Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2021

46

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια-αστρολόγος…

Φτάσαμε λοιπόν και στην τελευταία Πανσέληνο της χρονιάς, μια Πανσέληνο που αφήνει πολλά μηνύματα. Πραγματοποιείται στις 19 Δεκεμβρίου, στις 06.35 π.μ. στις 27 μοίρες του αστερισμού των Διδύμων, στον 7ο οίκο που παραδοσιακά αφορά τους ανοιχτούς (γνωστούς) αντιπάλους του λαού, αλλά και τις αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον λαό και τους εχθρούς του.

Κυβερνήτης της Πανσελήνου είναι ο Ερμής, ο οποίος ήδη έχει κάνει την είσοδο του στον Αιγόκερο. Νεολαία, επικοινωνία, συναλλαγές, ενέργεια, τεχνολογία, είναι τα θέματα που θα μας απασχολήσουν περισσότερο κατά το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο Ερμής προχωράει για να πραγματοποιήσει μια όψη τριγώνου με τον Ουρανό, και μας προετοιμάζει για ξαφνικές αλλαγές σε θέματα τραπεζών, οικονομίας, χρηματιστηρίων και άλλα συναφή.

Ταυτόχρονα η Αφροδίτη ξεκινάει την ανάδρομη πορεία της στο ζώδιο του Αιγόκερου, ενώ θα βρεθεί πολιορκημένη ανάμεσα στον Κρόνο και τον Πλούτωνα. Την ώρα της Πανσελήνου η Αφροδίτη θα είναι κυβερνήτρια του 10ου  οίκου, της εξουσίας. Σίγουρα το κάθε άτομο που έχει εξουσία στα χέρια του, θα βρεθεί σε δεινή θέση. Οι εντολές που δίνονται στους εξουσιαστές, δεν αφήνουν περιθώρια για σκέψεις και επιλογές. Ο Άρης στον Τοξότη ενδυναμώνει τις προσπάθειες για αντίδραση, και είναι αποφασισμένος να μην σταματήσει. Την ώρα της Πανσελήνου ο Άρης θα κυβερνά τον 4ο οίκο, της Πατρίδας.

Από τις 21 Δεκεμβρίου και μετά αρχίζει να κορυφώνεται το τετράγωνο ανάμεσα στον Κρόνο και τον Ουρανό, που φανερώνει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για επιβολή αυστηρών περιορισμών, ελλείψεις σε αγαθά, συνεχιζόμενες εντάσεις και πολλά άλλα δυσάρεστα. Ένα ευχάριστο φαινόμενο που παρουσιάζεται κατά την Πανσέληνο, είναι η αρμονική όψη ανάμεσα στον Ήλιο και τον Δία, μια όψη που φανερώνει την προσπάθεια να διευκρινιστούν κάποια «σκοτεινά» θέματα, και να βρεθεί μια δίκαιη λύση. Ο Δίας, της δικαιοσύνης, της επέκτασης, της σωφροσύνης, δίνει ευκαιρίες. Πρέπει να τις αναγνωρίσουμε.

Τα αστέρια που θα βρίσκονται κοντά στην Σελήνη φέρνουν μια αδιαφορία και ακινησία πνεύματος (το βλέπουμε), και οδηγούν σε πολλές ταραχές. Δείχνουν  μίσος από χυδαία άτομα (κι αυτό το εισπράττουμε), κακή διάθεση, και κίνδυνο από ληστές. Το γεγονός πως ο Ήλιος ταυτόχρονα θα βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες του Τοξότη, φανερώνει μια κλιμακούμενη βία, που εκδηλώνεται είτε με φανερές, είτε με ύπουλες ενέργειες (δολοφονίες). Το θέμα αυτό με τις δολοφονίες το είχα αναφέρει ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, και μάλιστα είχα κάνει μνεία και για δολοφονία γνωστού ατόμου.

Η Πανσέληνος θα βρίσκεται παρέα με αστέρια του αστερισμού του κυνηγού Ωρίωνα. Για τον Ωρίωνα έχουμε μιλήσει πολλές φορές.

Μεταφέρει μια έντονη οσμή πολέμου, εξεγέρσεων, αντιδράσεων, σκανδάλων, και διπλωματικών συγκρούσεων.

Κατά την Φθινοπωρινή Ισημερία 22 Σεπτεμβρίου, είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο της κατάρρευσης εξουσιών. Στις 21 Δεκεμβρίου όπου έχουμε το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, στο οποίο θα αναφερθούμε εκτενέστερα αργότερα, αυτό το φαινόμενο της κατάρρευσης εξουσιών, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο.  Έχουμε ακόμα να βιώσουμε πολλά.

Μετά από μια διετία σκληρών όψεων και συνθηκών, αυτή η Πανσέληνος λίγο πριν το ξημέρωμα της νέας χρονιάς, μαζί με τον Ήλιο και τον Δία, θα προσπαθήσει να ρίξει φως σε ότι συμβαίνει στο παρασκήνιο, και να φωτίσει τον δρόμο που οδηγεί στην αλήθεια και την σαφήνεια.