Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια-αστρολόγος…

Στις 21 Δεκεμβρίου, στις 06.μ.μ. , ο Ήλιος μπαίνει στην 1η μοίρα του Αιγόκερου. Πρόκειται για το χειμερινό ηλιοστάσιο. Είναι η μικρότερη μέρα του ενιαυτού (έτους). Εδώ και χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι έδιναν ιδιαίτερη σημασία στην  ημέρα αυτή. Όλοι οι λαοί, φρόντιζαν να ορίσουν κάποιες σημαντικές γιορτές για τις ημέρες που θα ήταν λίγο πριν ή λίγο μετά το ηλιοστάσιο. Γι’ αυτό και τα Χριστούγεννα τοποθετήθηκαν στις 25 Δεκεμβρίου, για να συμπίπτουν με τις γιορτές Ελλήνων και Ρωμαίων.

Για την φετινή χρονιά, ο Δεκέμβριος όμως, έχει και άλλα ενδιαφέροντα γεγονότα, που πρόκειται να συμβούν πριν από το ηλιοστάσιο. Ας ρίξουμε μια ματιά λοιπόν στον ουρανό του Δεκεμβρίου, μέχρι να φτάσει η 21η του μήνα:

Στις 6 Δεκεμβρίου είχαμε ένα εξάγωνο ανάμεσα στον Άρη και τον Πλούτωνα, που πυροδότησε δυναμικές προσπάθειες για να καταρρεύσει οτιδήποτε «παλιό» και να υπάρξει μια αλλαγή προς κάτι νέο και πιο δίκαιο.

Στις 7 Δεκεμβρίου, το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα φέρνει σύγχυση, παραπλάνηση και παραπληροφόρηση.

Στις 8 Δεκεμβρίου, ένα τετράγωνο ανάμεσα στον Άρη και τον Δία, μας δείχνει ότι η Δικαιοσύνη πλήττεται θανάσιμα. Σχεδόν εξαφανίζεται.

Στις 11 Δεκεμβρίου, μια σύνοδος Αφροδίτης – Πλούτωνα, μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι η στέρηση βασικών αγαθών είναι πλέον γεγονός, και ότι χρειάζεται μια ανατροπή για να υπάρξει αλλαγή πορείας και πρόοδος.

Στις 12 Δεκεμβρίου γίνεται μια σκληρή όψη ανάμεσα στον Ήλιο και τον Ποσειδώνα. Το δηλητήριο σκορπάει σε όλη την γη, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Στις 13 Δεκεμβρίου, ο Άρης εγκαταλείπει το ζώδιο του Σκορπιού και εισέρχεται στον Τοξότη. Ο Άρης εκπροσωπεί το σίδερο και την φωτιά. Όλα όσα προγραμματίστηκαν, αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά.

Κοντά στον Άρη θα βρίσκονται δυο αστέρια του αστερισμού του Ηρακλή, Korneforos και Kajam. Ο αστερισμός του Ηρακλή, βρίσκεται στο στερέωμα για να υπενθυμίζει τα σπουδαία κατορθώματα του ημίθεου. Η παρουσία του Ηρακλή κοντά στον Άρη, ίσως φανεί σωτήρια, διότι οι καταστάσεις που βιώνει η ανθρωπότητα είναι άκρως επικίνδυνες.

Στις 19 Δεκεμβρίου θα έχουμε την τελευταία Πανσέληνο της χρονιάς. Σελήνη στους Διδύμους. Κοντά της θα βρίσκεται το αστέρι Wazn του αστερισμού Columba (Περιστέρι), και το αστέρι Polaris, ή αλλιώς Κυνόσουρα (η ουρά του σκύλου), το πολικό αστέρι, στην ουρά της Μικρής Άρκτου. Ένα πολύ σημαντικό αστέρι που δείχνει τον Βόρειο Πόλο, και που ποτέ δεν δύει. Ο Πτολεμαίος μας λέει πως τα φωτεινά αστέρια της Μικρής Άρκτου φέρνουν μια αδιαφορία και ακινησία πνεύματος (το βλέπουμε), και πως οδηγούν σε πολλές ταραχές. Ειδικά ο Polaris κοντά στην Σελήνη, δείχνει μίσος από χυδαία άτομα (κι αυτό το εισπράττουμε), κακή διάθεση, και κίνδυνο από ληστές.

Στις 20 Δεκεμβρίου, το εξάγωνο Ήλιου – Δία μας δίνει μια προσωρινή τύχη, μια προσωρινή ικανοποίηση, και μια τάση για επέκταση και αύξηση. Ταυτόχρονα το τρίγωνο Ερμή – Ουρανού μας φέρνει μια ξαφνική είδηση που θα μας καταπλήξει.

Στις 21 Δεκεμβρίου, ο Ήλιος εισέρχεται στην 1η μοίρα του Αιγόκερου, και θα βρίσκεται εκείνη την στιγμή στον 6ο οίκο, της υγείας. Τα θέματα της υγείας τελειωμό δεν έχουν. Όμως για την ημέρα αυτή, που είναι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και πολύ σημαντική, θα μιλήσουμε εκτενέστερα αργότερα.

 

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
Akromolio.gr [X]

Recent Posts

Οι υποψήφιοι της Ελληνικής Λύσης

Με 42 υποψήφιους στο ψηφοδέλτιό της, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ διεκδικεί διψήφιο ποσοστό στις Ευρωεκλογές της…

% μέρες πρίν

Έφυγε από την ζωή ο τ. Δήμαρχος Κρανιδίου Νικόλαος Κοντογιάννης

Σχεδόν ταυτόχρονα με την γνωστοποίηση του θανάτου του τ. Δημάρχου Κρανιδίου Νικόλαου Κοντογιάννη, με σχετική…

% μέρες πρίν

Καλή… αποτυχία Μαρίνα

 γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Θα μπορούσε άραγε ποτέ μία αποτυχημένη προσπάθεια να θεωρηθεί ως μία…

% μέρες πρίν

Ανάσταση της Αλληλεγγύης

Ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου προσέφερε την Κυριακή του Πάσχα, ημέρα της αγάπης και της…

% μέρες πρίν

Το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου χάρισε χαμόγελα

Περισσότερες από 100 οικογένειες, στο Ναύπλιον, γιόρτασαν την Κυριακή της Ανάστασης συμπληρώνοντας τις ανάγκες διατροφής…

% μέρες πρίν

Πρωτάθλημα και Κύπελλο ο Παναργειακός, τα σάρωσε όλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά το Πρωτάθλημα στον 3ο όμιλο της Γ Εθνικής  και την άνοδο στην Β Εθνική,…

% μέρες πρίν