Αν ο Άδωνις δεν είχε προσχωρήσει στον Μητσοτακισμό

195

σχολιάζει  Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Είναι γνωστό ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης έφτασε να είναι δεύτερος στην σειρά, όταν η Νέα Δημοκρατία έκανε εκλογές για νέο αρχηγό, χάρις σε μια σειρά από παράγοντες. Ένας από αυτούς, ίσως ο σπουδαιότερος ήτα,ν η προσχώρηση του Άδωνι Γεωργιάδη στο Μητσοτακικό στρατόπεδο. Μια προσχώρηση που έφερε δεξιούς ψήφους στον προωθούμενο Κυριάκο.

Έτσι, ο Τζιτζικώστας ήρθε τρίτος και τέθηκε εκτός μάχης.

Ο Άδωνις, αξιολογήθηκε από τον Κυρ. Μητσοτάκη ως αναντικατάστατος αντιπρόεδρος των κυβερνήσεών του και μόνιμος υπουργός Ανάπτυξης.

Ο Τζιτζικώστας παράμεινε Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας (επιτυχημένος και αγαπητός) και ο Κυριάκος έγινε ο μοιραίος άνθρωπος για τους Έλληνες και τις αξίες τους.

Όλα αυτά μου ήρθαν στο νου καθώς διάβασα χθες δύο δηλώσεις των Μητσοτάκη και Τζιτζικώστα που άπτονται του θέματος παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, κατ’ απαίτηση ΝΑΤΟ, Γερμανών και Αμερικανών. Απαίτηση που υλοποίησε ο Τσίπρας και στηρίζει ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Είπε ο σημερινός πρωθυπουργός, κατά δήλωση του Προέδρου των Σκοπίων, που του ζήτησε να περάσουν από τη βουλή τα εφαρμοστικά μνημόνια και να αλλάξουν τα ονόματα των Σκοπίων στις οδοπινακίδες της Β. Ελλάδος: «Δεσμεύομαι να ολοκληρώσω την συμφωνία με την πρώτη βολική πολιτική στιγμή. Όσον αφορά τις πινακίδες είναι υπόθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτές που είναι στα σύνορα και ήταν δική μου υπόθεση, τις άλλαξα».

Είπε ο εξ αιτίας του Άδωνι, μη πρωθυπουργός Απόστολος Τζιτζικώστας και νυν Περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδος, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφο απάντησε: «Δεν υπάρχει περίπτωση, σε δρόμο ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να μπει πινακίδα που να αναγράφει τον όρο Βόρεια Μακεδονία».

Η ευθύνη του μέλλοντος περνά, εν πολλοίς, από την ψήφο των Νεοδημοκρατών στις εσωκομματικές εκλογές της 24ης Οκτωβρίου, και από το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας τον Δεκέμβριο.

Ίδωμεν!