Χωρίς Πατριωτισμό… Χωρίς Παρουσία… Χωρίς Ελλάδα…

72

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Γεμάτη η Ελλάδα με πόλεις και χωριά που έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό το πρόθεμα “Νέα” και πληθυσμιακή σύνθεση όπου κυριαρχούν οι απόγονοι των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, της Ανατολής, του Πόντου και άλλων κοιτίδων του Ελληνισμού.

Νέα Κίος, στην Αργολίδα! Νέα Σμύρνη στην Αττική! Νέα Σάντα, στη Μακεδονία, Νέα Μουδανιά στη Χαλκιδική, Νέα… Νέα… Νέα…

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Και όμως, αυτόν τον διωγμένο Ελληνισμό, στο αίμα (και με το αίμα) του οποίου στηρίχθηκε και χτίσθηκε το νεώτερο ελλαδικό κρατίδιο, η Βουλή των 300 τον απαξιώνει. Ούτε καν τώρα, που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία του 1821 δεν μπήκαν στον κόπο να οργανώσουν κάτι ιδιαίτερο εις μνήμη των αλύτρωτων πατρίδων και των 2.000.000 Ελλήνων. Μια απλή αναφορά στην επέτειο… ενός λεπτού σιγή από 15 παρόντες… και αυτό ήταν όλο.

ΝΑΙ! 15 βουλευτές ήσαν όλοι και όλοι οι παρόντες. Άγνωστο, πόσοι από αυτούς είχαν πάει ειδικά για μια απόδοση τιμής και πόσοι για την προώθηση μια ρουσφετολογικής τροπολογίας.

Είναι αλήθεια πως ο Προεδρεύων Κ. Αθανασίου έκανε μια καλή ομιλία. «Εις ώτα μη ακουόντων» όμως.

Με την απουσία τους, οι 300 προκάλεσαν τα αισθήματα των Ελλήνων Πατριωτών για μια ακόμη φορά. Πολύ σωστά λοιπόν τους επικρίνει με καυστικότητα ο εξαιρετικός αρθρογράφος της εφημερίδας “Στόχος”, Θεόδωρος Χατζηγώγος γράφοντας:

«15 βουλευτές τίμησαν την Γενοκτονία του ’22

Λιγότεροι από 15 βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου και του προεδρείου, έδωσαν το «παρών» στην τιμητική εκδήλωση που έλαβε χώρα ανήμερα του Σταυρού (14/9) στην Βουλή για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος.

Τα άδεια έδρανα αποτυπώθηκαν στις σχετικές φωτογραφίες, κατά την τήρηση ενός λεπτού σιγής, με την οποία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση, προτού συνεχίσει τις εργασίες της η Ολομέλεια.

ΕΡΩΤΩ: Έχετε δει πόσοι βουλευτές βρίσκονται στην αίθουσα όταν κάθε 27 Γενάρη η Βουλή των Ελλήνων τιμά το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα; Πάνω από 100 νοματαίοι, όλων των Πολιτικών Αρχηγών συμπεριλαμβανομένων!.. Τι άλλη απόδειξη θέλετε για να αντιληφθείτε ποιόν σέβονται περισσότερο οι Έλληνες βουλευτές; Το Ολοκαύτωμα σέβονται και όχι την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας…

Ξέρουν πολύ καλά ότι ουδείς Έλληνας ψηφοφόρος θα πάψει να ψηφίζει έναν βουλευτή, επειδή δεν τίμησε την Ημέρα της Μικρασιατικής Καταστροφής. Αντίθετα, αν κάποιος βουλευτής απουσιάσει από την τιμητική εκδήλωση της Βουλής για το Ολοκαύτωμα, γνωρίζει πολύ καλά ότι θα τον «φακελώσουν» οι πραγματικοί κυβερνήτες αυτού του κόσμου».