφορά δε, το μόνιμο τεχνικό προσωπικό που υπηρετεί στο Δήμο μας, μόλις και μετά βίας ξεπερνά το 1/3 του προβλεπόμενου από τον Ο.Ε.Υ.

Παρόλα αυτά, ενώ κάθε εργαζόμενος  υπερβάλλει εαυτόν για να ανταποκριθεί στις δεκάδες αρμοδιότητες που ασκεί ο Δήμος, εισπράτει από μέρους σας μόνο απαξίωση, προσβολές.

Με την τελευταία ενέργειά σας, να αποστείλετε αναφορά στον Εισαγγελέα κατά της Επιτροπής Κοινοχρήστων Χώρων, καταστήσατε σαφές προς όλους την εχθρική στάση σας απέναντι στο προσωπικό του Δήμου μας. 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ KAI ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ κ. Γ.Γ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΡΓΟΥ , ΔΙΟΤΙ ΧΑΡΙΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ, Ο 1Ος  ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ την 8-11-21 κατά της Επιτροπής Κοινοχρήστων Χώρων, με το αιτιολογικό ότι αρνείται να προβεί στους απαιτούμενους ελέγχους και ως εκ τούτου ο Δήμος χάνει έσοδα και παρακαλεί την Εισαγγελία για τις ενέργειές της, προς διαφύλαξη της νομιμότητας.

Φυσικά και η ενέργεια του κ. Γ.Γ. δεν συντελέστηκε χωρίς την αποδοχή του κ. Δημάρχου Πύργου, ο οποίος από την αρχή της θητείας του, αφενός μεν δεν επεδίωξε καμία συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου στα πλάισια του «αποφασίζω και διατάσσω», αφετέρου ουδέποτε έπαυσε τον απαξιωτικό του λόγο εναντίον της αποδοτικότητας υπαλλήλων, είτε με  απόψεις που προσβάλουν και που κατά καιρούς δημοσιεύτηκαν και στον τοπικό τύπο, είτε εξαπολύοντας συχνά απειλές για προσφυγή στον Εισαγγελέα, για δήθεν παράνομες πράξεις των υπαλλήλων, όταν αυτοί δεν εξυπηρετούν τις σκοπιμότητές του. Είναι αξιοσημείωτο σε γενικές γραμμές ότι είναι άριστες οι σχέσεις και η συνεργασία όλων σχεδόν των εργαζομένων με τούς Αντιδημάρχους, Προέδρο ΔΣ και γενικά με όλους τούς άλλους Αιρετούς. Δεν θελήσατε πότε από την αρχή της θητείας σας να συνεργαστείτε ούτε με τούς εργαζόμενους ούτε με το Σύλλογο. Δυόμιση χρόνια δεν καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση το ΔΣ μαζί σας  παρά τις προσπάθειες μας για συνεργασία σε αντίθεση με τούς δύο άλλους Δημάρχους Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως που οποιαδήποτε στιγμή θελήσουμε συνάντηση η πόρτα τους είναι ανοιχτή.

Ο Δήμος Πύργου, σε επίσημη ανακοίνωσή του, που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο την 4-2-22 και εκδόθηκε εις απάντηση άλλου δημοσιεύματος γνωστής ιστοσελίδας, ισχυρίζεται ότι ουδεμία μήνυση υπεβλήθη, παρά μόνο η αποστολή του σχετικού φακέλου στον Εισαγγελέα για τις ενέργειές του.

Βέβαια η ίδια η αναφορά του κ. Γ.Γ. καθώς και οι κλήσεις που επεδόθησαν στους συναδέλφους για προκαταρκτική ανάκριση, διαψεύδουν πανηγυρικά τον ισχυρισμό.

Πρόκειται σαφώς περί εμπαιγμού, «δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης» δηλαδή.

Οι ανακρίβειες και τα ψεύδη δεν σταματούν εδώ.

