Λαμπρόπουλος: Το Δημ. Συμβούλιο ψηφίζει αναπτυξιακές μελέτες και ο Δήμαρχος “ξεχνάει” να τις υλοποιήσει

237
Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Κωστούρος

 γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Για τους γνωρίζοντες, το 2022 θα είναι μια χρονιά που θα κρίνει την αποτελεσματικότητα και την προοπτική των αυτοδιοικητικών δυνάμεων οι οποίες αντιπολιτεύονται την δημοτική αρχή Κωστούρου, διεκδικώντας το δημαρχιακό θώκο στις εκλογές του 2023.

Αν και οι φερόμενοι ως ενδιαφερόμενοι για την δημαρχία του Ναυπλίου κ.κ. Λαμπρόπουλος και Μάκαρης δεν έχουν εκδηλώσει δημοσίως την απόφασή τους, ως τόσο, κύκλοι συνεργατών τους φροντίζουν να διαρρέουν την πρόθεσή τους. Πρόθεση που επιβεβαιώνουν και οι πράξεις τους (Περιοδείες, τραπεζώματα, κλείσιμο υποψηφίων κ.α.). Ιδιαίτερα ο γνωστός Ναυπλιώτης δικηγόρος Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, αξιοποιώντας το γεγονός ότι διαμένει και εργάζεται στο Ναύπλιον όπου και είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος (με 5 ακόμη να τον ακολουθούν), δείχνει να κερδίζει την μάχη των εντυπώσεων με τις επιτυχημένες αυτοδιοικητικές και πολιτικές παρεμβάσεις που κάνει (αργά και που). Παρεμβάσεις που αναδεικνύουν κενά και προβλήματα στο αφήγημα του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου περί επιτυχημένης θητείας.

Πρόσφατο παράδειγμα η αντιπαράθεση που υπήρξε με αφορμή το Τεχνικό Πρόγραμμα που εξήγγειλε ο Δήμαρχος Ναυπλίου. Μια αντιπαράθεση που δεν έγινε ευρέως γνωστή λόγω κυρίως επικοινωνιακής αδυναμίας του Βαγγέλη Λαμπρόπουλου και επικοινωνιακής ομπρέλας προστασίας την οποία έχει κτίσει με πολύ προσπάθεια η σημερινή δημοτική αρχή.

Θα σημειώσω ότι, ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά 14 μελέτες που δεν πραγματοποιήθηκαν το 2021, αν και είχαν προαναγγελθεί στο περσινό Τεχνικό Πρόγραμμα. Μεταξύ αυτών και η «Μελέτη ολοκλήρωσης ΣΧΟΑΠ Ασίνης Δήμου Ναυπλιέων 37.200 ευρώ», που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση και λόγω της συγκυρίας ολοκλήρωσης -από τον γειτονικό δήμο Άργους Μυκηνών- του Σχεδίου Πόλεως του Νοτίου Τμήματος της Πόλης του Άργους. Ένα γεγονός που επιτρέπει στην γείτονα πόλη την αξιοποίηση του θετικού κλίματος για την ανοικοδόμηση το οποίο εμφανίζεται για το 2022.

Οι μελέτες που αναφέρονται ως μη υλοποιηθείσες είναι:

  • Μελέτη ολοκλήρωσης ΣΧΟΑΠ Ασίνης Δήμου Ναυπλιέων 37.200.
  • Μελέτη νομιμοποίησης παραλιακών οδών Πλάκας και Ιρίων.
  • Ανάπλαση πλατείας Ανυφίου.
  • Ανάπλαση πλατείας Αγίας Τριάδας.
  • Ανάπλαση πλατείας Αργολικού.
  • Αξιοποίηση περιουσίας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Δ. Ναυπλιέων.
  • Σύνταξη μελετών για έκδοση Ο.Α. για την ανέγερση σχολείων Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης εντός του παραχ. Χώρων πρώην ΚΕΜΧ Ναυπλίου.
  • Μελέτη δενδροφύτευσης σε περιοχές του Δήμου Ναυπλιέων.
  • Μελέτη ηλεκτροφωτισμού περιφερειακού Τολού.
  • Μελέτη ηλεκτροφωτισμού περιοχής Αρβανιτιάς Ακροναυπλίας και Παλαμηδίου.
  • Υπηρεσίες εξεύρεσης λύσεων εξοικονόμησης ενέργειας στα δημοτικά κτίρια.
  • Μελέτες προσθήκης αιθουσών στο ειδικό σχολείο Λευκακίων.
  • Εκπόνηση συγκοινωνιακής μελέτης των Τ.Κ. Ναυπλίου και Άριας.
  • Μελέτη αναστήλωσης πυργόσπιτου Κάντιας.

Όπως αναφέρει σε πρόσφατη δήλωσή του ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος “Το Τεχνικό Πρόγραμμα που ήρθε για ψήφιση (υπερψηφίσθηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη του Δημήτρη Κωστούρου), είναι τόσο φτωχό που δεν αντέχει κριτικής. Eπαναλαμβάνονται οι αναπλάσεις της οδού Αιγίου, της περιοχής του Αγίου Σπυρίδωνα, το Ανοιχτό κέντρο Εμπορίου και το Νταμάρι, που κάθε χρόνο μπαίνουν και ξαναμπαίνουν, χωρίς κάποιο νέο έργο ή έστω μελέτη που να δίνει προοπτική για ανάπτυξη στον τόπο μας».

Είπε και άλλα ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος. Υπαινίχθη καταστάσεις που δεν απαντήθηκαν -ως ώφειλαν- από τον Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο.

Αλλά περί αυτών αύριο…