Η κατάρρευση της στρατηγικής Μητσοτάκη για αντιμετώπιση της επιδημίας COVID -19 μέσω εκφοβιστικών πρακτικών

326

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Η αντιμετώπιση τους ιού SARS COV -2, από την κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη, υπήρξε άστοχη και βλαπτική. Το ίδιο άστοχες ήσαν και οι προσωπικές του -παρορμητικές αποφάσεις- που, όπως είναι εμφανές, προέκυπταν από τις ανάγκες μιας επικοινωνιακής πολιτικής προβολής του ως “αποφασιστικού ηγέτη”.

Η ακολουθούμενη -αρχικώς- αποποίηση από την κυβέρνησή του και τους αρμοδίους υπουργούς, κάθε πολιτικής ευθύνης, με το πρόσχημα ότι «εμείς ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών» αποδείχθηκε πως ήταν ο φερετζές απόκρυψης στοιχείων ανικανότητας και προώθησης ειδικών συμφερόντων.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Ο αποπροσανατολισμός των πολιτών και η εξαπάτησής τους με χρήση ψευδών ή διαστρεβλωμένων πληροφοριών, έργο που ανατέθηκε στα κορυφαία συστημικά Μέσα Επικοινωνίας έναντι αμοιβής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, οδήγησε στην  χρήση παραπληροφόρησης, πρακτικών εκφοβισμού, περιθωριοποίησης εξαιρετικών επιστημόνων και τελικά στον διχασμό των Ελλήνων.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, προέκυψε ο θάνατος χιλιάδων Ελλήνων και η αποσάθρωση του Συστήματος Υγείας. Υπήρξε συγχρόνως, συνειδητή προσπάθεια προβολής -από εξωνημένα ΜΜΕ- διαφόρων γελοιοτήτων, ανεύθυνων προσώπων και παρανοϊκών απόψεων ως πρόταση μιας «άλλης στρατηγικής». Έτσι αποκρύφτηκε η διασπάθιση δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ και η εμπέδωση της λογικής ότι «οι κυβερνήσεις δεν διοικούν κατά νόμον αλλά κατασκευάζουν νόμους για να διοικούν».

* Κυβερνητικοί παράγοντες, διορισμένα μέλη επιτροπών, παρουσιαστές και δημοσιογραφούντες, διαγωνίζοντο να μας πείσουν πως τα rapid test δεν έπρεπε να χρησιμοποιούνται. Σήμερα, τα rapid test αποτελούν το βασικό εργαλείο (όπως και πρέπει) για τον εντοπισμό και την πορεία της πανδημίας.

* Κυβερνητικοί παράγοντες, διορισμένα μέλη επιτροπών, παρουσιαστές και δημοσιογραφούντες, διαγωνίζοντο να μας πείσουν πως ο υποχρεωτικός εγκλεισμός εντός των κατοικιών μας και η επιβολή SMS για άδεια ελεγχόμενης μετακίνησης (ακόμα και για κατούρημα του σκύλου μας) ήταν μονόδρομος για την αντιμετώπιση της διάδοσης του ιού SARS COV -2 και το μόνο μέσον για να μην πεθάνουμε. Σήμερα, όλοι αυτοί ομνύουν στην αναποτελεσματικότητα του μέτρου.

* Κυβερνητικοί παράγοντες, διορισμένα μέλη επιτροπών, παρουσιαστές και δημοσιογραφούντες, διαγωνίζοντο να μας πείσουν πως το εμβόλιο θα ελευθέρωνε τους εμβολιασμένους από τον κίνδυνο μόλυνσης και μετάδοσης του ιού. Σήμερα είναι παγκοίνως γνωστό πως ΚΑΙ οι εμβολιασμένοι νοσούν, μεταδίδουν και πεθαίνουν.

Οι ιδεοληψίες του Κυρ. Μητσοτάκη και των στελεχών του, η υποταγή του στα κελεύσματα για διευκόλυνση του σχεδιασμού αναδιάρθρωσης των οικονομιών, των κοινωνιών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και η αδυναμία των πολιτών να αντισταθούν, επέφεραν θανάτους, αναπηρίες, ψυχολογικά τραύματα, οικονομικές καταστροφές, απώλεια προοπτικών και μια τάση υποταγής του λαού σε δεσποζόμενα ή αδέσποτα σκυλιά {Τάϊσέ με, πότισέ με,  ρίξε μου και ένα χάδι και εγώ σε αναγνωρίζω (και σε προστατεύω) ως αφεντικό}.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης των προστίμων, των απαγορεύσεων, των εγκλεισμών, των αποτυχημένων επιλογών, του διχασμού των Ελλήνων και της υποτίμησης των Ελληνικών αξιών, μπορεί για λίγο ακόμη να λέει ψέμματα, να κορδακίζει και να επιβάλλεται. Η πορεία των πραγμάτων δείχνει, ήδη, ότι είναι ένας μη ικανός πολιτικός που οι συγκυρίες -και όχι μόνον- τον ανέδειξαν ως πρωθυπουργό της σημερινής Ελλάδος και ως πρόεδρο της σημερινής Νέας Δημοκρατίας.

Οι ρωγμές στο σύστημα απόκρυψης των κρίσιμων πληροφοριών για τον σχεδιασμό αντιμετώπισης του Κορωναϊού είναι πλέον εμφανείς. Ο δανεισμός (και η κακοδιαχείριση) των δισεκατομμυρίων ευρώ φτάνει στο τέλος του. Απομένει ακόμη να τροχοδρομηθεί η διανομή του οικονομικού πακτωλού, με παραποίηση του σχεδίου Πισσαρίδη και η παραχώρηση των δικαιωμάτων μας στις ελληνικές θάλασσες δυτικά, νότια και ανατολικά του ελλαδικού κορμού.

Τότε, ξαφνικά, στην ώρα της παρέλασης του θριάμβου θα ακουστεί η φωνή του μικρού παιδιού που θα φωνάξει τη γνωστή φράση από το διήγημα του Hans Christian Andersen «Μαμά, γιατί ο βασιλιάς είναι γυμνός»; … Και θα επέλθει η κατάρρευση … η διαπόμπευση… και η τιμωρία της ιστορίας.