Αυξήθηκαν τα προβλήματα ψυχικής υγείας των Δημοτών του δήμου Ναυπλιέων

92

Αυξήθηκαν τα προβλήματα ψυχικής υγείας των Ναυπλιωτών και για τον σκοπό αυτό η δημοτική αρχή δημιούργησε μια νέα υπηρεσία δωρεάν περίθαλψης.

Η ψυχολόγος Μαρία Κολυβά (τηλ. Επικοινωνίας 2752099161) θα είναι η υπεύθυνη για την παροχή βραχείας ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής υποστήριξης στους ασθενείς.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Ναυπλιέων υπάρχει αύξηση των δημοτών που έχουν ψυχιατρικά και ψυχολογικά προβλήματα, που οφείλεται στο ότι «περνάμε περίοδο όξυνσης των κοινωνικών προβλημάτων». Στην ανακοίνωση δεν εξηγείται αν αυτά οφείλονται σε θέματα κεντρικών πολιτικών στρατηγικών ή στην αδυναμία αντιμετώπισής τους από το Δήμο Ναυπλιέων, λόγω απουσίας θεσμικών ή άλλων δυνατοτήτων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ.

“Ο Δήμος Ναυπλιέων αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας των κατοίκων του Δήμου ιδιαίτερα σε περιόδους όξυνσης των κοινωνικών προβλημάτων εγκαινιάζει μια νέα υπηρεσία: τη ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη και τη βραχεία ψυχοθεραπεία. Οι υπηρεσίες της Ψυχολόγου κα Μαρίας Κολυβά θα παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ στους χώρους του Δημοτικού Ιατρείου.

Το Γραφείο θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 9:30 έως τις 14:00 ενώ οι συνεδρίες θα πραγματοποιούνται στο κτίριο του Δημοτικού Ιατρείου, 25ης Μαρτίου 75, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κατόπιν ραντεβού, με απόλυτη εχεμύθεια και αυστηρή τήρηση του απορρήτου του ασθενούς.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού στο τηλέφωνο επικοινωνίας : 2752099161.