ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

114

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια-αστρολόγος….

Ηλιοστάσιο ονομάζεται η χρονική στιγμή που ο άξονας της Γης βρίσκεται στραμμένος κοντύτερα ή μακρύτερα από τον Ήλιο, κατά την ετήσια τροχιά του πλανήτη μας γύρω από αυτόν.

Οι εποχές της Γης οφείλονται στο γεγονός ότι ο άξονας περιστροφής του πλανήτη μας δεν είναι κάθετος στο επίπεδο περιφοράς του γύρω από τον Ήλιο, αλλά σχηματίζει γωνία περίπου 23° που ονομάζεται λόξωση της εκλειπτικής. Τα ηλιοστάσια και οι ισημερίες σηματοδοτούν τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Στις ισημερίες και τα ηλιοστάσια, από τα πανάρχαια χρόνια, οι άνθρωποι γιόρταζαν σημαντικά γεγονότα, και είχαν τοποθετήσει χρονικά την γέννηση των υιών των θεών. Τρεις ημέρες μετά το Ηλιοστάσιο, η ημέρα αρχίζει να μεγαλώνει, η νύχτα να μικραίνει,  αυξάνεται λοιπόν η κυριαρχία του Φωτός πάνω στο Σκότος, πράγμα που οι πρόγονοί μας γνώριζαν πολύ καλά. Η 21η Δεκεμβρίου σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του χειμώνα.

Στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο του 2020, είχαμε την ιστορική συνάντηση Δία – Κρόνου, στο ζώδιο του Υδροχόου, και την έναρξη της τελικής μάχης ανάμεσα στο Φως και το Έρεβος. Η μάχη αυτή συνεχίζεται στο γήινο επίπεδο, αν και ήδη έχει κριθεί από την έναρξη της. Θα πρέπει ο κόσμος να καταλάβει καλά, πως το πέρασμα από την μια αστρολογική εποχή στην άλλη, δεν γίνεται αναίμακτα. Βγαίνοντας από την εποχή των Ιχθύων και μπαίνοντας στην εποχή του Υδροχόου, οι μεταβολές θα είναι απίστευτες. Ο παλαιός κόσμος θα παύσει να υπάρχει, και θα πρέπει να δεχτούμε τις νέες συνήθειες και ιδέες.

21 Δεκεμβρίου του 2021, ώρα 06 μ.μ. ο Ήλιος έκανε την είσοδο του στο ζώδιο του Αιγόκερου. Εκείνη την ώρα βρισκόταν στον 6ο οίκο, τον οίκο της υγείας, δίνοντας μας το μήνυμα ότι και για τους επόμενους μήνες, τα θέματα της υγείας θα βρίσκονται στο επίκεντρο.

Δυνατότερος πλανήτης την ώρα του Ηλιοστασίου, ήταν η Σελήνη, στις 27μοίρες του Καρκίνου, στον 1ο οίκο, ήταν δε και κυβερνήτρια του ωροσκόπου, δηλαδή όλου του 1ου οίκου. Η Σελήνη και ο 1ος οίκος αφορούν τον λαό. Οι κινήσεις της Σελήνης και των υπολοίπων πλανητών έδειχναν ότι η βία και το κράτος, που κάρφωσαν τον Προμηθέα στον βράχο, για να τον τιμωρήσουν για το παράπτωμα του, είναι ακόμα ενεργοί παράγοντες, και θα επιχειρούν διαρκώς να βρίσκουν κι άλλους ήρωες για να τους αδρανοποιήσουν. Όμως, όσο δυναμώνει η εγκληματική δράση, τόσο θα δυναμώνει και η απελευθερωτική αντίδραση. Η ανθρωπότης αφυπνίζεται, αργά αλλά σταθερά.

Την ώρα του Ηλιοστασίου, τον 1ο οίκο είχαν κατακλύσει αστέρια από τους αστερισμούς του Μεγάλου Κυνός, της Μικρής Άρκτου και των Διδύμων. Μέσα στον 1ο οίκο και κοντά στον Ωροσκόπο ήταν παρών φυσικά και ο Σείριος.

Τα αστέρια του Μεγάλου Κυνός έχουν καλές ιδιότητες, αλλά ξεσηκώνουν βίαια και επικίνδυνα πάθη. Ειδικά ο Σείριος δίνει αξιώματα, κέρδη και καλή φήμη.

Θεωρώ πολύ σημαντική την παρουσία των αστέρων του Μεγάλου Κυνός στον πρώτο οίκο, την ώρα του Ηλιοστασίου. Παρά τις διάφορες δυσμενείς όψεις και πλανητικές κινήσεις, η παρουσία του Μεγάλου Κυνός, φανερώνει τον θρίαμβο του Φωτός που θα προκληθεί από ανώτερες δυνάμεις, σε συνεργασία με τον κόσμο, έστω και αν ο αριθμός των θνητών μαχητών αυτή την στιγμή είναι πολύ μικρός.