Νέες υποσχέσεις, νέες ελπίδες, νέες ήττες….

314
Χάρης Βασ. Μιχαλακόπουλος

Του Χάρη Β.Μιχαλακόπουλου

Έχω συνηθίσει να κρατάω μικρό καλάθι, σε ότι καλό εξαγγέλλεται για την Ηλεία και να θεωρώ δεδομένο ότι θα συμβεί σίγουρα (αντίστοιχα), όποια κακή είδηση διαβάζω. Δεν φταίω εγώ όμως που σκέφτομαι έτσι. Τα γεγονότα αυτό δείχνουν. Ζούμε σε ένα νομό που έχει πιάσει σταθερά πάτο στην ανάπτυξη και είναι σταθερά στη κορυφή από Μαυρογιαλούρους-Γκόρτσους και Καλοχαιρετάδες….

Τα «κατόπιν  ενεργειών μου» τόσων και τόσων πολιτευτών εδώ και δεκαετίες, έφεραν το πιο πλούσιο τόπο της Πατρίδας μας σε αυτό το μαύρο χάλι. Συν-υπεύθυνοι φυσικά και εμείς , γιατί όλοι αυτοί ΔΕΝ εκλέγονται μόνοι τους. Φυσιολογικό είναι, όσο αυτοί βλέπουν τους «ιθαγενείς» να τους βαράνε παλαμάκια σε πόλεις-χωριά και καφενεία, τόσο δεν έχουν λόγο να αλλάξουν τη κασέτα-παραμύθι .

ΕΙΜΕΘΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ! ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ (Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ο Μαυρογιαλούρος)

Αφορμή για αυτές τις σκέψεις είναι οι ειδήσεις της επικαιρότητας.

Έρχεται(;) ο δρόμος….Νέο πολύ καλό και χαρμόσυνο. Για άλλη μια φορά ξεκινά ο δρόμος Πύργου-Πατρών. Η νιοστή φορά που ετοιμάζουμε τις κορδέλες. Πάντα μέσα από τα βάθη της ψυχής μου, εύχομαι να είναι αλήθεια αυτή τη φορά. Εγώ και όλοι μας έχουμε κλάψει συγγενείς-φίλους-συνεργάτες σε αυτό το σφαγείο. Φυσικά το καλάθι ας είναι μικρό, γιατί εξαγγέλλεται για το καλοκαίρι 2022, χωρίς να υπολογίζουμε ότι για τότε μεταφέρονται και άλλα πράγματα από την Κυβέρνηση(π.χ φορολογικές υποχρεώσεις). Άρα την άνοιξη «μυρίζουν» εκλογές και αυτό σημαίνει πολλά….

Φεύγουν οριστικά τα ΑΤΕΙ…  Για ακόμα μία φορά ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος έκανε σαφές πως μένει αμετακίνητος στις θέσεις του Υπουργείου Παιδείας για την τύχη των σχολών στην Ηλεία, Όπως είναι γνωστό οι σχολές που υπάρχουν στον νομό μετακινούνται σε Πάτρα και Αιτωλοακαρνανία και καταργούνται ουσιαστικά.

«ήρθαμε να δούμε τις εγκαταστάσεις και θα επανέλθουμε στις αρχές του νέου έτους με περισσότερα και με προτάσεις»

Όπως καταλάβατε όλοι, ήρθε- πέταξε μερικά καθρεφτάκια στους ιθαγενείς (θα σας φέρουμε Πανεπιστήμια εξωτερικού) και αποχώρησε, μαζί με τους τοπικούς κομματικούς που τον συνόδευαν.

Άραγε τις εγκαταστάσεις που επιθεώρησε τις θέλει για την Παιδεία ή να πιεί καφέ με το Μηταράκη και να τον ενημερώσει που θα βρει άδεια-όμορφα και έτοιμα κτίρια;  

Κόλλυβα για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας(;)  

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Χρήστος  Χριστόπουλος, αφού έχει μετακινήσει πλήθος προσωπικού, τώρα «φορτώνει» και τα εργαλεία των Χειρουργείων από την Αμαλιάδα. Όπως είπε στην αναπληρώτρια διοικήτρια της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας κα. Ειρήνη Αγγελάκου : «θα έρθει τις επόμενες μέρες για να πάρει κι άλλα υλικά»!!!

Η κατάσταση στην δημόσια υγεία στην Ηλεία είναι σε τραγικό σημείο, ακολουθώντας τη γενική υποβάθμιση του Νομού στα πάντα.

Εύχομαι τα Χριστούγεννα να βρέξει πολύ μυαλό σε όλη την Ηλεία και να μην κρατάτε ομπρέλες…..