Νίκος Κοροβέσης: Στηρίζω τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μου στο χώρο της εστίασης

148

Το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων πλήττονται από τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται για την πανδημία. Εδώ και δύο χρόνια, οι επαγγελματίες της εστίασης αλλά και του εμπορίου, καλούνται να στηρίξουν την λειτουργία των επιχειρήσεων τους με κάθε τρόπο. Τα αλλεπάλληλα lockdown, είχαν και συνεχίζουν να δημιουργούν σημαντικά οικονομικά προβλήματα στους επαγγελματίες, που σήμερα καλούνται να «αστυνομεύσουν» τους λιγοστούς πελάτες τους υπό τον φόβο ενός ιδιαίτερα τσουχτερού προστίμου ή ακόμα και προσωρινής αναστολής της λειτουργίας της επιχείρησης τους.

Την ίδια στιγμή δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς στα super market επιτρέπεται η είσοδος πολιτών χωρίς έλεγχο αλλά και η πώληση ειδών τα οποία διατίθενται και από εμπορικά καταστήματα.

Προσωπικά, ως επαγγελματίας στον χώρο της εστίασης, κατανοώ απόλυτα τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μου, αλλά και όλων εκείνων που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο. Η κυβέρνηση οφείλει, να επανεξετάσει τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας, να στηρίξεις τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και να άρει τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργούνται σήμερα.  Από την πλευρά μας, ως πολίτες, αλλά και ως επαγγελματίες οφείλουμε να λάβουμε από μόνοι μας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την μη εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, κάτι το οποίο θα μας οδηγούσε δυστυχώς σε ένα νέο lockdown. Καλώ παράλληλα όλους τους συμπολίτες μου να εμβολιαστούν, προστατεύοντας τον εαυτό τους, αλλά και τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα τους.  Μένουμε υγιείς, μένουμε δυνατοί και μένουμε ενωμένοι στις δύσκολες αυτές συνθήκες που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας.