19 χρόνια στο «περίμενε» η απόγονος του Μάρκου Μπότσαρη για την υπηκοότητα

2718

Παρόλο που το 2021 συμπληρώνουμε και γιορτάζουμε(λέμε τώρα), τα 200 έτη από την Εθνική Παλιγγενεσία, αυτό το γεγονός δεν έχει ευαισθητοποιήσει μάλλον τους Κρατικούς φορείς. Θα περίμενε κανείς ότι(ειδικά φέτος) θα έβλεπαν με άλλη ματιά το αίτημα μια απογόνου ενός ήρωα του 1821(Μάρκου Μπότσαρη) που ζητά το αυτονόητο. Την Ελληνική υπηκοότητα.

Το θέμα αλιεύσαμε από επίκαιρη ερώτηση του Κόμματος της Ελληνικής Λύσης στην Βουλή, την οποία και σας δείχνουμε αυτούσια:

ΘΕΜΑ: «Απόδοση υπηκοότητας στην απόγονο του Μάρκου Μπότσαρη, Ελισάβετ Μπότσαρη»

Κύριε Υπουργέ,

Την στιγμή που πάσης φύσεως αλλοδαποί έχουν λάβει ελληνική υπηκοότητα, χωρίς να έχουν ουδεμία πρότερη σχέση με την Ελλάδα, η Ελισάβετ Μπότσαρη, απόγονος του Εθνικού μας ήρωα, Μάρκου Μπότσαρη, γεννηθείσα στο Σάο Πάολο της μακρινής Βραζιλίας, διεξάγει επί 19 χρόνια αγώνα, ώστε να λάβει ελληνική υπηκοότητα.

Ο πατέρας της, γεννηθείς στην Ελλάδα, όντας παρασημοφορημένος ήρωας από το ελληνικό Κράτος, με πολεμική δράση, μετανάστευσε στην Βραζιλία, το 1956 και απέκτησε δυο παιδιά. Εδώ και 27 χρόνια, η κόρη του Ελισάβετ Μπότσαρη με σπουδές σε ελληνικό σχολείο της Βραζιλίας

και ακολουθώντας το ορθόδοξο δόγμα, κάνει αγώνα να λάβει την πολυπόθητη υπηκοότητα. Μάλιστα, στην τελευταία οργανωμένη προσπάθειά της, περιμένει, από το 2019, απάντηση για την έκβαση του αιτήματός της από την πρεσβεία μας στη Βραζιλία.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Θα απαντήσετε θετικά, μετά από τόσα χρόνια, στο εύλογο αίτημα για απόκτηση ελληνικής υπηκοότητας της ανωτέρω απογόνου του Μάρκου Μπότσαρη, Ελισάβετ Μπότσαρη, ειδικά σε αυτήν την χρονική συγκυρία, που συνάδει με τα 200 χρόνια της εθνικής μας παλιγγενεσίας και αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής και σεβασμού προς την ένδοξη οικογένειά της;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