7 μήνες ελέγχων και κεφαλικού φόρου…και έπεται συνέχεια στο διηνεκές

154

Από το fb της Ελένης Παπαδοπούλου….(Ελένη Παπαδοπούλου)

Στα εντελώς ψιλά περνά το ότι κατατέθηκε νομοσχέδιο στην Βουλή, το οποίο παρατείνει την επίδειξη πιστοποιητικών από εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, άρα και τον κεφαλικό φόρο με τα rapid test, και επαναξιολογεί την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και τις αναστολές για τους υγειονομικούς και των εργαζομένων σε δομές υγείας ως τις 31/3/2021.

Το οποίο σημαίνει για τους εργαζόμενους σε δομές υγείας ότι θα συμπληρώσουν 7μηνο χωρίς μισθό και ασφάλιση. Κοινώς εξοντώνονται οι ίδιοι και οι οικογένειες τους χωρίς δεύτερη σκέψη.

Σημαίνει επίσης ότι ο έλεγχος πιστοποιητικών παρατείνεται χωρίς να διαφαίνεται να υπάρχει ούτε μία έκθεση αξιολόγησης τoυ μέτρου, μία εισήγηση της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων, ένας έλεγχος για το τι γίνεται με αυτά τα σκαναρίσματα. Όταν στην Γαλλία οι θεσμοί έχουν ήδη κάνει 4 ελέγχους, βρίσκονται στον 5ο και έχουν εκδώσει εκθέσεις με σοβαρές ενστάσεις. Όπου στην Γαλλία δεν ισχύει και το μέτρο σε αυτόν τον βαθμό. Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις όπου σκανάρονται πάσα. Εδώ θα φτάσουμε στους επτά μήνες ελέγχου και κεφαλικού φόρου, γιατί έτσι του ξημέρωσε του Αγά.

Γιατί δεν υπάρχουν θεσμοί να τους μαζέψουν.

Γιατί η κοινωνία έχει αποχαυνωθεί βλέποντας κόπανους να παριστάνουν τους δημοσιογράφους και τρώγοντας ό,τι ψέμα, προπαγάνδα, ανοησία της σερβίρουν.

Γιατί δεν υπάρχει μέτρο, δεν υπάρχει ήθος, δεν υπάρχει μυαλό. Και ένας αήθης ηλίθιος είναι τρισχειρότερος από έναν έξυπνο. Γιατί ο έξυπνος ξέρει πού να σταματήσει. Του ηλίθιου δεν του κόβει να καταλάβει ποιο είναι το όριο.

Όποιος δεν έχει αντιληφθεί ότι έχει αλλάξει το πολίτευμα, συγγνώμη αλλά έχει πρόβλημα αντίληψης. Το ότι τα μέτρα περνάνε από μία δοτή Βουλή, που νομιμοποιεί τα αντισυνταγματικά μέτρα που βγάζουν μάτι πλέον, χωρίς οι αποφάσεις της να ελέγχονται από άλλους θεσμούς (το ΣτΕ δεν λογαριάζεται ως τέτοιος, έχει χάσει κάθε ίχνος σοβαρότητας), δεν σημαίνει ότι έχουμε και δημοκρατία.

Δεν έχουμε. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας και πορευτείτε αναλόγως.

Κατανοώ βέβαια ότι κάποιοι δεν βλέπουν πρόβλημα σε αυτό. Και τι έγινε που δεν έχουμε θεσμούς να ελέγχουν την εξουσία, θα μου πείτε; Δείτε λίγο την φρικτή καθημερινότητα σας, τους λογαριασμούς που έχετε να πληρώσετε και τους φόρους και ελάτε να μου ξαναπείτε ότι η διακοσμητική Βουλή και η αλλαγή πολιτεύματος δεν είναι πρόβλημα.