ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ

102

Γράφει η Θέκλα Μεταξά.Ερευνήτρια-αστρολόγος…

Αυτός ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας γεμάτος γεγονότα, που διαδέχονται το ένα το άλλο με μεγάλη ταχύτητα. Απίστευτες ιστορίες, που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε, γίνονται καθημερινότητα, και έχουν σταματήσει να μας εκπλήσσουν ακόμη και οι πλέον ακραίες καταστάσεις.

Μέχρι την Πανσέληνο που γίνεται στις 20 του μήνα, στις 05.56΄μ.μ., θα έχουν αποκτήσει ορθή πορεία όλοι οι πλανήτες, πλην του Ποσειδώνα και του Ουρανού, που συνεχίζουν να είναι ανάδρομοι. Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στον Πλούτωνα, ο οποίος κατά την Πανσέληνο θα βρίσκεται στον 10ο οίκο της εξουσίας, και  θα έχει δυσαρμονική όψη και με τα δύο φώτα, την Σελήνη και τον Ήλιο. Το συμπέρασμα είναι ότι ο περισσότερος κόσμος προσαρμόζει τις κινήσεις του σύμφωνα με τους κανόνες της χειρότερης εξουσίας, του ΦΟΒΟΥ.

Η Πανσέληνος γίνεται στις 27 μοίρες του Κριού, και στον 1ο οίκο, τον οίκο του λαού. Φυσικά, απέναντι ακριβώς, στον 7ο οίκο των ανοιχτών εχθρών θα βρίσκεται ο Ήλιος στις 27 μοίρες του Ζυγού, κοντά στον Άρη. Βλέπουμε λοιπόν, πως αυτόν τον μήνα, ο Ζυγός παίζει σημαντικό ρόλο στις καταστάσεις, εφ’ όσον συμβολίζει εκτός των άλλων, και τη δικαιοσύνη, την οποίαν αναζητούμε σε κάθε στιγμή της ζωής μας. Ιδιαίτερα έντονη είναι και η δραστηριότητα των ηφαιστείων σε όλο τον πλανήτη, κάτι που όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά και θα κλιμακωθεί με μεγαλύτερη ένταση.

Η παρουσία της Σελήνης στον 1ο οίκο, και του Ήλιου με τον Άρη στον 7ο, δείχνει και τον διαχωρισμό των ανθρώπων σε 2 βασικά στρατόπεδα. Η βία και οι πολεμικές συγκρούσεις θα αυξάνονται, και αυτό το φαινόμενο αφορά όλον τον πλανήτη. Ο αστεροειδής Έρις, κινείται κοντά στην Πανσέληνο. Αδύνατον να αποφευχθούν οι συρράξεις. Όσο δε για τις καιρικές συνθήκες, οι σεισμοί, τα ηφαίστεια και τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν θα λείψουν καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα.

Κοντά στην Πανσέληνο θα βρίσκεται ο αστέρας Vertex, του αστερισμού της Ανδρομέδας, και ο αστέρας Al Pherg, του αστερισμού των Ιχθύων. Η Ανδρομέδα ως αστερισμός συμβολίζει την καθαρότητα της σκέψης, την αρετή, την τιμή και την αξιοπρέπεια. Ο Αστέρας Al Pherg, βρίσκεται στο «κορδώνι» που ενώνει τους δυο Ιχθύες, και κοντά στην ουρά του Βορείου Ιχθύος, συνεπώς, συμβολίζει αφθονία ύδατος. Έχει και ένα προσωνύμιο, «Το κεφάλι του Τυφώνα». Ας προσέξουμε. Τα πράγματα είναι σοβαρά.

Κοντά στον Ήλιο και τον Άρη, θα βρίσκονται οι αστέρες Spica της Παρθένου (Στάχυς), και Izar, του αστερισμού του Βοώτη. Η Spica θεωρείται ιδιαίτερα ευνοϊκός αστέρας. Από τα αρχαιότατα χρόνια τόσο οι Έλληνες όσο και οι Αιγύπτιοι ευθυγράμμιζαν τα ιερά τους σύμφωνα με την ανατολή αυτού του αστέρα. Μαζί με τον Άρη, δίνει σωστή κρίση και γρήγορες αποφάσεις.

Ο αστέρας Izar, δίνει κέρδη από εργασία, δυνατές επιθυμίες, μια τάση για υπερβολές, και μεταφυσικές ικανότητες.

Η νέα Σελήνη καθώς και η Πανσέληνος του Οκτωβρίου, καθρεφτίζουν το χάος, την διάλυση, την διαφθορά, την παραπλάνηση, τον διχασμό και την εξαπάτηση. Καθρεφτίζουν τις προετοιμασίες για μεγάλα εκρηκτικά γεγονότα, τέτοια που ο σύγχρονος άνθρωπος δεν έχει βιώσει ποτέ, και που ίσως η ανθρωπότητα να μην ξαναβιώσει σε μεγάλο βάθος χρόνου. Είμαστε μάρτυρες των μεγάλων ανακατατάξεων, και μιας δεύτερης αναγέννησης που θα ακολουθήσει.