Ο Ανδρουλάκης κέρδισε τον Φάνη Στεφανόπουλος και τον Χρήστο Ουλή

135

Δύο από τους πιο επιτυχημένους Γραμματείς της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Αργολίδα, εξέφρασαν δημοσίως την υποστήριξή τους προς τον Νίκο Ανδρουλάκη. Στις δηλώσεις τους που δημοσιεύονται κατωτέρω, εξηγούν το σκεπτικό της απόφασής τους

Η Δήλωση Φάνη Στεφανόπουλου

Στεφανόπουλος Φάνης

Η παράταξη μας βρίσκεται μπροστά στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι. Μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν με την απώλεια της Προέδρου Φώφης Γεννήματα οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να διαφυλάξουμε την παρακαταθήκη της .

Η επιλογή που καλούμαστε να κάνουμε στις 5 Δεκέμβρη θα καθορίσει όχι μόνο τη συνέχεια της παράταξής μας, αλλά και την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια . Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη πρέπει να αποκτήσει και πάλι τον κυρίαρχο ρόλο στην πολιτική σκηνή. Είμαστε κίνημα με ταυτότητα και προοπτική, όχι κομπάρσοι της ιστορίας ή συμπλήρωμα στα σχέδια κάποιων. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο οδηγεί η πολιτική ενότητα, η αυτόνομη πορεία και η προοδευτική ταυτότητα.

Οι κοινωνικές ανάγκες απαιτούν μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική πρόταση που θα δώσει τέλος στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ και το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει ξεκάθαρη πολιτική πρόταση και ιδεολογική αναφορά, δημοκρατική οργανωτική συγκρότηση στη βάση, ενότητα στην δράση και ουσιαστική επανασύνδεση με τα κοινωνικά στρώματα που πάντοτε εξέφραζε το ΠΑΣΟΚ. Με λίγα λόγια σημαίνει ένα διαφορετικό μοντέλο σκέψης, οργάνωσης και δράσης που έχει σαν προϋπόθεση την ανανέωση σε πρόσωπα, σε ιδέες, σε πρακτικές. Το μέλλον είναι εδώ και μας προκαλεί να το αντιμετωπίσουμε μακριά από λογικές του παρελθόντος. Μακριά από τις ρεβανσιστικές λογικές και την εσωστρέφεια των τελευταίων χρόνων.

Η στήριξή μου στον Νίκο Ανδρουλάκη είναι μια επιλογή που απαντά σε όλα τα παραπάνω. Μια επιλογή προοδευτική, ενωτική, μια επιλογή προοπτικής, που πιστεύω ότι εκφράζει όλους όσους μείναμε στα δύσκολα χρονια στο ΠΑΣΟΚ και δεν φοβηθήκαμε τις αντιξοότητες. Μπορούμε να κάνουμε πράξη το όραμα της νέας αλλαγής για ένα δυνατό, ενωμένο και πρωτοπόρο κίνημα, που θα βρεθεί και πάλι δίπλα στο δοκιμαζόμενο λαό μας. Δηλώνω “παρών” στο προσκλητήριο της αναγέννησης της παράταξης και ΚΑΛΩ τους προοδευτικούς πολίτες να δώσουν μαζικό παρών στη διαδικασία εκλογής του νέου μας προέδρου.

ΣΤΗΡΙΖΩ την νέα γενιά ΨΗΦΙΖΩ Νίκο Ανδρουλάκη. Γιατί η νέα γενιά δικαιούται και πρέπει να έχει την ευκαιρία να διαμορφώσει το μέλλον της. Γιατί εμείς η γενιά του πολυτεχνείου πρέπει να δώσουμε την σκυτάλη στη γενιά της κρίσης. Γιατί ΜΑΖΙ μπορούμε να πάμε μπροστά!

Όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στις πράξεις!

Φάνης Στεφανόπουλος

– τ.Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου,

τ.Γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ Αργολίδας

 

Η δήλωση του Χρήστου Ουλή

Χρήστος Ουλής

Είμαι ένας από αυτούς που πιστεύουν πως οι γενιές του 1 1 4, του πολυτεχνείου, της αλλαγής και των εκσυγχρονιστικών οραμάτων ολοκλήρωσαν τον πολιτικό τους κύκλο, αφήνοντας το θετικό και αρνητικό αποτύπωμα στον ιστορικό κριτή.

Ο νέος ρόλος που πρέπει να αναλάβουν είναι συμβουλευτικός και παρεμβατικός σε ότι αφορά την ενότητα του χώρου και τα ιδεολογικά προτάγματα που κινδυνεύουν από τις απαιτήσεις των ζοφερών καιρών που βιώνουμε, καθώς και γιατί έχουμε στα αριστερά μας έναν άκρατο λαϊκισμό και στα δεξιά μας μια ακροδεξιά αντίληψη καλυμμένη με πρακτικές δήθεν εκσυγχρονισμού.

Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να παραδώσουμε τη σκυτάλη στη Νέα Γενιά.

Στη γενιά της γνώσης και της καινοτομίας, αλλά και της γενιάς της μετανάστευσης της μαύρης εργασίας και της αβεβαιότητας.

Οι εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στις 5/12 είναι εκλογές για το αύριο του ΚΙΝΑΛ και το μέλλον του προοδευτισμού και της Σοσιαλδημοκρατίας.

Ψηφίζουμε για την επόμενη μέρα αυτής της παράταξης και αυτόν που θα την επαναφέρει στο προσκήνιο.

Ψηφίζω και στηρίζω Νίκο Ανδρουλάκη γιατί είναι αυτός που εκπέμπει το μήνυμα για ένα Κίνημα του μέλλοντος.

Χρήστος Ουλής

πρ. γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ Αργολίδας