Ένας πανίσχυρος αντιπολιτευτικός πόλος δημιουργήθηκε στο Δήμο Ερμιονίδας

115

Η πολιτική της Δημοτικής Αρχής Ερμιονίδας και η συνειδητοποίηση ότι ενωμένοι θα πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα, υπέρ του Δήμου και των Δημοτών, οδήγησε τους επικεφαλείς όλων των αντιπολιτευτικών παρατάξεων στην δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου με σκοπό την κοινή δράση εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η πρωτοβουλία αυτή, που δημιουργεί νέα δεδομένα στην περιοχή, αντιμετωπίσθηκε από την Τοπική Κοινωνία με μεγάλο ενδιαφέρον και προσμονή των επόμενων βημάτων που θα επακολουθήσουν. Από πλευράς του Δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου, δεν υπήρξε -προς το παρόν- κάποια αντίδραση. Στελέχη όμως της παράταξης «Δυνατή Ερμιονίδα», εκτιμούν ότι η ενέργεια αυτή έχει αμφιλεγόμενα κίνητρα και οι αδυναμίες του εγχειρήματος θα εμφανισθούν πολύ γρήγορα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ

«Η αδυναμία του Δημάρχου Ερμιονίδας, για δύο και πλέον τώρα χρόνια, να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες μας (παροχή πόσιμου νερού, η ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης, η αποτελεσματική λειτουργία των εργοστασίων βιολογικού καθαρισμού Κρανιδίου και Ερμιόνης, η αλλαγή των δικτύων ύδρευσης, η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, η αποτελμάτωση της αναθεώρησης του σχεδίου πόλης του Κρανιδίου, η αδυναμία αξιοποίησης των δωρεών συμπατριωτών μας, η αδυναμία σχεδιασμού μεγάλων έργων που έχει ανάγκη ο τόπος μας, αλλά και η έλλειψη ουσιαστικής συνεργασίας με τα συμβούλια των κοινοτήτων, καθώς και οι μη σύννομες ενέργειες στις επιχειρήσεις του Δήμου μας) μας αναγκάζει να συντονίσουμε από κοινού τις πρωτοβουλίες μας και τις ενέργειες μας για να βγει ο τόπος μας από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

Ταυτόχρονα η έλλειψη Επιχειρησιακού Προγράμματος  αναδεικνύει την μειωμένη ικανότητα της σημερινής δημοτικής αρχής να δημιουργήσει τους άξονες για την   ανάπτυξη της περιοχής μας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων  και δεν αφήνουν τον Δήμο Ερμιονίδας να ανοίξει φτερά.

Για τους λόγους αυτούς αποφασίσαμε να συστήσουμε Συντονιστική Επιτροπή αποτελούμενη από τους  Επικεφαλής των Δημοτικών μας Παρατάξεων (ΔΗΣΥΕΡ –ΠΡΟΣΥΕΡ -ΝΕΔΥΠΕΡ) και να αναλάβουμε από εδώ και στο εξής κοινή δράση που υπαγορεύεται από το ρόλο μας ως Δημοτικές Παρατάξεις Αντιπολίτευσης στο Δήμο μας.

Η αντιπολίτευση έχει ως γνωστό διακριτό θεσμικό ρόλο να ελέγχει τις πράξεις της διοίκησης, να ενημερώνει τους δημότες , να προτείνει λύσεις, να παίρνει πρωτοβουλίες τόσο στα πλαίσια της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και ευρύτερα έξω στην τοπική μας κοινωνία.

Η απόφασή μας αυτή, για ίδρυση και λειτουργία Συντονιστικής Επιτροπής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης έχει  σκοπό την αφύπνιση και την κινητοποίηση του Δήμου για την δημιουργία ικανών συνθηκών για την προοπτική ανάπτυξης καθώς και την επίλυση των σοβαρών ζητημάτων που όμως περιγράψαμε παραπάνω υπάρχουν και τα γνωρίζετε όλοι. Προβλήματα που για την επίλυσή τους χρειάζεται συντονισμός, προγραμματισμός και βούληση για σκληρή δουλειά.

Με την κίνησή μας αυτή θέλουμε να βάλουμε ένα τέρμα στον εφησυχασμό και την αδράνεια της παρούσας δημοτικής αρχής, ασφαλώς κάθε δημοτική παράταξη που συμμετέχει σε αυτή την κοινή προσπάθεια διατηρεί την πολιτική, αυτοδιοικητική αυτονομία της και πέρα από την κοινή δράση μπορεί να λειτουργεί, να εκφράζεται και να δραστηριοποιείται όπως οι αυτοδιοικητικοί νόμοι και οι κανονισμοί προβλέπουν.

Ξεκινάμε τη λειτουργία της Συντονιστικής Επιτροπής, είναι μία αναγκαιότητα στο Δήμο μας».