ΠΛΑΝΗΤΕΣ-ΘΗΡΙΑ,  ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΡΘΗ ΠΟΡΕΙΑ

262

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια-αστρολόγος…

Το θέμα αφορά τρεις πλανήτες που για αρκετό διάστημα ακολουθούσαν ανάδρομη πορεία, αλλά μέσα στον Οκτώβριο ξαναβρίσκουν τον δρόμο τους και επανέρχονται στην ορθή πορεία τους.

Πρόκειται για τον Πλούτωνα, τον Κρόνο και τον Δία.

Ας αρχίσουμε με τον Πλούτωνα. H παρουσία του στην αστρολογία, δεν θα πρέπει να μας τρομάζει, διότι συμβολίζει την αναγέννηση και την ανανέωση, που προκύπτει όμως έπειτα από μια κάθαρση που πιθανώς να συμβεί με δυσάρεστο τρόπο.

Δομικές αλλαγές συμβαίνουν σε κάθε τομέα της ζωής μας, με βία, στερήσεις, έλλειψη ελευθερίας, καταπίεση και απώλειες. Μεταβάλλονται τα πάντα, τόσο σε φυσικό, όσο και σε συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο.

Την ώρα που ο Πλούτων επιστρέφει στην ορθή πορεία, στις 6 Οκτωβρίου, μόλις θα έχει ξεκινήσει μια νέα Σελήνη στο ζώδιο του Ζυγού. Κάτι πολύ δυναμικό και ξαφνικό συμβαίνει. Εντάσεις στο αποκορύφωμα τους. Επικοινωνία με μεγάλη δυσκολία. Το ίδιο και οι μετακινήσεις. Ήδη βιώσαμε μια «γενική πρόβα» , θα βιώσουμε και δυσκολότερες καταστάσεις. Στόχος η ενέργεια. Στόχος η έλλειψη ενεργειακών πόρων. Στόχος η πείνα. Στόχος η υποδούλωση. Στόχος η πνευματική πενία.

Στις 11 Οκτωβρίου ο Κρόνος επανέρχεται στην ορθή πορεία του στον ζωδιακό αστερισμό του Υδροχόου. Η ιστορία είναι γνωστή. Πρόκειται για τον πατέρα που καταβρόχθιζε τα παιδιά του, φοβούμενος για τον θρόνο του, που κρατούσε με νύχια και με δόντια. Δεν τα κατάφερε όμως. Η ανάγκη της συνέχισης της ζωής επικράτησε,  και ο θρόνος περιήλθε στον γιο του Δία, ο οποίος δημιούργησε μια νέα γενιά αθανάτων και θνητών.

Ο Κρόνος θωρείται ως ο πλέον δυσμενής πλανήτης, διότι συνδέεται με την αργοπορία, την συρρίκνωση, την στέρηση, την παύση, είναι αδέκαστος και αυστηρός. Φανερώνει τις προσπάθειες που γίνονται να επιβληθούν όροι και καταστάσεις για την πορεία μας, που δεν θα έχουν σχέση με τις δικές μας επιλογές, αλλά με τα «πρέπει» και τις ανάγκες ατόμων εξουσίας.

Στις 18 Οκτωβρίου, ο Δίας ξαναγυρίζει στην ορθή πορεία του, στις 22 μοίρες του Υδροχόου. Με την επαναφορά του σε ορθή πορεία, είναι αποφασισμένος να διορθώσει κάθε τι που θα έχει καταστρέψει ο πατέρας του Κρόνος. Την στιγμή που θα γίνει ορθόδρομος, θα είναι στον 4ο οίκο της πατρίδας, και θα βρίσκεται σε αρμονική σχέση με τον Άρη και τον Ήλιο, που θα εξακολουθούν να είναι στο ζώδιο του Ζυγού. Η Πατρίδα απαιτεί αποκατάσταση της δικαιοσύνης, και θα το παλέψει με κάθε τρόπο.

Ο πόλεμος ανάμεσα σε Κρόνο και Δία έχει ξεκινήσει πριν από απίστευτα μεγάλο χρονικό διάστημα. Άρχισε να γίνεται εμφανής στο χειμερινό ηλιοστάσιο του 2019, όταν ξεκίνησε η τελική φάση της τελικής μάχης. Έκτοτε, τα γεγονότα τρέχουν και εναλλάσσονται με καταπληκτική ταχύτητα. Βρισκόμαστε στην πλέον σημαντική φάση της ζωής του πλανήτη μας. Τα δυο στρατόπεδα έχουν παρατάξει τους πολεμιστές τους, που αγωνίζονται με αγριότητα. Οι ρυθμοί θα γίνουν ταχύτεροι αυτόν τον μήνα, όταν οι 3 αυτοί μεγάλοι πλανήτες γίνουν ορθόδρομοι.

Ο κόσμος πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένος για μεγάλες συγκρούσεις.

Τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται, όλα τα γεγονότα διαδραματίζονται «υπό σκιάν». Όμως το Φως πάντοτε επικρατεί, και πάντοτε ο Ήλιος ανεβαίνει στον ορίζονται για να διαλύσει τα σκοτάδια.