Η ταινία  του Μανούσου Μανουσάκη “1821 – Η Φλόγα της Επανάστασης”, σε πρώτη προβολή

134

Η πρώτη προβολή της δραματοποιημένης ταινίας τεκμηρίωσης του Μανούσου Μανουσάκη “1821 – Η Φλόγα της Επανάστασης” έγινε χθες, Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, στις 7 το βράδυ, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, στελεχών της Περιφέρειας, αλλά και πολλών Πελοποννήσιων της Αττικής.

Είναι γνωστή η ευαισθησία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παν. Νίκα σε θέματα ιστορίας. Το ίδιο και η ικανότητα του Μανούσου Μανουσάκη να τα παρουσιάζει στις ταινίες του.

Η ταινία -η οποία μετά τις γιορτές θα προβληθεί και σε πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου- είναι παραγωγή της Περιφέρειας στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων το 1821. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του φετινού χρόνου, κυρίως, σε ιστορικούς τόπους της Πελοποννήσου.

Η σκηνοθεσία είναι του Μανούσου Μανουσάκη και πρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Καζάκος, Πέτρος Ξεκούκης, Δημήτρης Κοτζιάς, Γιώργος Χαλεπλής, Παύλος Κουρτίδης κ.α.

Η μουσική είναι του Χρήστου Παπαδόπουλου, το τραγούδι τίτλων ερμηνεύει ο Δημήτρης Μπάσης, ενώ στην αφήγηση είναι η Τατιάνα Παπαμόσχου.