22.000 νεκροί από εγκεφαλικά, σε δύο χρόνια, και δεν ακούγεται κιχ!

275

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Σίγουρα δεν το γνωρίζετε. Μάθετέ το λοιπόν:

Κάθε μέρα στην Ελλάδα, 85 άνθρωποι υφίστανται ένα αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και περίπου 30 από αυτούς καταλήγουν.

Όμως, 30 νεκροί την ημέρα, επί 365 ημέρες, σημαίνει 10.950 νεκροί Έλληνες το χρόνο. Δηλαδή 22.000 νεκροί, περίπου, στη διετία.

Υπολογίζεται, από επιδημιολογικές μελέτες, ό,τι στη χώρα μας έχουμε περισσότερες από 30.000 περιπτώσεις αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων κάθε χρόνο. Η θνητότητα λοιπόν είναι περίπου 34%… και δεν μιλάει κανένας!

Αιτίες των εγκεφαλικών επεισοδίων είναι οι διάφοροι παράγοντες αγγειακού κινδύνου, όπως η υπέρταση, ο αρρύθμιστος σακχαρώδης διαβήτης, η καθιστική ζωή, το αυξημένο σωματικό βάρος, η υπερλιπιδαιμία, το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ. Αν, λοιπόν, κάποιος καταφέρει να ελέγξει όλους αυτούς τους παράγοντες κινδύνου, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο να υποστεί αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αναρωτιέμαι, γιατί κάποιος από τους κυβερνητικούς παράγοντες και τους συστημικούς δημοσιογράφους δεν προσπάθησαν να αναδείξουν την “επιδημία των εγκεφαλικών”, τα αίτια που την προκαλούν και τους τρόπους αντιμετώπισής της, με τόσο έντονο και φοβικό τρόπο που χρησιμοποιούν για τον χρυσοφόρο ιό;

Αυτοί οι 11.000 Έλληνες που χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο, (χωρίς να καταστρέφεται η οικονομία της χώρας και τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών), είναι παιδιά ενός κατώτερου εχθρού; Δεν δικαιούνται πληροφόρησης και προστασίας;

Αυτά τα λίγα, κατ’ αντιπαραβολή προς την τρομοφοβική ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει (κυβέρνηση και δημοσιογραφικά τσιράκια) για τον χρυσοφόρο ιό που μας λένε ότι σκότωσε στην Ελλάδα 19.000 ανθρώπους τα δύο τελευταία χρόνια. Θανάτους που, αν μετρηθούν σύμφωνα με τα νέα δεδομένα -κριτήρια μέτρησης- τα οποία ετοιμάζουν, θα περιοριστούν στους 9.000 περίπου.