Καθηγητές πανεπιστημίων, εκδότες, δάσκαλοι, μουσικοσυνθέτες και λογοτέχνες που αγωνίστηκαν για τις εθνικές αξίες

85

Το βιβλίο του Γεωργίου Καραμαδούκη “Άγνωστες μορφές του Ελληνικού Εθνικισμού” από τις εκδόσεις “Νοών” συνιστά ιστορική μελέτη, η οποία αναλύει το έργο ξεχωριστών προσωπικοτήτων, που συνέβαλλαν στην διαμόρφωση του ρεύματος του ελληνικού εθνικισμού, αλλά και στην ιστορία του τόπου γενικότερα. Η ανάδειξη των στοιχείων και η συνδυαστική μεθοδολογία προσώπων και γεγονότων είναι καινοτόμος και εκτείνεται σε στοιχεία κατά βάση άγνωστα στο μεγάλο κοινό.

Το βιβλίο αυτό έρχεται να καλύψει ένα σοβαρό κενό στην εθνικιστική βιβλιογραφία με την παρουσίαση άγνωστων μορφών του ελληνικού εθνικισμού. Ο ελληνικός εθνικισμός οφείλει να βαδίσει στα ελληνικά του πρότυπα και αυτό επιδιώκει η συγγραφή αυτού του βιβλίου.

Εντός του περιγράφονται πολύ σημαντικές φυσιογνωμίες του ελληνικού εθνικισμού, που διακρίθηκαν για την ευρυμάθεια τους και το αγωνιστικό τους πνεύμα. Θα διαβάσετε για καθηγητές πανεπιστημίων, εκδότες, δασκάλους, μουσικοσυνθέτες και λογοτέχνες που αγωνίστηκαν για τις εθνικές αξίες και την Μεγάλη Ιδέα.

Στο βιβλίο αυτό γίνεται αναφορά στις δράσεις τους, στις εθνικές οργανώσεις που μετείχαν ή δημιούργησαν και την πολύπλευρη προσφορά τους για την επικράτηση των εθνικών ιδεών. Θα μάθετε τις αντιλήψεις τους γύρω από τα ζητήματα της πολιτειακής οργανώσεως, της φυλής, των εθνικών ιδανικών, της οργανώσεως της οικονομίας, του ζωτικού χώρου και του φυλετικού ανθρωπισμού.

Ο συγγραφέας Γεώργιος Καραμαδούκης

Ο ελληνικός εθνικισμός θα μεγαλουργήσει όταν ακολουθήσει τα χνάρια των μεγάλων αυτών προσωπικοτήτων και αξιοποιήσει την παρακαταθήκη τους. Οι Έλληνες εθνικιστές απαλλαγμένοι από μιμητισμούς και ξενομανίες οφείλουν να γνωρίσουν τους πνευματικούς προπάτορες τους και ενωμένοι να βαδίσουν προς την νίκη των εθνικών ιδεών.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Καραμαδούκης Α. Γεώργιος

ΤΙΤΛΟΣ: ΑΓΝΩΣΤΕΣΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΟΩΝ Τηλ: 210.6392703 [email protected]

  • σελ.: 208 • Τιμή: 13,00€

ISBN 978-618-5353-26-1