Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ, Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΑΔΕΣ

107

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια-αστρολόγος…

Από τις 4 μέχρι τις 19 Νοεμβρίου, δηλαδή από την Νέα Σελήνη μέχρι την Πανσέληνο, που συνοδεύεται από μερική έκλειψη, έχουν να συμβούν πολλά. Όχι πως μας εντυπωσιάζει, τίποτα δεν μας εντυπωσιάζει πλέον. Κάθε τι το παράλογο, θεωρείται συνηθισμένο και φυσιολογικό.

Η Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Σκορπιού, μας έφερε μηνύματα για συμπεριφορές γεμάτες σκληρότητα, για στερήσεις, για βία, για κινδύνους σεισμών, και πολλά άλλα δεινά. Την επόμενη ημέρα, στις 5 Νοεμβρίου, η Αφροδίτη έκανε την είσοδο της στον αστερισμό του Αιγόκερου, μια θέση που δεν της είναι καθόλου ευχάριστη. Ο συντηρητικός και στερητικός Αιγόκερος δεν συμφωνεί με την ευχάριστη και χαμογελαστή φύση της Αφροδίτης. Αυτή τη φορά η Αφροδίτη θα παραμείνει στον Αιγόκερο μέχρι τις 6 Μαρτίου του 2022, ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Την στιγμή που η Αφροδίτη έμπαινε στον Αιγόκερο, κυβερνούσε τον 4ο οίκο, της Πατρίδας, με τον δυσμενή Αλγκόλ ακριβώς πάνω στην ακμή του οίκου. Ευχάριστο δεν το λες. Δείγμα ότι ξεκινάει η σκληρότερη εποχή για την Ελλάδα, με ενέργειες που μέχρι τώρα δεν μπορούσαμε να φανταστούμε. Στις 6 Μαρτίου του 2022 που η Αφροδίτη κάνει την είσοδο της στον αστερισμό του Υδροχόου το σκηνικό θα είναι διαφορετικό. Έχουμε καιρό μέχρι τότε, στην πορεία θα ανακαλύψουμε πολλά ακόμα ενδιαφέροντα πράγματα. Ωστόσο, είναι φανερό ότι η αλλαγή ζωδιακού αστερισμού της Αφροδίτης, σημαίνει και την λήξη της ασφυξίας και του παραλογισμού.

Μέχρι την Πανσέληνο της 19ης Νοεμβρίου και την έκλειψη της Σελήνης στον Ταύρο, θα βρισκόμαστε σε ένα κλίμα γεμάτο παραπλάνηση και διαψεύσεις, εξαναγκασμό και βία, ατυχήματα και δολοφονίες, περίεργους και ανεξερεύνητους θανάτους, ένταση, κακία και επιπολαιότητα. Η έκλειψη αυτή γίνεται σε ένα ζώδιο που συνδέεται με τα απαραίτητα υλικά αγαθά, με τα χρήματα, με τις ανέσεις, και φαίνεται ότι όλα αυτά τα θέματα θα είναι εκείνα που θα μας απασχολήσουν περισσότερο απ’ όλα στο επόμενο διάστημα.

Οι αστερισμοί του Περσέα και των Πλειάδων θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο σ’ αυτήν την Πανσέληνο. Ο αστερισμός του Περσέα συνδέεται με ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα και επηρεάζει τις εξελίξεις σε ομάδες ανθρώπων. Κάνει τους ανθρώπους ριψοκίνδυνους, αλλά τους αφαιρεί την εντιμότητα στις συναλλαγές τους. Κοντά στην Πανσέληνο, αυτές οι ιδιότητες αποδίδονται στον λαό, εφ’ όσον παραδοσιακά η Σελήνη συμβολίζει τους λαούς. 

Πέρα από τον ρομαντισμό που αποπνέει το νεφέλωμα των Πλειάδων, αστρολογικά δεν θεωρείται ευνοϊκός αστερισμός, διότι συνδέεται με τραυματισμούς, βία, σκληρότητα και ασθένειες.

Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω, και βλέπουμε πως το 2002, στις 20 Νοεμβρίου, είχε πραγματοποιηθεί μια έκλειψη Σελήνης στην ίδια μοίρα του Ταύρου, όπως θα είναι και η έκλειψη της 19ης Νοεμβρίου. Ποιο ήταν το σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς; Φυσικά, η αλλαγή νομίσματος σε όλη την Ευρώπη και η καθιέρωση του Ευρώ, με όλες τις δραματικές για την οικονομία αλλαγές που ακολούθησαν.

Θεωρώ πως αυτή η Πανσέληνος που έρχεται, μαζί με την σεληνιακή έκλειψη, είναι ιδιαίτερης σημασίας. Μιας σημασίας που θα αναλύσουμε και πάλι αργότερα. Θυμίζω ότι ο Πλούταρχος ασχολήθηκε πολύ με την Σελήνη και τις εκλείψεις, και θεωρούσε πως οι Σεληνιακές εκλείψεις συνδέονται με την άνοδο των ψυχών στην Σελήνη.  Καλό θα ήταν να εμπιστευόμαστε την σοφία των προγόνων μας.