ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ: Αιρετικοί ή προφήτες;

317
Χάρης Μιχαλακόπουλος. Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πύργου. Επί κεφαλής Δημ. Παρατ. ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ

Γράφει ο Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος…

Τα σημεία των καιρών, θέλουν δεν θέλουν μερικοί να τα αγνοούν, έχουν γραφτεί προ πολλού…

Βιβλία όπως: «Τα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» το 1905, η «Ψυχολογία των μαζών» το 1895, «Οι Επικυρίαρχοι» το 1953, «1984» το 1949, «Φάρμα των ζώων» το 1945, «Προπαγάνδα» του Γεωργαλά του 2008 και το ομότιτλο του Έντουαρντ του 2015 και πλήθος άλλων…..

Όλοι αυτοί έγραψαν πράγματα που σήμερα ζούμε. Τότε τα βιβλία αυτά ήταν «αιρετικά» ή αλλιώς σήμερα «ψεκασμένα». Τώρα το 2021-22 τα ονομάζουμε άνετα και προφητικά. Προφανώς λοιπόν, στο άμεσο ή μακρινό μέλλον, όλα αυτά που οι έχοντες τη περιβόητη «πολιτική ορθότητα» ως βάση θεωρούν «ψεκασμένα» ή «τρελά σενάρια επιστημονικής φαντασίας», επαληθευθούν.

Ένα απλό παράδειγμα… Εάν σας έλεγαν πριν λίγα χρόνια ότι θα σας «σκάναραν» για να πιείτε το καφέ σας στο καφενείο της Άνω Ραχούλας στη καλύτερη περίπτωση  θα γελούσατε ή θα λέγατε ψεκασμένο και συνωμοσιολόγο αυτόν που θα το έλεγε. Τώρα όμως που συμβαίνει στα αλήθεια τι λέτε;

Η κοινή παραδοχή είναι, ότι αυτοί που ενορατικά βλέπουν τι έρχεται και μπορούν ή τολμούν να το πουν, είναι αυτοί που διέπονται από υψηλότερες αξίες από το χρήμα, την καθημερινότητα, την καλοπέραση, το «κοιτάμε την δουλίτσα μας», το «έχει ο Θεός» και το «ωχ αδελφέ».

Όταν ο αείμνηστος Χριστόδουλος ξεσήκωνε τους Έλληνες για την ταυτότητα και έλεγε ότι σε λίγα χρόνια όλα θα επαλειφθούν και θα είσαι ένας αριθμός, φαντάζομαι θα τον έλεγαν ψεκασμένο, κινδυνολόγο, «τρελόπαπα»….και να που ήρθε….

Όταν ο αείμνηστος Πρόεδρος της Κύπρου Παπαδόπουλος έλεγε ότι «παρέλαβα Χώρα και δεν θα παραδώσω Κοινότητα» τον έλεγαν ακραίο…και να που έγινε κοινότητα…

Πατριωτικές φωνές σας έλεγαν συνεχώς πράγματα, τα οποία λοιδορήθηκαν ή αγνοήθηκαν στην εποχή τους, και όμως…

Και η Μακεδονία πουλήθηκε-και το Αιγαίο γκριζάρισε-και η σκλαβωμένη Ήπειρος ξεχάστηκε από τις Κυβερνήσεις-και η Θράκη δίνει καθημερινό αγώνα ενάντια στους Τούρκους και τις Ελληνικές Κυβερνήσεις που την τουρκοποιούν-και το μισό Ιόνιο δόθηκε στους Ιταλούς-και η θάλασσα Νότια της Κρήτης δόθηκε και αυτή-και στις Εκκλησίες μπαίνεις με ραντεβού-και οι Αρχιερείς έγιναν χειρότεροι έμποροι από του Ναού του Σολομώντα και τόσα άλλα που γίνονται σήμερα και σας τα είχαν πει «χθες».

Ποιοι σας τα είχαν πει όλα αυτά; Εθνικιστές και Πατριώτες σας τα είχαν πει…

Ούτε αιρετικοί, ούτε προφήτες λοιπόν δεν είμαστε. Πολύ απλά έχουμε σωστό αξιακό σύστημα και κοινή λογική. Παλεύουμε για να διατηρήσουμε την ταυτότητα μας, την γη μας, τα ήθη και έθιμα μας, τα Ιερά και τα όσια του Ελληνικού Γένους. Την ώρα που μεγάλο μέρος ενός λαού έχει κάνει πάρα πολλές υποχωρήσεις, για το καλό μιας πρόσκαιρης-μίζερης και σκλαβωμένης (σύντομης) επίγειας ζωής και δεν νοιάζεται ούτε καν τη μοίρα των απογόνων του.

Εμείς νοιαζόμαστε. Νοιαστείτε και εσείς, γιατί όπως λέει η παροιμία «ότι σπείρεις θα θερίσεις»….