Στην ίδια ανακοίνωση ο συντάκτης εκ μέρους του Δήμου Πύργου, ισχυρίζεται ότι η Επιτροπή του άρθρου 152 αφού εξέτασε τη σχετική προσφυγή της συναδέλφου και πρώην προέδρου της Επιτροπής, αποφάσισε ομόφωνα την απόρριψη αυτής και δικαίωσε τον Δήμο Πύργου.

Ουδέν αναληθέστερο τούτου !!!!!!!!

Η Επιτροπή του άρθρου 152 δικαίωσε ομόφωνα τη συνάδελφο το Νοέμβριο του 2021 και για το λόγο αυτό αντικαταστάθηκε, αφού ακολούθως η Επιτροπή Κοινοχρήστων Χώρων επανασυστάθηκε με νέα απόφαση του κ. Δημάρχου, την 1η εβδομάδα Δεκεμβρίου του 2021.

Πάντα στην ίδια ανακοίνωση, ο Δήμος Πύργου ισχυρίζεται ότι υπήρξαν συνεχείς αναβολές και κωλυσιεργίες εκ μέρους των Υπηρεσιών και της Επιτροπής Κοινοχρήστων Χώρων με συνεχή αλληλογραφία, χωρίς να δοθούν λύσεις παρά μόνο στείρα άρνηση και επομένως με ορατό τον κίνδυνο να να κατηγορηθεί ο Δήμος για παράβαση καθήκοντος και απώλεια εσόδων, ο κ. Γ.Γ. ενήργησε με την αποστολή αναφοράς στον Εισαγγελέα.

Διερωτώμαστε λοιπόν, από πότε η επιστημονική – νομική άποψη των Υπηρεσιών και συναδέλφων που εκθέτουν συγκεκριμένο νομικό πλάισιο και προβληματισμούς αποτελεί άρνηση, κωλυσιεργία ή ακόμα περισσότερο, ποινικό αδίκημα.

Αξιότιμε κ. Γ.Γ., γνωρίζετε πολύ καλά από τα καθηκόντά σας, όπως αυτά απορρέουν από τον Κώδικα Δημοτικών Υπαλλήλων ή ακόμα και τον Ο.Ε.Υ. του Δήμου μας, ότι είστε ο μόνος αρμόδιος να παρέχετε οδηγίες, κατευθύνσεις και γενικότερα να συντονίζετε τις Υπηρεσίες του Δήμου κατά την άσκηση του έργου τους.

Παρόλα αυτά ουδεμία λύση δώσατε στις αιτιάσεις και τους προβληματισμούς των Υπηρεσιών που σας απεστάλλησαν με την αλληλογραφία τους.

Οι γραπτές απαντήσεις σας και οι ενεργειές σας, δεν σας δικαιώνουν ως προς την ουσία τους.

Αντιθέτως επιλέξατε να κινηθείτε κατά των συναδέλφων μας, εκτός των διαδικασιών που προβλέπει ο Δημοσιουπαλληλικός Κώδικας με την κατάθεση αναφοράς στον Εισαγγελέα.

Προβήκατε σε αυτή την ενέργεια, παρότι ήσασταν διακεκριμένος υπάλληλος και συνδικαλιστής  ο ίδιος και προπάντως θητεύετε στο υψηλότερο υπαλληλικό αξίωμα του Δήμου, αυτό του Γενικού Γραμματέως.

Βεβαίως, σκοπός του Συλλόγου μας, δεν είναι να διελευκάνει ή και να καθορίσει το έργο της επιτροπής αυτής,  για το οποίο εν πάση περιπτώσει, μόνο έγκριτοι νομικοί σύμβουλοι ή ακόμα και διοικητικοί Δικαστές δύνανται να γνωμοδοτήσουν και να αποφασίσουν επί τούτου.

Ούτε βεβαίως να επηρρεάσει τη δικαιοσύνη, ούτε και να προδικάσει την απόφασή της, αναλαμβάνοντας το ρόλο του αυτόκλητου Δικαστή.

Σκοπός του Συλλόγου μας είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και να καταδείξει το σκοπό της ενέργειά σας.

