Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΛΕΙΨΗ ΑΠΟ ΤΟ 1440

130

Γράφει η Θέκλα Μεταξά…Ερευνήτρια-αστρολόγος…

Φτάσαμε και στην τελευταία Σεληνιακή έκλειψη της χρονιάς, που συμβαίνει στις 19 Νοεμβρίου του 2021, στις 11.02 π.μ. Πρόκειται για μια μερική Σεληνιακή έκλειψη, στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού, την μεγαλύτερη σε διάρκεια από το 1440  και μέχρι το 2669.

Η έκλειψη αυτή έχει διάρκεια τριών ωρών και 28 λεπτών. Οι επιρροές των εκλείψεων έχουν σχέση με την διάρκεια τους, συνεπώς η επιρροή αυτής της έκλειψης θα κρατήσει γύρω στους 3,5 μήνες. Παρόμοιες εκλείψεις στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού είχαμε στις 20 Νοεμβρίου του 2002 και στις 9 Νοεμβρίου του 2003. Την ώρα που η έκλειψη θα βρίσκεται στο ανώτατο σημείο της, θα υπάρχει στον ωροσκόπο ο αστερισμός του Αιγόκερου, στον β’ δεκανό, που έχει ως almuten (δυνατότερο πλανήτη) τον Άρη. Η έκλειψη γίνεται στις 27 μοίρες του Ταύρου, και έχει κυβερνήτρια την Αφροδίτη. Όπως έχω ήδη αναφέρει, μαζί με την Σελήνη βρίσκεται ο δυσμενέστερος όλων των απλανών αστέρων, ο Αλγκόλ, το κεφάλι της Μέδουσας. Ο 4ος οίκος, ο οίκος της Πατρίδας όπου βρίσκεται η Σελήνη, έχει επίσης κυβερνήτρια την Αφροδίτη. Την Αφροδίτη την βρίσκουμε στον 12ο οίκο, στον Αιγόκερο, κοντά στον Ωροσκόπο.

Πρωταγωνιστούν Άρης, Ουρανός, Κρόνος και Αφροδίτη, με την συμμετοχή του Δία και του Ερμή. Αυτή η έκλειψη θα είναι ορατή στην Νότια και Βόρεια Αμερική, στον Ειρηνικό, στην Αυστραλία και την Ανατολική Ασία.

Το παιχνίδι παίζεται ανάμεσα σε εξουσία και λαό. Μέχρι τώρα συνηθίσαμε να μετράμε την σκληρότητα μόνο της εξουσίας. Τώρα πλέον, θα αρχίσουμε να μετράμε και την αποφασιστικότητα του λαού. Όχι όμως στο σύνολο του, αλλά μιας μερίδας λαού. Διχασμός και σύγκρουση θα είναι τα κυρίαρχα φαινόμενα του κοντινού μέλλοντος.

Σύμφωνα με τις οδηγίες των προγόνων μας, έκλειψη σε γήινο ζώδιο (Ταύρος) σημαίνει καταστροφή σε φρούτα και σπόρους, σε βοοειδή και αγελάδες. Ήδη εδώ και πολύ καιρό, οι ιδιοφυΐες της κλιματικής αλλαγής, υποστηρίζουν πως τα βοοειδή είναι βλαβερά για τον πλανήτη και πρέπει να εξοντωθούν. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μεγάλων αστρολόγων του παρελθόντος, κάτω από τέτοιες συνθήκες επίκειται λοιμός και επιδημία. Επιδημία, ή μάλλον πανδημία υποτίθεται πως έχουμε, αλλά τίποτα δεν αποκλείει να εφευρεθεί και κάποια ακόμα συμπληρωματική επιδημία, για να ενταθεί περισσότερο ο φόβος και να επιτευχθεί καλύτερα ο στόχος.

Μια τέτοια έκλειψη προμηνύει ακραία καιρικά φαινόμενα, γεωλογικά φαινόμενα, και σεισμικές δραστηριότητες. Η παρουσία του Άρη στον 10ο οίκο, και η αντίθεση του με τον Ουρανό από τον 4ο οίκο, φανερώνουν συγκρούσεις, εμπόλεμες καταστάσεις, κινήσεις στρατού, σκάνδαλα, βία, απρόοπτα γεγονότα, και σκληρό διαπραγματευτικό κλίμα. Ακολουθούν και άλλες εκλείψεις στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού, και παρόμοιες επιρροές θα έχουμε για αρκετό καιρό ακόμα.

Όμως, υπάρχει και το αντίπαλον δέος, ο άλλος πόλος, η αντίδραση απέναντι στην δράση. Η έκλειψη του Νοεμβρίου δείχνει μια άνοδο του πατριωτισμού, και μια ενδυνάμωση πατριωτικών κινημάτων, τόσο σε τοπικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για όσους αναζητούν το φως της ελευθερίας, θα πρέπει να θυμίσω ότι χωρίς θυσίες τίποτα καλό δεν μπορεί να συμβεί, και πως οι αδρανείς είναι συνεργοί και συμμέτοχοι στην δημιουργία των συμφορών και της δυστυχίας, όπως έλεγε και ο σοφός πρόγονος μας, ο Ηράκλειτος.