ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: … εργαζόμαστε ακατάπαυστα μαζί με τους συνεργάτες μου, με στόχο την πρόοδο της Ερμιονίδας

62

Συνεχίζεται η δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ του Δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου και του επικεφαλής της αντιπολιτευτικής παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ, Τάσου Λάμπρου, με αφορμή τη συμπλήρωση των 2 χρόνων της δημοτικής αρχής.

Απαντώντας στις κατηγορίες Λάμπρου για «βλαπτική δημαρχία» ο Γιάννης Γεωργόπουλος, σε μακροσκελή ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων  αναφέρεται στην αξιοποίηση της δωρεάς του κτήματος Φωστίνη ως αθλητικό κέντρο και «στην ξεχασμένη μελέτη την οποία βρήκαμε αραχνιασμένη και καταχωνιασμένη επί δεκαπέντε χρόνια στα συρτάρια του Δήμου».

«Ναι μεν ήταν μια μελέτη κατασκευής αθλητικού κέντρου ολοκληρωμένη και εγκεκριμένη από τον Ιανουάριο του 2004, αλλά μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, που ανέλαβε η Νέα Δημοτική Αρχή, κανείς δεν είχε ασχοληθεί αποτελεσματικά μαζί της και την είχαν πετάξει στα αζήτητα» επισημαίνει.

«Από το 2004 έως το 2019, δηλαδή επί 15 ολόκληρα χρόνια ή 5.475 μέρες, τα 7 μάλιστα επί θητείας Λάμπρου στη διοίκηση του Δήμου, κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί της.

Και εμείς μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια την επικαιροποιήσαμε και την εντάξαμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να κατασκευαστεί επιτέλους το αθλητικό κέντρο στο κτήμα Φωστίνη και να αξιοποιηθεί η δωρεά του μεγάλου μας ευεργέτη».

«“Ηλίου φαεινότερον” λοιπόν ποιος βλάπτει τα συμφέροντα του Δήμου, και ποιος ενδιαφέρεται γι’ αυτά και τα προωθεί», τονίζει ο Δήμαρχος Ερμιονίδας.

Εις ότι αφορά τις κατηγορίες ότι «δεν γνωρίζει τις δημοτικές διαδικασίες», απαντά «…Σαφώς και γνωρίζω άψογα τις δημοτικές διαδικασίες που αναφέρονται στα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου, οπότε ξέρω πολύ καλά ότι δεν είναι δυνατόν ο Δήμαρχος, ο οποίος ασχολείται με κάθε πρόβλημα, ελέγχει και συντονίζει καθημερινά την λειτουργία του Δήμου, να πηγαίνει κάθε τόσο στο υποθηκοφυλακείο και να κάνει έρευνες για τις εκατοντάδες ιδιοκτησίες του Δήμου.

Γι’ αυτό και αναθέσαμε τις εργασίες κτηματογράφησης των ιδιοκτησιακών τίτλων του Δήμου Ερμιονίδας, οι οποίοι είναι πάνω από 300, σε δικηγόρους».

Η απάντηση Γεωργόπουλου καταλήγει:

«… εργαζόμαστε ακατάπαυστα μαζί με τους συνεργάτες μου, με στόχο την πρόοδο του τόπου μας και την εφαρμογή του προγράμματος της παράταξής μας, το οποίο έτυχε συντριπτικής αποδοχής από τους Δημότες της Ερμιονίδας, και υλοποιείται σταδιακά».