Ήδη από το φθινόπωρο του έτους 2019 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας, είχε προκαλέσει και λάβει γνωμοδότηση επί του θέματος, από έγκριτο δικηγόρο, ο οποίος και απεφάνθη ότι «αρμόδιο όργανο για τον έλεγχο παραβάσεων και εφαρμογής της αποφάσεως 447/12 του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου αναφορικά με τον Κανονισμό   Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Πύργου είναι μόνο η Δημοτική Αστυνομία, όπου μπορεί να ζητήσει ανά περίπτωση την συνδρομή κάθε άλλης συναρμόδιας Δημόσιας Αρχής.».

Το γεγονός αυτό, το αποκρύπτετε επιμελώς, γνωρίζετε δε ότι υπάρχει ευθέως και διάταξη νόμου και άρθρο στον Κανονισμό Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων και το αναγράφετε σε απαντητικό έγγραφό σας προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας.

Ισχυρίζεστε κωλυσιεργία και στείρα άρνηση από πλευράς των Υπηρεσιών, πλην όμως εάν πράγματι κόπτεστε για τα έσοδα του Δήμου, και ανεξάρτητα από τα δυσδιάκριτα καθήκοντα της Επιτροπής Κοινοχρήστων, είχατε τη δυνατότητα και οι έλεγχοι να διενεργηθούν και οι – κατά την άποψή σας – απείθαρχοι, αρνητές και παρανομούντες υπάλληλοι  να τιμωρηθούν, αλλά και εσείς προσωπικά αξιότιμε κ. Γ.Γ. ή ο αξιότιμος κ. Δήμαρχος ή οποιοσδήποτε άλλος υπεύθυνος αιρετός να απαλλαχθεί περίτρανα των ευθυνών του, από τυχούσα απώλεια δημοσίων εσόδων, εξαιτίας της μη διενέργειας ελέγχων.

Κατ’αρχάς είχατε δυνατότητα να αντικαταστήσετε την – κατά την άποψή σας – απείθαρχη και παρανομούσα πρώην πρόεδρο της επιτροπής και αυτή να επανασυσταθεί πολύ νωρίτερα από τις αρχές Δεκεμβρίου 2021, μη αναμένοντας την έκδοση των αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Επιτροπής του άρθρου 152, αφού δεν ήσασταν υποχρεωμένος προς τούτο.

 Δεν το πράξατε.

Μάλιστα γνωρίζατε πολύ καλά σε ποιο χρονικά ορίζοντα θα εκδίδετο η απόφαση της Επιτροπής του άρθρου152 και ότι τότε η πίεση του χρόνου θα ήταν ασφυκτική και η διενέργεια των ελέγχων Δεκέμβριο μήνα, περίοδο εορτών, αδειών και εν μέσω πανδημίας, θα καθίστατο επιεικώς δυσχερέσταση, ελλειπέστατη, έως και αδύνατη.

Σπεύσατε όμως την 8-11-21, πενηντατρείς (53) μέρες πριν τη λήξη της θητείας της επιτροπής, να υποβάλλετε την αναφορά σας στο κ. Εισαγγελέα !!!

Και βεβαίως μη λησμονείτε ότι η Επιτροπή του άρθρου 152, δικαίωσε τη συνάδελφο, πλην όμως, αναληθώς στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται το αντίθετο.

Είχατε δυνατότητα να δοθεί εντολή από το μόνο αρμόδιο όργανο, τον κ. Δήμαρχο, να διενεργηθούν οι έλεγχοι από την Δημοτική Αστυνομία, όπως είχαν και στο παρελθόν διενεργηθεί σε αρκετές περιπτώσεις.

Δεν το πράξατε.

Είχατε δυνατότητα να δοθεί εντολή από το ίδιο όργανο, να διενεργηθούν οι έλεγχοι από την κατηγορούμενη Επιτροπή Κοινοχρήστων Χώρων.

Δεν το πράξατε.

