Εύζωνες- Οι φύλακες των αφανών.  Έκθεση φωτογραφίας στο Βουλευτικό του Ναυπλίου

45

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Εύζωνες- Οι φύλακες των αφανών», λειτουργεί στις ισόγειες αίθουσες του Βουλευτικού από σήμερα Παρασκευή (24 Νοεμβρίου 2021) έως και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον κόσμο της Προεδρικής Φρουράς, μέσα από τα φακό της φωτογράφου Δήμητρας Χατζηαδάμ, διαπιστευμένης φωτογράφου του Προεδρικού Μεγάρου από το έτος 2010.

Η έκθεση εμπλουτίζεται με μοναδικά ηχητικά ντοκουμέντα. Την οπτικοακουστική εμπειρία ολοκληρώνουν τα αυθεντικά Ευζωνικά υλικά, τσαρούχια και φουστανέλα, προσφέροντας την δυνατότητα στους θεατές να τα αγγίξουν και να αντιληφθούν το μεγαλείο αυτού του εξέχοντος Σώματος.

Επίσης, θα εκτίθενται σπάνιες, βιωματικές καταθέσεις των Ευζώνων, που συγκέντρωσε η φωτογράφος, μεταφέροντας με τον καλύτερο τρόπο, τα συναισθήματα των ανθρώπων πίσω από την στολή. Μέσα από τα έργα προβάλλεται με σεβασμό και ευθύνη, η σκληρή καθημερινότητα, το απέραντο αίσθημα τιμής και η αμέριστη αφοσίωση στο καθήκον.

Η Δήμητρα Αδάμ θα είναι και ξεναγός στην εικαστική εμπειρία προκειμένου να μοιραστεί ιστορίες από την φωτογραφική παραγωγή και να εξηγήσει όσα δεν χωρούν στις γραπτές περιγραφές.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που έχει τίτλο “Εύζωνες- Οι φύλακες των αφανών” θα γίνουν σήμερα Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, στις 19:00.

Η Έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 11:00 έως τη 13:30 και από τις 18:00 έως 21:00 (Τρίτη απόγευμα κλειστά).

(Υπάρχει η δυνατότητα προγραμματισμένων ξεναγήσεων σε σχολικά τμήματα).