ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ: Αγώνας Ορεινού τρεξίματος 2021

97

Είναι λυπηρό ένας αυτοαποκαλούμενος ως Πολιτιστικός Σύλλογος να διαφημίζει μια, εξαιρετική κατά τα άλλα, δραστηριότητά του με ξενόγλωσσες αφίσες, απευθυνόμενος σε Έλληνες (κατοίκους της Αργολίδας κυρίως). Είναι ακόμα πιο λυπηρό το γεγονός ότι στο ενημερωτικό τους δελτίο, αναφέρουν την ορολογία «Ορεινό τρέξιμο» άρα, γνωρίζουν τι είναι αυτό που κάνουν αλλά δεν το προβάλλουν στα ελληνικά.

Πολιτισμός σημαίνει ΚΑΙ διαφύλαξη της γλώσσας σου. Ιδιαιτέρως όταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση επιχειρούν να την περάσουν στο περιθώριο.

Και οι μεν της “Argos Track & Field Academy” που εμφανίζονται ως συνδιοργανωτές, είναι λογικό να μην έδωσαν σημασία. Οι άλλοι όμως; Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους – Μυκηνών, το Επιμελητήριο Αργολίδας, ο  Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων και Δρομέων Αργολίδας;

Με την ελπίδα ότι θα επιδειχθεί μεγαλύτερος σεβασμός στη γλώσσα μας και στην εκπλήρωση των σκοπών ύπαρξής τους, καταγράφουμε κάποια βασικά στοιχεία της δράσης.

θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στην Καρυά Αργολίδας.

Θα φιλοξενήσει σπουδαία ονόματα του ορεινού τρεξίματος και όχι μόνο, καθώς φέτος η Οργανωτική Επιτροπή έχει ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά.

Οι εγγραφές των αθλητών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και άγγιξαν το μέγιστο όριο συμμετοχών.

Οι αγώνες θα έχουν εκκίνηση με διαφορά τουλάχιστον μιας ώρας, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Διοργάνωση:

Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Απανταχού Καρυωτών και φίλων της Καρυάς “Το Αρτεμίσιο”.

Συνδιοργανωτές:

– Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας

– Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους – Μυκηνών

– Επιμελητήριο Αργολίδας

– Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων και Δρομέων Αργολίδας

– Argos Track & Field Academy

Συνεργασία:

– Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών “Όραμα Ελπίδας”

– Δ.Ι.Ε.Κ. Άργους