Εγκαινιάστηκε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Ναύπλιο

53

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί ( Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021) τα -εξ αναβολής- εγκαίνια του ανακαινισμένου Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής. Τον Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου “Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Ναυπλιέων είναι έτοιμο να δεχτεί μικρούς και μεγάλους με τα ποδήλατα τους και να προσφέρει ασφαλή και διασκεδαστική οδηγική εμπειρία”.

Το πάρκο θα χρησιμοποιηθεί για την εκμάθηση της ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς σε μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Αργολίδας.

Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής σύμφωνα με το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, “στοχεύει να διδάξει τα παιδιά τους κανόνες ορθής κυκλοφοριακής και οδικής συμπεριφοράς μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων και παιχνιδιών των οποίων το παιδί συμμετέχει, δρα, αντιλαμβάνεται και συνειδητοποιεί την σημαντικότητα της κυκλοφοριακής αγωγής, μαθαίνοντας βιωματικά και όχι απομνημονεύοντας πληροφορίες”.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σούλης Γανώσης, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γιώργος Καχριμάνης, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Ρούτουλας, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Διοικητής της Τροχαίας Ναυπλίου Κωνσταντίνος Θάνος, κ.α.