Ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός σε ρόλο Κυβερνητικού εκπροσώπου

226
Άκουσα τον Χριστό να μου λέει «πες στον Μητσοτάκη να φτιάξει τον δρόμο Πάτρας-Πύργου»

Θα περίμενε κάποιος από ένα Κληρικό να ακούσει λόγια «αγάπης» και όχι διχαστικές κορώνες. Σε κάθε περίπτωση να μην επικαλείται την Κυβερνητική πολιτική ή την πολιτική της Ε.Ε, γιατί ΔΕΝ είναι πολιτικός, ούτε Κυβερνητικός εκπρόσωπος. Φυσικά ως μέλος της Ι.Σ θα μπορούσαμε να πούμε ότι ακολουθεί τη «γραμμή» του Ιερώνυμου, η οποία προφανώς έχει σχέσεις με τις συναλλαγές που κάνει με την (οποιαδήποτε) Κυβέρνηση. Όμως αυτό ΔΕΝ το λες εκκλησία. Πιο εύκολα το λες εμπορικό συνεταιρισμό. Τα τελευταία λόγια (της επιστολής του) δε, που δείχνουν ασέβεια σε θάνατο και νεκρούς, θεωρούνται αδιανόητα να έχουν ειπωθεί από Έλληνα-Κληρικό. 

Αναφερόμενος στους ιερωμένους που αντιδρούν στα μέτρα αλλά και λαϊκούς λέει χαρακτηριστικά: «τους θεωρώ αυτόχειρες και δεν πηγαίνω ούτε στην κηδεία τους».

Η επιστολή: 

«Έρχομαι στους σημερινούς αντιδραστικούς στο θέμα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού , της μάσκας , και όλων των άλλων ιατρικών μέτρων που συνιστώνται από τον Παγκόσμιον Οργανισμόν υγείας, την Ε.Ε και την Ελληνική Κυβέρνησι. Κατά την άποψί μου η κύρια αιτία των αντιδράσεων αυτών είναι ο εγωϊσμός και η ανυπακοή στην Ιεράν Σύνοδον και τον Επίσκοπον, με διάφορες, τις γνωστές δικαιολογίες. Η πραγματικότητα είναι ότι από τον κορονοϊό ΜΟΝΟΝ στην Ελλάδα οι νεκροί είναι πάνω από 18.000 , ενώ λόγω του εμβολιασμού πόσοι πέθαναν ; 2,3,5 ; Και ας μη μας λένε ότι τα Μ.Μ.Ε δεν γράφουν την αλήθεια. Διότι οι αντιδρώντες στον εμβολιασμόν θα τα είχανε αποκαλύψει και δεν θα έμειναν σε ψεύτικες δικαιολογίες, σαν και αυτές που οι ίδιοι οι αντιδρώντες γράφουν.

Εγώ πιστεύω ακόμη ότι οι αντιεμβολιαστές κληρικοί, που δείχνουν στους ενορίτες τους καλοί Κληρικοί, ΔΕΝ είναι καλοί και αληθινά ευσεβείς, αλλά υποκρίνονται τους ευσεβείς για να έχουν οπαδούς να τους ακολουθούν σ’ ό,τι τους λένε θα υπακούουν!

Τέλος διακρίνω και μία άλλη κατηγορία αντιφρονούντων. Είναι οι κομματικοί παράγοντες , που δεν εμβολιάζονται δια να ξεσηκώνουν τον κόσμον εναντίον των Κυβερνώντων.

Εγώ όμως τους πεθαμένους από τον κορονοϊό Κληρικούς και Λαϊκούς τους θεωρώ αυτόχειρας (αυτοκτονούντας) και ούτε στην κηδεία τους πηγαίνω».