Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα, στο Ναύπλιο και το Άργος

83

 Σε Άργος, Ναύπλιο, θα πραγματοποιηθεί και φέτος, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, η εκδήλωση για την «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

Πρόκειται για την εκδήλωση που πραγματοποιείται από το από το 2007 σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, το Δίκτυο Εθελοντών του Ινστιτούτου και δεκάδες φορείς εθνικής και τοπικής εμβέλειας.

Σκοπός είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και να διαδοθεί σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στους νέους ανθρώπους το μήνυμα ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί.

Η δράση, θα γίνει ως εξής:

Εθελοντές του Ινστιτούτου βρίσκονται έξω από τα, επιλεγμένα κάθε χρονιά, νυκτερινά κέντρα διασκέδασης για να ενθαρρύνουν τους νέους που προσέρχονται για διασκέδαση να επιλέξουν τον «Οδηγό της παρέας», ο οποίος, αφού αποδεχτεί τον τίτλο και φορέσει το ειδικό βραχιολάκι, που θα του περάσουν οι εθελοντές στο χέρι, θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει καθόλου αλκοόλ όλο το βράδυ.

Κατά την έξοδό του από το κέντρο διασκέδασης ο Οδηγός της παρέας θα κάνει, με τη δική του θέληση, ένα φιλικό αλκοτέστ που διενεργούν οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ., συχνά μαζί με κάποιον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ. ή της Τροχαίας, ώστε να αποδειχθεί ότι τήρησε την υπόσχεση να μην καταναλώσει αλκοόλ.

Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει, ο «Οδηγός της παρέας» επιβραβεύεται ενώ, στην αντίθετη περίπτωση, οι εθελοντές μας τον συμβουλεύουν να αφήσει το όχημά του και να γυρίσει σπίτι του με ταξί.