Το Βραβείο του Καλύτερου Οικογενειακού Ιατρού στον κόσμο για το 2021 απένειμε στον Ανάργυρο Δ. Μαριόλη, διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Οικογενειακών Γιατρών, WONCA. Πρόκειται για τιμητική διάκριση, διεθνούς ακτινοβολίας, η οποία απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε ιατρούς από όλο τον κόσμο. Τα κριτήρια της βράβευσης αφορούν σε οικογενειακό ιατρό που είναι ταυτόχρονα πάροχος ολιστικής, ανθρωποκεντρικής, ποιοτικής φροντίδας, υπεύθυνος λήψης τεκμηριωμένων αποφάσεων, διεπιστημονικός επικοινωνός και κοινοτικός ηγέτης με διοικητικές αρετές. Με το εφετινό βραβείο αναγνωρίζεται η προσφορά του όχι μόνο σε αστικές περιοχές, αλλά πρωτίστως σε μια απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδας, όπως είναι η Μάνη.

Να θυμίσουμε ότι ο Έλληνας γιατρός ανακηρύχθηκε ο καλύτερος Γενικός Ιατρός στην Ευρώπη και το 2019

Ο Δρ. Ανάργυρος Μαριόλης, διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ανακηρύχθηκε καλύτερος Γενικός Ιατρός για το 2019 από τον έγκριτο οργανισμό WONCA Europe. Ο Δρ. Μαριόλης είχε βραβευτεί στο συνέδριο WONCA Europe στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

«Ο Ήρωας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα», «Πρότυπο Γενικού Γιατρού», «Σαμαρείτης Ιατρός στα εδάφη της αρχαίας Σπάρτης» είναι κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς και αποσπάσματα από δηλώσεις δημοσιογράφων, ασθενών και πολιτών που περιγράφουν τον Δρ. Μαριόλη, όπως αναφέρει η Wonca για τον «Γιατρό 5 Αστέρων».

Σύμφωνα με τον οργανισμό Wonca, είναι ο μόνος Γενικός Ιατρός που βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών (2016) για τις υπηρεσίες του στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

 

 

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
Akromolio.gr [X]

Recent Posts

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας ζητά Γραμματέα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας (ΙΣΑ) επιθυμεί να προσλάβει υπάλληλο για γραμματειακή υποστήριξη, σε έμμισθη θέση,…

% μέρες πρίν

Αύριο στο Τολό το μεγάλο ντέρμπι του Πανναυπλιακού για την άνοδο στην Γ Εθνική (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πανναυπλιακός φιλοξενεί αύριο Κυριακή 12 Μαΐου στις 17:00 την ομάδα του Κερατσινίου στα πλαίσια…

% μέρες πρίν

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Οι τιμές κατέρρευσαν, οι Παραγωγοί αγωνιούν

Η ΔΕΣΑ (Διαρκής Επιτροπή Συνεταιρισμών Αργολίδας) διοργανώνει σύσκεψη με προσκεκλημένους τους Βουλευτές και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας την Τρίτη 14 Μαΐου…

% μέρες πρίν

Αυτή την Κυριακή ο ”Επιδαύριος Δρόμος 2024”

Διεξάγεται την Κυριακή 12 Μαίου, ο ”Επιδαύριος Δρόμος 2024” στο δήμο της Επιδαύρου. Μέσα από…

% μέρες πρίν

Έτσι ο Ηγέτης Φίλιππος διαμόρφωσε τον Ισόθεο Αλέξανδρο

Με τίτλο «Οφείλουμε τα πάντα στον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ», ο φίλος -Πρέσβυς ε.τ.- Νίκος Κανέλλος, ανάρτησε…

% μέρες πρίν

Ένα ακόμα χρυσό στη συλλογή του Τάσου

Ο Ναυπλιώτης πρωταθλητής Ευρώπης Τάσος Κολιγκιώνης, μας έκανε και πάλι περήφανους καθώς κέρδισε το Χρυσό…

% μέρες πρίν