Είχατε δυνατότητα σε περίπτωση άρνησης εκτέλεσης του καθήκοντος από τους Υπαλλήλους να εκκινήσετε πειθαρχικές διαδικασίες, ως προβλέπεται από το Δημοσιουπαλληλικό Κώδικα, ώστε οι αρνητές παρανομούντες υπάλληλοι να έρθουν αντιμέτωποι των ευθυνών τους, τόσο πειθαρχικά, όσο και ποινικά εφόσον προέκυπταν ευθύνες.

Ούτε αυτό πράξατε.

Προφανώς και ο ισχυρισμός σας για δήθεν κωλυσιέργεια και στείρα άρνηση από την Επιτροπή Κοινοχρήστων και τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, σας βολεύει σε υπερθετικό βαθμό.

Στείλατε κατηγορούμενους άνευ διενέργειας οιασδήποτε προβλεπόμενης διαδικασίας του Δημοσιουπαλληλικού κώδικα έξι συναδέλφους και συναδέλφισες με οικογένειες, οι οποίοι ουδέποτε έχουν δώσει δικαίωμα και υπηρετούν ευσυνήδητα έως σήμερα το δημόσιο.

Αλήθεια τους γνωρίζετε ;

Γνωρίζετε το ποιόν τους ;

Γνωρίζετε τις ικανότητές τους ;

Κάνατε τον κόπο να ρίξετε μια ματιά στους Υπηρεσιακούς τους φακέλους;

Ρωτήσατε έστω παλαιότερους εργοδότες τους για το ποόν, την ικανότητα και το χαρακτήρα τους, αφού κάποιοι από αυτούς μετατάχθηκαν στο Δήμο μας από άλλους Δήμους εξαιτίας του Καλλικράτη ;  

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε και αξιότιμε κ. Γ.Γ., όχι μόνο οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, αλλά η πλειονότητα του προσωπικού του Δήμου μας, είναι κατά μέσο όρο 50 ετών και κάποιοι αρκετά μεγαλύτεροι, έχοντας διανύσει πάνω από 20 και 30 χρόνια καριέρας σε διάφορες θέσεις, είτε στο Δήμο μας, είτε σε άλλους Δήμους και Ο.Τ.Α. και έχουν αφήσει με το έργο τους το θετικό τους αποτύπωμά τους στο Δημόσιο τομέα και το κοινωνικό γίγνεσθαι, χωρίς ποτέ να δώσουν δικαιώματα.

Ξαφνικά όμως επί θητεία σας, όπως πολλάκις έχετε αποκαλέσει προσωπικά αρκετούς από αυτούς, έγιναν τεμπέληδες, άχρηστοι, ανίκανοι, αρνητές, παράνομοι και φτάσατε στο σημείο, την αγαπημένη σας απειλή του Εισαγγελέα να την κάνετε πράξη.

Τι απ’ τα δύο συμβαίνει ;

Είναι στραβός ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε κ. Δήμαρχε ;

Τον ισχυρισμό δε, ότι με την κατάθεση της αναφοράς στον Εισαγγελέα προστατεύονται τα μέλη της συγκεκριμένης επιτροπής, τον αφήνουμε ασχολίαστο και τον αφήνουμε στην κρίση του αναγνώστη.

Καθίσταται σαφές ότι ο σκοπός της ενέργειάς σας με την παραπομπή των συναδέλφων στον Εισαγγελέα, είναι πολλαπλός και δεν είναι άλλος από την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ των εργαζομένων, τον ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ των υπολοίπων, το ΔΙΧΑΣΜΟ των Υπηρεσιών κατά την προσφιλή σας αρχή του «διαίρει και βασίλευε» και φυσικά η απόπειρά σας απέτυχε παταγωδώς, την ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ των ευθυνών σας με τη ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ αυτών καθώς και της ανεπάρκειας, αδυναμιών και δυσλειτουργιών στη διοίκηση του Δήμου από μεριάς σας, στους συναδέλφους. Τέλος, σκοπός της ενέργειάς σας είναι και η ΠΡΟΣΠΟΡΙΣΗ πολιτικού οφέλους επιδεικνύοντας σιωπηρά ένα επίπλαστο φιλεργατικό – φιλολαϊκό προσωπείο στους μικροεπιχειρηματίες των καταστημάτων που δεν θα ήσαν αναγκασμένοι να αποδόσουν τα τέλη εν καιρώ πανδημίας και με την εστίαση κλειστή.

