Με πτώσεις δέντρων και μικρές ζημιές πέρασε το κύμα κακοκαιρίας από Άργος και Ναύπλιο

59
ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑ πτώση ευκαλύπτου
ΑΡΓΟΣ πτώση δέντρου επί αυτοκινήτου

Ο πρώτος απολογισμός της κακοκαιρίας, που τόσο αδόκιμα οι αρχές έδωσαν το όνομα “Αθηνά” (η θεά της σοφίας), εις ότι αφορά την Αργολίδα περιορίσθηκε σε επιφανειακά ζητήματα χωρίς να αφήσει βαθιές πληγές.

Τα δέντρα που ξεριζώθηκαν και οι ζημιές που προκάλεσαν κατά την πτώση τους ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των προβλημάτων. Ζημιές όμως έγιναν και στις υπαίθριες εγκαταστάσεις των καταστημάτων εστίασης  πολλές των οποίων ξηλώθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους.

ΝΕΑ ΚΙΟΣ πτώση δέντρου στο ξενοδοχείο ΙΓΝΑΤΙΑ

Ειδικότερα, η πτώση ενός μεγάλου ευκαλύπτου προκάλεσε το κλείσιμο του οδικού άξονα Άργους –Ναυπλίου στο ύψος της Δαλαμανάρας και απαιτήθηκε κ επέμβαση της Πυροσβεστικής για να τεμαχίσει τον κορμό προκειμένου να διευκολυνθεί η απομάκρυνσή του και το άνοιγμα του δρόμου. Στην προσπάθεια συνέδραμε η Τροχαία η οποία έλαβε μέτρα ασφαλούς κυκλοφορίας.

ΝΑΥΠΛΙΟΝ καταστροφές σε εξωτερικές εγκαταστάσεις

Στο Άργος (στο φούρνο του Τσαμπάση ), η πτώση δέντρου προκάλεσε ζημιές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο καθώς και στο πεζοδρόμιο, τμήμα του οποίου ξηλώθηκε ολοσχερώς. Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές του Δήμου, π.χ, οδός Τσώκρη, και αντιμετωπίσθηκαν μα άμεσες παρεμβάσεις της Πυροσβεστικής και Δημοτικών συνεργείων.

Σοβαρότερες ζημιές προκλήθηκαν στον προαύλιο χώρο και την περίφραξη του ξενοδοχείου ΙΓΝΑΤΙΑ, στη Νέα Κίο (προς την πλευρά της θάλασσας), καθώς ξεριζώθηκε ένα πεύκο ύψους 20 μέτρων και έπεσε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα προκαλώντας ζημιές.

Στο Ναύπλιον, ο δυνατός άνεμος παρέσυρε τραπεζοκαθίσματα, ομπρέλες, τραπέζια και καρέκλες από καταστήματα εστίασης στο πάρκο Κολοκοτρώνη στο κέντρο του Ναυπλίου.