Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ-ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ

130

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια – αστρολόγος…

Οδεύουμε ολοταχώς προς την πρώτη Πανσέληνο της χρονιάς, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου, στην 1.48 την νύχτα. Είναι μια Πανσέληνος δυνατή στην 27η μοίρα του Καρκίνου, με την Σελήνη να βρίσκεται στον 9ο οίκο, έναν οίκο που σχετίζεται με το εξωτερικό, και τα διεθνή γεγονότα.

Η όψη που θα κυριαρχήσει είναι η αντίθεση της Σελήνης με τον Πλούτωνα και η συζυγία Ήλιου – Πλούτωνα στον 3ο οίκο. Επίσης στον 3ο οίκο θα βρεθούν η ανάδρομη Αφροδίτη, ο ανάδρομος Ερμής και ο Κρόνος. Ο 3ος οίκος συνδέεται με τις μετακινήσεις, τα ταξίδια, την επικοινωνία, και απ’ ότι καταλαβαίνετε, αυτά τα θέματα θα είναι στο προσκήνιο από τις 18 Ιανουαρίου και για 15 τουλάχιστον ημέρες, μέχρι την νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου.

Ο Ήλιος συμβολίζει την ζωή, την ενέργεια, και ο Πλούτων τον θάνατο, αλλά και την ανανέωση, την αναγέννηση. Όταν αυτοί οι δυο πλανήτες βρεθούν μαζί, ο ένας προσπαθεί να επικρατήσει πάνω στον άλλον. Ο Πλούτων είναι η σκοτεινή πλευρά της ζωής, ο Ήλιος είναι η φωτεινή. Ευτυχώς, οι δυο αυτοί πλανήτες, θα έχουν αρμονικές όψεις με τους Δεσμούς της Σελήνης, οι οποίοι ήδη θα έχουν περάσει σε άλλα ζώδια, στον Τοξότη και στους Διδύμους. Ότι είναι να γίνει, είναι μέρος του πεπρωμένου. Το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς, είναι να αποφύγει εκείνες τις μέρες, μέχρι την Νέα Σελήνη, να κάνει λάθη, γιατί θα είναι δύσκολο μετά να τα διορθώσει.

Ωροσκόπος την ώρα της Πανσελήνου θα είναι ο Σκορπιός, με κυβερνήτη τον Άρη, και σύμφωνα με την σύγχρονη αστρολογία, συγκυβερνήτης θα είναι ο Πλούτων. Δυστυχώς, δεν φαίνεται να έχει τέλος η ιστορία με νέες μεταλλάξεις, ή με εμφάνιση νέων ιών. Τόσο ο Σκορπιός, όσο και οι κυβερνήτες του Άρης και Πλούτων, συνδέονται με το αίμα, τις λοιμώξεις, τις φλεγμονές, τις ορμόνες, τα γεννητικά όργανα.

Ο Ουρανός θα βρίσκεται στον 7ο οίκο, των ανοιχτών εχθρών, αλλά και των συνεργατών. Θα τριγωνίζει την Αφροδίτη και θα τετραγωνίζει τον Κρόνο και τον ανάδρομο Ερμή. Όπως φαίνεται, οι «ανοιχτοί»- γνωστοί εχθροί, ετοιμάζουν κάποια έκπληξη, που θα κάνει τις μετακινήσεις και την επικοινωνία αρκετά δύσκολες. Επί πλέον, είναι φανερό πως ο κόσμος οδεύει προς την εποχή όπου το επισιτιστικό πρόβλημα θα επισκιάσει το θέμα της υγείας.

Οι αστρολογικές σχέσεις Άρη – Ποσειδώνα, Πλούτωνα – Ποσειδώνα και Δία – Δεσμών της Σελήνης, έχουν οσμή σεισμών, γεωλογικών μεταβολών, και καταστροφών στις καλλιέργειες. Η παγκόσμια οικονομία σίγουρα θα δεχτεί πλήγμα. Ο Δίας από τον 4ο οίκο, της Πατρίδας, θα προσπαθήσει να προστατεύσει και να ευνοήσει τον κόσμο, αλλά χωρίς μαζικούς αγώνες, καμιά αλλαγή δεν θα μπορεί να γίνει.

Στον ουρανό θα κυριαρχεί η παρουσία του αστέρα Procyon (Προκύων), του αστερισμού του Μικρού Κυνός, που θα βρίσκεται κοντά στην Πανσέληνο. Η αστρολογία θεωρεί πως αυτός ο αστερισμός υπόσχεται πλούτη, φήμη, και καλή τύχη, ενίοτε όμως προκαλεί βία και διαφωνίες.

Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να υπενθυμίσω πως τα ουράνια σώματα «σημαίνουν», δεν προκαλούν, δεν είναι υπεύθυνα για το καλό ή το κακό στην ζωή μας. Μας προειδοποιούν και μας προετοιμάζουν. Θα πρέπει να σεβόμαστε την υπηρεσία που μας παρέχουν.