ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ Ο ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

89

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια και αστρολόγος….

Κάθε χρόνο, πριν μας εγκαταλείψει ο Οκτώβριος, και ο Νοέμβριος σταθεί προ των πυλών, έρχονται οι μνήμες από καιρούς περασμένους, όχι πολύ μακρινούς, τότε που ο πατριωτισμός ήταν τίτλος τιμής, και όχι κατάπτυστο ελάττωμα, που τείνει να ποινικοποιηθεί.

Αναφέρομαι φυσικά στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, που παλαιότερα εορταζόταν με μεγάλη υπερηφάνεια και λάμψη, και τώρα τείνει να περάσει με έντεχνες και ενορχηστρωμένες ενέργειες στο χρονοντούλαπο της λήθης. Είχα γράψει και παλαιότερα για τις αστρολογικές συνθήκες της ημέρας και ώρας που έγινε η κήρυξη του πολέμου του ’40, και καλό είναι να τις θυμηθούμε εν συντομία, πριν ασχοληθούμε με όλα όσα μας ετοιμάζει ο φετινός Νοέμβριος.

Εκείνη την ημέρα λοιπόν της 28ης Οκτωβρίου του 1940, στις 3 π.μ. που ο Ιταλός πρέσβης παρέδωσε το τελεσίγραφο στον Ιωάννη Μεταξά, και αργότερα στις 5.30 που ξεκίνησε η επίθεση, τα στοιχεία που έδειχναν την συνέχεια της ιστορίας ήταν τα εξής:

 1.Η συζυγία Κρόνου – Δία και η αντίθεση τους με τον ‘Ήλιο (ζωτική ενέργεια) που προβλέπει τις τραγικές απώλειες σε έμψυχο υλικό.

 2.Στις 5.30 που ξεκίνησε η επίθεση, ο Άρης, βρισκόταν κοντά στον ωροσκόπο, και ξεκάθαρα έδειχνε τον πολεμικό χαρακτήρα του συμβάντος.

 3.Ο Ουρανός, που χαρακτηρίζει κάθε απρόσμενη και ξαφνική ενέργεια, βρισκόταν στο ζώδιο του Ταύρου, όπως βρίσκεται και σήμερα.

 4.Ο σημαντικός ρόλος που έπαιζε η παρουσία των αστέρων AL KAID, ADARA και ALGOL.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σημείο 0. Βρισκόμαστε στο τέλος μιας εποχής, και αναμένουμε την απαρχή της νέας εποχής. Μετά το 0 υπάρχει το 1. Σε λίγο θα σταματήσουμε να μετράμε αντίστροφα, και θα μετράμε κανονικά, μέχρι και πάλι να χτίσουμε τις ζωές μας, τις μνήμες μας, τον πολιτισμό μας.

Στις 4 Νοεμβρίου, μια νέα Σελήνη στο ζώδιο του Σκορπιού, θα βρει τον Άρη, τον Ήλιο και την Σελήνη σε συζυγία, στον 4ο οίκο, της Πατρίδας. Ο Άρης ήδη θα έχει κάνει την είσοδο του στον Σκορπιό, και θα είναι πολύ δυνατός. Η επόμενη συνάντηση της Σελήνης θα είναι με τον Νότιο Δεσμό της, και θα μας επαναφέρει στη μνήμη γεγονότα και καταστάσεις του παρελθόντος.

Σελήνη και Ήλιος που θα βρίσκονται στον Σκορπιό, θα δέχονται αντίθεση από τον Ουρανό, που θα βρίσκεται ακριβώς απέναντι, στον 10ο οίκο της εξουσίας. Ταυτόχρονα, ο Ουρανός θα κάνει δυσαρμονική όψη τετραγώνου με τον Κρόνο.

Το σκηνικό θυμίζει ταινία τρόμου, με πόλεμο ανάμεσα σε πατέρα (Ουρανό) και γιο (Κρόνο), για το ποιος θα καταλάβει την εξουσία, ενώ ταυτόχρονα, η εξουσία θα εξαπολύει βόμβες κατά του λαού και της Πατρίδας και θα επιχειρεί με κάθε τρόπο να περιορίσει την ζωτική ενέργεια σε έμψυχο υλικό κάθε επιπέδου. Για πολλοστή φορά εμφανίζεται το φαινόμενο της εναλλαγής στον οίκο της εξουσίας, πράγμα που σημαίνει είτε «συγκατοίκηση» είτε ανάληψη εξουσίας από διαφορετικά άτομα.

Κοντά στην Σελήνη θα βρίσκεται ο αστεροειδής Vesta, η Εστία. Πρόκειται για την θεά Εστία της μακρινής μας ιστορίας, που αποφάσισε να σταθεί στο πλευρό του λαού (Σελήνη) και να αντιμετωπίσει μαζί του την εχθρότητα και την βαρβαρότητα της εξουσίας.

Η εξουσία δεν πτοείται, δεν κάνει πίσω. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο – Εστία. Και σύντομα τα αποτελέσματα θα γίνουν ορατά.