Ο Δημήτρης Κωστούρος έγινε αντικείμενο απαξιωτικής κριτικής για τον τρόπο που διαχειρίζεται το πολιτιστικό κεφάλαιο του Ναυπλίου

690
Η μεταφορά της προτομής Τερζάκη υπήρξε αφορμή της αντιπαράθεσης

Ο γνωστός αρχαιολόγος Χρήστος Πιττερός (επίτιμος προϊστάμενος  αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και αρχαιογνωστικής έρευνας του ΥΠΠΟΑ και τακτικό μέλος του Δ.Σ.  του Ιδρύματος Ι. Καποδίστριας),  με άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα argolika.gr (ΕΔΩ), καταφέρεται κατά του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου καταλογίζοντάς του “πολιτιστική ανεπάρκεια” και “έλλειψη συνείδησης της ιστορικότητας του Ναυπλίου”.

Αν και το άρθρο του είναι γραμμένο με ευπρεπή λόγο και επιχειρήματα (κάποια των οποίων επιδέχονται αντίκρουσης), ωστόσο, αφήνει στον αναγνώστη την εντύπωση ότι το Ναύπλιον διοικείται από ένα Δήμαρχο κατώτερο των προσδοκιών της ιστορίας της πόλης.

Είναι προφανές (και επιβεβλημένο) ότι, ένα τέτοιου περιεχομένου άρθρο απαιτεί αναλόγου ύφους και επιχειρημάτων απάντηση από τον θιγόμενο δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο. Λογικά, θα έπρεπε να ξεσηκώσει και ένα υποστηρικτικό κύμα ενυπόγραφων δημοσιεύσεων από την Πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΤ (Μαρία Ράλλη), τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ιωάννη Καποδίστρια (Κώστα Χελιώτη), των Ναυπλιωτών που ηγούνται Πολιτιστικών φορέων, των ανθρώπων (και είναι πολλοί) που δημιουργούν την σημερινή πολιτιστική ταυτότητα της πόλης και βεβαίως των δημοσιογράφων που φιλοξενούν και υποστηρίζουν τις πράξεις του δημάρχου Ναυπλιέων. (Υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι κρίνουν πως ο Χρήστος Πιττερός αδικεί κατάφορα τον Δημήτρη Κωστούρο με τις προθέσεις που του αποδίδει).

Η εξέλιξη της υπόθεσης θα έχει ενδιαφέρον. Είναι θέμα τιμής, όπως ετέθη, και για τον Δήμαρχο της πόλης και για όσους -εξ υποχρεώσεως ή προσωπικής αγωνίας- ενδιαφέρονται για την εικόνα και το μέλλον του Ναυπλίου… της πόλης του Άγγελου Τερζάκη, του Νίκου Καρούζου και τόσων άλλων δημιουργών της πολιτισμικής αύρας τ’ Αναπλιού.

Π.Ι.Δ.