Δεν άντεξα, του την μπουμπούνισα

141

Με κίνδυνο φυλάκισης(!)  κινδυνεύει μια υπέργηρη στη Σκαφιδιά Ηλείας του Δήμου Πύργου, γιατί δεν έκανε πως κοιμόταν και δεν άφησε, χωρίς να αντισταθεί, να την ληστέψουν ευπαθείς για 6η φορά μέσα σε 3 μήνες.

Είδε τον ληστή να μπαίνει μέσα στο σπίτι της και να της επιτίθεται. Πήρε το αεροβόλο που είχε στην κουζίνα, τον πυροβόλησε και σήμερα βρίσκεται κατηγορούμενη.

Η 87χρονη γυναίκα που παρά τον τρόμο που έζησε υπερασπίστηκε γενναία τον εαυτό της και το σπιτικό της.

Ήταν μεσημέρι Δευτέρας. Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε ξαπλώσει στην κουζίνα, όταν ξαφνικά είδε έναν άντρα να εισβάλει από αυτήν την πόρτα. Ο δράστης που έψαχνε για χρήματα και χρυσαφικά είχε ξαναμπεί στο σπίτι της. Αυτήν τη φορά όμως δεν έμεινε εκεί. Της επιτέθηκε με ξύλο στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα η 87χρονη να πιάσει το αεροβόλο και να τον πυροβολήσει.

Η γερόντισσα που μένει μόνη της έχει πέσει θύμα ληστείας πέντε φορές από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα και για αυτό θέλησε να πάρει μέτρα προστασίας.

Αμέσως μετά την επίθεση, ο δράστης έγινε καπνός και η 87χρονη κάλεσε την αστυνομία. Ο δράστης έχει συλληφθεί και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της ηλικιωμένης για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

«Μου πήραν λεφτά, με βάρεσαν, το βιολί τους. Ήμουν ξαπλωμένη. Βλέπω ότι η πόρτα ανοίγει. Είχε ξαναέρθει αυτός. Τρελάθηκα. Τους ξέρουν, μένουν στο διπλανό χωριό. Κάθε φορά μου παίρνουν και παραπάνω. Ας πάω και φυλακή, θα το τραβήξω και αυτό. Έχω περάσει πάρα πολλά».

Προφανώς δεν φτάνουν τα επιδόματα και τα άλλα ευεργετήματα της πολιτείας σε ευπαθείς ομάδες.