 Αλλά ακόμα και αυτό το φιλεργατικό – φιλολαϊκό προσωπείο που καλλιεργείτε με επιμέλεια, κατέπεσε και συνετρίβη ολοσχερώς.

Δεν κατέπεσε τώρα με την ακραία ενέργειά σας να υποβάλλετε αναφορά στον Εισαγγελέα, κατά εργαζομένων του Δήμου.

Έχει καταπέσει απ’ όταν επιδιώξατε ανεπιτυχώς έως σήμερα – εξαιτίας προσφυγής του Συλλόγου μας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση την οποία κερδίσαμε – συνεργασία με την αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Φυλής, κατ’ επιταγή των αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών της Κυβέρνησης, ενάντια στις μόνιμες προσλήψεις προσωπικού που στοιχίζουν πολύ φθηνότερα στο Δημόσιο και προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.

Έχει καταπέσει από τον εμπαιγμό που έχουν υποστεί 21 συνάδελφοι που υπηρετούν με συνεχείς ανανεούμενες συμβάσεις άνω των10 ετών στους Παιδικούς Σταθμούς στο Κέντρο Κοινότητας, στο ΚΔΑΠ και στο Συμβουλευτικό Κέντρο και περιμένουν να δικαιωθούν δικαστικά για τη μονιμοποίησή τους.

Εσείς όμως παρότι δεσμευτήκατε σε συνάντηση με αντιπροσωπεία των συναδέλφων, παρόντων του Προέδρου  και του Γ.Γ του Συλλόγου μας,  να χορηγήσετε  γραπτώς ότι αποτελούν πάγιες ανάγκες του Δήμου μας, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το έγγραφό σας στην αναβληθήσα δίκη, εξακολουθείτε έως σήμερα να μη εισάγετε το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αντ’ αυτού επιλέξατε να συνάψετε σύμβαση με ΚΟΙΝΣΕΠ που θα ασκεί τις αρμοδιότητές τους, δεσμεύοντας επί 15ετία το Δήμο και μάλιστα στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΙΝΣΕΠ αυτής, μετείχε αρχικά ως πρόεδρος και μετέπειτα έως το τέλος του παρελθόντος έτους, αντιδήμαρχός σας.

Για την υπόθεση αυτή εκκρεμεί προσφυγή του Συλλόγου μας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Επιτέλους, τουλάχιστον ως προς το θέμα αυτό, διαψεύστε μας κ. Δήμαρχε και εισάγετε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ.

 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΣΤΕ.

ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΤΕ.

Πράξτε ευσυνείδητα το καθήκον σας και ο Σύλλογος θα σταθεί ασπίδα ενάντια σε όποιον επιχειρήσει να θίξει την αξιόπρεπειά μας και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Η τρομοκρατία, οι απειλές και οι εκφοβισμοί των εργαζομένων δεν θα περάσουν.

Με αγωνιστική συσπείρωση και ενότητα θα προστατέψουμε δυναμικά την υπόληψη και τα δικαιώματά μας.

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ.

Για το λόγο αυτό το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, προκηρύσσει Στάση Εργασίας την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022, μια μέρα πριν την κατάθεση των συνάδελφων στον κ. Ανακριτή, από 10:00 π.μ. έως λήξη ωραρίου, στο χώρο έξω από το Πολύκεντρο.

Ζητάμε την στήριξη και την κάλυψη της Στάσης Εργασίας από την ΑΔΕΔΥ και την Ομοσπονδίας μας ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Καλούμε όλους τούς συνάδελφους να συμπαρασταθούν μαζικά και ενωτικά διότι σήμερα αυτοί, αύριο κάποιοι άλλοι.

 ΤΟ Δ.Σ.